Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

 

Έντονο παρασκήνιο στις Βρυξέλλες για άρση του αδιεξόδου και ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Εντατικές επαφές γίνονται στο παρασκήνιο για να ξεμπλοκάρει η δεύτερη αξιολόγηση εν όψει του Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου.

ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΑ: ΟΠΟΥ Ο ΙΟΣ ΜΟΛΥΝΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ

 

Εάν δεν συνειδητοποιήσουμε πολύ γρήγορα ότι το ασφαλιστικό μας σύστημα δεν είναι από οποιαδήποτε άποψη βιώσιμο η κατάρρευση της οικονομίας θα συμβεί ό,τι κι αν πράξει οποιαδήποτε κυβέρνηση. Τα δεδομένα του προβλήματος είναι αμείλικτα:

ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΔΥΣΦΟΡΙΑ

 

Από την ελληνική κυβέρνηση αναμένονται οι αποφάσεις για το κατά πόσον μπορεί να συνεχιστεί η αξιολόγηση και να επιστρέψουν οι εκπρόσωποι των θεσμών στην Αθήνα, διαμηνύουν οι Βρυξέλλες.

ΙΔΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

 Οι τρεις λόγοι που «δείχνουν» εκλογές στην Ελλάδα. Αδυναμία της κυβέρνησης να περάσει τα μέτρα - Πιέσεις σε πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις εναντίον της ελληνικής ενίσχυσης - Παρατεινόμενη διαφωνία ΔΝΤ με Ευρωπαίους και αδιέξοδο.

ΕΦΥΓΕ Ο ΛΟΥΚΙΑΝΟΣ ΚΗΛΑΗΔΟΝΗΣ

 

Έφυγε χθες τα ξημερώματα ο Λουκιανός Κηλαηδόνης, όπως ανακοινώθηκε από την οικογένεια του. Ο μεγάλος συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής ήταν 73 ετών. Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Υγεία. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, απεβίωσε "λόγω προχωρημένου σταδίου καρδιακής ανεπάρκειας".

TΙ ΘΕΛΕΙ ΠΙΑ Ο ΣΟΙΜΠΛΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Θέλει ή δεν θέλει Grexit ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε; Το παιχνίδι που παίζει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών με το ΔΝΤ στην πλάτη της Ελλάδας κανείς δεν ξέρει που θα καταλήξει. Αλλά είναι κοινώς αποδεκτό πως είναι ριψοκίνδυνο.

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕΡΚΕΛ – ΠΟΥΤΙΝ

  

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν η Άνγκελα Μέρκελ και ο Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια της οποίας συζήτησαν για την Ουκρανία.

ΓΛΥΤΩΝΟΥΝ ΤΑ ΙΣΟΒΙΑ ΟΙ 10 ΑΠΟ ΤΟΥΣ 11 ΕΝΟΧΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ENERGA

 

Η αναγνώριση ελαφρυντικών σε 10 από τους 11 καταδικασθέντες για το σκάνδαλο της Energa Hellas Power, τους γλυτώνει από την ισόβια κάθειρξη. Το δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση της Εισαγγελέως αναγνωρίζοντας σε όλους του βασικούς εμπλεκόμενους το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου, ενώ σε 3 από αυτούς αναγνωρίστηκε και το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΛΑΒΕΣ ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΟΥ ΦΙΓΙΟΝ

 

Η σύζυγος του Φρανσουά Φιγιόν, του υποψηφίου της Δεξιάς στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, η Πενέλοπι Φιγιόν, την οποία βαρύνουν υποψίες ότι επωφελήθηκε οικονομικά από αργομισθίες με την ιδιότητα της κοινοβουλευτικής βοηθού, έλαβε επιπλέον το ποσό των 45.000 ευρώ ως αποζημίωση απόλυσης από την θέση της, το οποίο της κατέβαλε η Εθνοσυνέλευση, γράφει η εφημερίδα Le Canard enchaîné στο φύλλο της Τετάρτης.

ΜΕΓΑΛΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΤΖΙΡΟΥ ΑΓΟΡΩΝ ΜΕΣΩ POS

 

Ταχύτατη εξάπλωση της χρήσης καρτών, αύξηση του τζίρου αγορών μέσω των τερματικών αποδοχής καρτών (POS) κατά 136% την τελευταία διετία και κυριαρχία των χρεωστικών καρτών, αποτελώντας το 81% του συνόλου καρτών σε κυκλοφορία, ανακοίνωσε σήμερα η Mastercard στην Ελλάδα.