Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

ΜΑΡΤΙΟΣ


TΑ 5 ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΕ ΣΕ WHITE PAPER ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ

 

1- Carrying on (συνεχίζοντας).Βάσει του σεναρίου αυτού, συνεχίζεται η υπάρχουσα πορεία, με μικρές, ομαλές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της ΕΕ. Σύμφωνα με την Κομισιόν, αυτό το σενάριο θα επιφέρει σταδιακή πρόοδο.

ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΕΚΤ ΚΑΙ ΜΕΡΚΕΛ

 

Ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης φέρονται να επιδιώκουν ΕΚΤ και Μέρκελ.To πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της ΕΚΤ είναι ένα εργαλείο νομισματικής πολιτικής και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επιθυμεί ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, αναφέρουν τραπεζικοί κύκλοι μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Η ΕΥΡΩΚΡΙΣΗ;

 

Μεγαλύτερη απειλή η Ιταλία απ’ ότι η Ελλάδα.Επιστρέφει η ευρωκρίση; Η κατάσταση στις χώρες της κρίσης ποικίλει. Κάποιες βρίσκονται πλέον σε καλύτερη μοίρα; κάποιες άλλες όχι.

ΜΕ 280 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ Η ΜΟΙΡΑΙΑ PORSCHE!

 

Με 280 χιλιόμετρα την ώρα μπήκε στο πάρκινγκ της εθνικής οδού η μοιραία Porsche που σκόρπισε το θάνατο. Αυτό δείχνουν τα στοιχεία από τις κάμερες ασφαλείας της εθνικής οδού, τα οποία εξετάζουν οι ειδικοί της τροχαίας.

ΑΠΕΙΛΕΙ CIA ΚΑΙ ΥΠΕΞ ΜΕ 54 ΔΙΣ. ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ Ο ΤΡΑΜΠ

 

Ο Τράμπ θέλει να διοχετεύσει στο καλύτερα ελεγχόμενο υπουργείο Άμυνας και να τα επενδύσει σε προμήθειες. Μήνυμα στις υπηρεσίες πληροφοριών και τη διπλωματική ιεραρχία προσπαθεί να στείλει μέσω της ανακοίνωσης του προσχεδίου του προϋπολογισμού ο Ντόναλντ Τραμπ.

Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΤΟΛΑΣ ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ

 

Η 28η Φεβρουαρίου ήταν η προθεσμία που έθεσε ο Donald Trump στο Γενικό Επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ για να του υποβάλουν το σχέδιό τους για την κατάληψη της Ράκκα - οιονεί πρωτεύουσας των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στην ανατολική Συρία.

ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΓΙΑ BREXIT ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΣΧΕΔΙΟ

 

Ο βρετανός υπουργός που θα διαχειριστεί το Brexit, ο Ντέιβιντ Ντέιβις, προειδοποίησε την ομάδα των κορυφαίων υπουργών πως πρέπει να προετοιμαστούν ακόμη και για το -«απίθανο σενάριο», όπως το χαρακτήρισε, να μην υπάρξει συμφωνία για το Brexit.

ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΣΥΛΙΑ ΤΗΣ Η ΛΕΠΕΝ

 

Με συντριπτική πλειοψηφία, η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ψήφισε σήμερα υπέρ της άρσης της ασυλίας της Μαρίν Λεπέν επειδή είχε αναρτήσει στο Twitter φωτογραφίες από τις ωμότητες που διαπράττει το Ισλαμικό Κράτος.

EΝΤΕΚΑ ΑΤΟΜΑ ΣΤΟ «ΣΚΑΜΝΙ» ΓΙΑ ΜΙΖΕΣ

 

Στο «σκαμνί» για μίζες από την αγορά ελικοπτέρων Απάτσι στέλνει 11 άτομα ο Εισαγγελέας εφετών Σ. Λογοθέτης προκειμένου να δικαστούν κατά περίπτωση για τα αδικήματα της απιστίας σχετικά με την υπηρεσία, υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου καθώς και για ηθική αυτουργία κατά συρροή στην πιο πάνω πράξη.

ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΖΩΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ ΛΕΕΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Η σύναψη συμφωνίας για την δημιουργία ζώνης ελεύθερου εμπορίου μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, είναι θέμα χρόνου δήλωσε ο σύμβουλος του Τούρκου προέδρου Ιλνούρ Τσεβίκ, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti.

ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ Ο ΜΑΖΗΣ;

 

«Θα το πω ωμά, αν δούμε τις δημοσκοπήσεις να έχουν τον Ερντογάν χαμηλά και να μην του δίνουν το δικαίωμα να γίνει σουλτάνος, θα πρέπει να είμαστε με το δάχτυλο στην σκανδάλη», δήλωσε ο Ιωάννης Μάζης, καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας στο Τμήμα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.