Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΖΩΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ H ΤΟΥΡΚΙΑ

 

H Τουρκία δεν αναγνωρίζει ζώνες δικαιοδοσίας στο Αιγαίο. Τι αναφέρει η προκλητική οδηγία προς ναυτιλλομένους (NAVTEX). Το μπαράζ τουρκικών προκλήσεων συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς και σειρά για τη γείτονα είχε η αμφισβήτηση ζωνών ευθύνης στο Αιγαίο.

ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΟ 61,5%

 

Υπέρ του κλεισίματος της αξιολόγησης από τη σημερινή κυβέρνηση, τάσσεται το 61,5% των πολιτών, με μόλις το 27% να απαντά υπέρ των πρόωρων εκλογών πριν γίνει αυτό.

ΤΙΜΩΡΕΙ ΤΗΝ ΝΟΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ

 

Δύο μήνες μετά τις εκλογές της 11ης Δεκεμβρίου 2016 το Κράτος των Σκοπίων δεν μπόρεσε έως χθες να σχηματίσει κυβέρνηση παρά τον άμεσο κίνδυνο να διαλυθεί. Τυχόν προκήρυξη νέων εκλογών οδηγεί σε νέο αδιέξοδο. Επιδιαιτητές παραμένουν οι Αλβανοί.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Η Ελλάδα γεννήθηκε από το δανεισµό και την χρεοκοπία. Αυτοί είναι οι «γονείς» που ανάστησαν και γαλούχησαν το νέο ελληνικό κράτος που παρά τα εκατόν ενενήντα περίπου χρόνια του δεν απογαλακτίστηκε, ούτε ανεξαρτητοποιήθηκε από τη διεθνή κεφαλαιαγορά. Γι' αυτό και ίσως η ελληνική οικονοµία ακολουθεί καταπόδας τις διεθνείς οικονοµικές διακυµάνσεις!

«HΦΑΙΣΤΕΙΟ» Η ΑΛΒΑΝΙΑ

 

Ατμόσφαιρα όξυνσης πυροδοτείται στην Αλβανία καθώς για έβδομη συνεχή ημέρα η κεντροδεξιά αντιπολίτευση διαδηλώνει στο κέντρο των Τιράνων ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης Ράμα, ανεβάζοντας στα ύψη του τόνους της ρητορικής της.

ΤΡΙΜΕΡΗ ΗΠΑ ΡΩΣΙΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

O σύμβουλος του Ταγίπ Ερντογάν για την Εξωτερική Πολιτική Ιλνούρ Τσεβίκ, σε συνέντευξή του στη Σοφία Σεβερνάτζε, του δικτύου  Russia Today εξέθεσε ως εξής τις θέσεις και προθέσεις της ΄Αγκυρας, σε συνοπτική απόδοση.

ΡΕΦΟΡΜΙΣΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

 

Η κρίση σοβεί, εμφανίζεται ως πρωταγωνιστής σε πλανητική κλίμακα. Στην πραγματικότητα πρωταγωνιστής είναι η αδυναμία τόσο της Δεξιάς όσο και της Αριστεράς να προτείνουν και κυρίως να πράξουν κάτι ώστε να ξεπεραστεί η κρίση με ένα οποιοδήποτε τρόπο.

ΧΑΣΑΝΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

 

Η γερμανική κυβέρνηση παραδέχθηκε ότι «έχασε» 32 Αφγανούς που επρόκειτο να απελαθούν από τη Γερμανία.

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ


 

Το λέω από τώρα: εφόσον χρειαστεί, θα μπορέσουμε να ανοίξουμε το δρόμο για ένα δημοψήφισμα επί αυτού του ζητήματος»,είπε ο Τούρκος πρόεδρος  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος στην επαναφορά της θανατικής ποινής,και στο ενδέχομενο δημοψηφίσματος για να αποφασιστεί κάτι τέτοιο.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΟΥΝΚΕΡ

 

Την υποστήριξη του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων στην Ελλάδα και το διαρκές ενδιαφέρον της Επιτροπής για τις κοινωνικές επιπτώσεις των Μνημονίων στην ελληνική κοινωνία, επισημαίνει ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Πάνος Καρβούνης.

EΝΑ «ΤΣΙΚ» ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΟΙ ΗΠΑ...

 

«Το FBI είναι απόλυτα ανίκανο να σταματήσει τα πρόσωπα "που διαρρέουν" πληροφορίες σχετικά με την εθνική ασφάλεια, τα οποία έχουν διεισδύσει στην κυβέρνησή μας εδώ και πολύ καιρό. Δεν μπορούν καν να βρουν τους υπεύθυνους των διαρροών ακόμα και εντός του FBI.

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΓΚΟΥΤΕΡΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΛΥΣΗΣ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

 

Άιντε: Εν ευθέτω χρόνω οι νέες ημερομηνίες των συνομιλιών - Επιστολή στον γ.γ. του ΟΗΕ για τη στάση Γκουτιέρες θα στείλει ο Ν. Αναστασιάδης * Ι. Κασουλίδης: "Ολοφάνερο πως η τουρκοκυπριακή πλευρά ροκανίζει τον χρόνο" * Ά. Κυπριανού: Στους δύο ηγέτες εναπόκειται η επιστροφή στον διάλογο.