Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΑΚΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ

 

Οι αντιμαχόμενες πλευρές στον συριακό πόλεμο ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο στις ειρηνευτικές συνομιλίες των Ηνωμένων Εθνών για πρώτη φορά σε τρία χρόνια την Πέμπτη, για να ακούσουν τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ Στάφαν ντε Μιστούρα να τις παρακαλεί να συνεργαστούν για να τερματιστεί ο σχεδόν εξαετής πόλεμος στη Συρία.

Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

 

Τσίπρας: Πετύχαμε έναν έντιμο συμβιβασμό, συμφωνήθηκε να αφήσουμε πίσω την αρχή της διαρκούς λιτότητας.Για την πορεία της διαπραγμάτευσης ενημερώνει τη Βουλή ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη, στο πλαίσιο της «Ώρας του πρωθυπουργού».

Ο ΚΟΥΡΔΙΚΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Έτσι το Κουρδικό επανέρχεται με ορμή και αναδεικνύεται σε κομβικό ζήτημα για τις εξελίξεις στην Τουρκία αλλά και στην ευρύτερη Μέση Ανατολή.

ΣΕ ΡΥΘΜΟΥΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

 

Έρχονται οι ελεγκτές με σκληρές θέσεις. Το νέο «χτύπημα» του ΔΝΤ και η στρατηγική της κυβέρνησης. Σε ρυθμούς αξιολόγησης κινείται τα τελευταία 24ώρα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης με τις συσκέψεις σε όλα τα επίπεδα να διαδέχονται η μία την άλλη.

ΟΙ ΛΑΟΙ ΤΟΥ ΙΡΑΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΘΑ ΔΙΩΞΟΥΝ ΚΛΩΤΣΗΔΟΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

 

Την αντίδραση της Τουρκίας προκάλεσε η δήλωση του Ιρανού Αλί Ακμπάρ Βελαϊατί (Ali Akbar Velayati), συμβούλου του ανώτατου ηγέτη του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ο οποίος είπε ότι οι λαοί του Ιράκ και της Συρίας θα διώξουν κλωτσηδόν τα τουρκικά στρατεύματα από τις χώρες τους εάν οι Τούρκοι δεν αποσυρθούν.

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΙΕΖΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΗ ΡΑΚΚΑ

 

Όσο πλησιάζει η ώρα του δημοψηφίσματος τόσο αυξάνεται η αγωνία του σουλτάνου. Προφανώς το ερώτημα ναι ή όχι στη συνταγματική μεταρρύθμιση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ SIEMENS ΜΕΤΑ ΑΠΟ 11 ΧΡΟΝΙΑ

 

Έντεκα χρόνια αφού ξεκίνησαν οι εισαγγελικές έρευνες για την υπόθεση της Siemens, καλοκαίρι του 2006, αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα, εκτός απροόπτου, η δίκη για μία από τις μεγαλύτερες υποθέσεις για διαφθορά, που απασχόλησε δικαιοσύνη και Βουλή επί έτη.

ΜΕ «ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟΞΙΚΟ ΟΠΛΟ» ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ Ο ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΝΑΜ

 

Ο ετεροθαλής αδερφός του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν δολοφονήθηκε με ένα ιδιαίτερα τοξικό χημικό όπλο γνωστό ως νευροτοξικό παράγοντα VX, είπε η μαλαισιανή αστυνομία σήμερα, αναφερόμενη σε προκαταρκτική έκθεση.  

ΟΛΟΙ ΚΟΙΤΟΥΝ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ

 

Η Μόσχα έχει ως:«στόχο την σταθεροποίηση μιας νόμιμης εξουσίας στην χώρα και να δώσει ένα αποφασιστικό πλήγμα στην διεθνή τρομοκρατία», τόνισε  ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν συμπληρώνοντας:

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ

 

Ελικόπτερο της τουρκικής ακτοφυλακής εκτέλεσε την Πέμπτη πτήση πάνω από τα Ίμια και παρέμεινε στην περιοχή για περίπου 10 λεπτά.

ΔΙΠΛΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

  

Τη θέση ότι τα μέτρα που συμφωνούνται στο πλαίσιο ενός Μνημονίου δεν είναι υποχρεωτικό να είναι συμβατά με το κοινοτικό κεκτημένο, διατυπώνει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, απαντώντας με επιστολή του στο αίτημα δύο μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που ζητούν την αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων στην Ελλάδα.

ΔΙΠΛΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

 

Υπό τον έλεγχο των ιρακινών δυνάμεων είναι πλέον το αεροδρόμιο της Μοσούλης, έπειτα από μεγάλη επιχείρηση που διεξήγαν κατά του Ισλαμικού Κράτους. Όπως μετέδωσε η τηλεόραση του Ιράκ, οι «Δυνάμεις Ταχείας Αντίδρασης και η ομοσπονδιακή αστυνομία έχουν τον πλήρη έλεγχο του αεροδρομίου της Μοσούλης».

ΔΙΠΛΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΑΠΟ ΔΝΤ

 

Μετά τη συνάντηση που είχε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ φαίνεται πως το ΔΝΤ παραμένει αμετακίνητο.