Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

ΘΕΛΕΙ ΛΥΣΗ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Είναι πρόδηλο ότι υπάρχουν πιο σοβαρά ζητήματα από το Κυπριακό τόσο για τον ΓΓ του ΟΗΕ όσο και για την Τουρκία, η οποία, εφόσον δεν έχει κόστος από την κατοχή, δεν μας υπολογίζει.

ΑΠΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΣΥΡΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΜΕ ΑΠΑΧΘΕΝΤΩΝ

 

Έτοιμη να ανταλλάξει κρατούμενους στις φυλακές της με ανθρώπους «που απήχθησαν από τρομοκρατικές οργανώσεις» είναι η συριακή κυβέρνηση, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση σήμερα επικαλούμενη επίσημη πηγή.

Η ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΟΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΕΠΙΤΥΧΗ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ΒΑΛΛΙΣΤΙΚΟΥ ΠΥΡΑΥΛΟΥ

 

Συνεδριάζει το ΣΑ του ΟΗΕ μετά την νέα δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα. Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε χθες Κυριακή, επιτυχή δοκιμαστική εκτόξευση ενός νέου τύπου βαλλιστικού πυραύλου μεσαίας έως μακράς ακτίνας δράσης.

ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΕΘΑ ΕΥ. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΟΜΟΛΟΓΟ ΤΟΥ: ΘΑ ΣΕ ΚΥΝΗΓΑΩ ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

 

«Δεν υπάρχει περίπτωση να κουραστώ να σε κυνηγάω, είτε στον αέρα είτε στη θάλασσα», ήταν το μήνυμα του αρχηγού ΓΕΕΘΑ ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη στον Τούρκο ομόλογό του Hulusi Akar, σε μια πρόσφατη συνομιλία τους, η οποία αφορούσε τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο.

ΠΡΟΣ ΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ

 

Καταχρέωσε τη χώρα στην οκταετία που κυβέρνησε - 194,2 δισ. ευρώ για χρεολύσια και τόκους πλήρωσε η κυβέρνηση Καραμανλή για δάνεια που είχαν συναφθεί από τις κυβερνήσεις Σημίτη.

Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

 

Όχι στο σχέδιο βοζνιοποίησης της Κύπρου. Οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό. Η διαπραγμάτευση για την επανένωση της Κύπρου διεξάγεται με βάση εκβιαστικές προτάσεις της τουρκοκυπριακής πλευράς που επιβάλλει ουσιαστικά η Τουρκία, μέσω της συνεχιζόμενης για 42 χρόνια παράνομης στρατιωτικής κατοχής της Βόρειας Κύπρου και του συνεχούς εποικισμού της.

ΟΙ «ΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ» ΣΤΗΝ ΦΑΡΕΤΡΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ

 

Με τη διαπραγμάτευση για τη δεύτερη αξιολόγηση να βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού, το βάρος για την αποκωδικοποίηση της δύσκολης εξίσωσης πέφτει στα μηνύματα που επέλεξε να στείλει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΟΥΡΔΟΙ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΑΣ ΣΥΜΜΑΧΗΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

 

Οι Κούρδοι της Συρίας και η συριακή κυβέρνηση συμφώνησαν, σύμφωνα με το BasNews, να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να διώξουν τους Τούρκους από τη Συρία.

ΝΕΟΣ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ ΡΑΧΟΙ

 

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι δεσμεύτηκε να σταματήσει το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας που έχει σχεδιάσει η τοπική κυβέρνηση και ταυτόχρονα να αποκαταστήσει τις σχέσεις με τους πολίτες της μεγαλύτερης οικονομικής περιφέρειας της χώρας.

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

 

Ανώτερη τουρκική αντιπροσωπεία επισκέπτεται το Ισραήλ την Κυριακή, για πρώτη φορά μετά την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών από τον Ιούνιο του περασμένου έτους, γράφει η ισραηλινή «Arutz Sheva 7» στην αγγλική γλώσσα.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ

 

Χρειαζόμαστε αλλαγή πολιτικής και στην Ελλάδα και στην ΕΕ. Χρειαζόμαστε κοινή οικονομική πολιτική (προϋπολογισμό και φορολογία), όχι όμως αλλαγή νομίσματος, που είναι ένα ταξίδι στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα, επισημαίνει το Δίκτυο σε ανάλυσή του για τις πιθανές επιπτώσεις μιας επιστροφής σε εθνικό νόμισμα.