Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Η ΠΑΓΙΔΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΣΤΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ

 

Tον κίνδυνο να χρεωθούν άδικα με υπέρογκους φόρους επί ανύπαρκτων εισοδημάτων αντιμετωπίζουν εκατοντάδες χιλιάδες μισθωτοί, συνταξιούχοι, αγρότες, άνεργοι, περιστασιακά απασχολούμενοι.

Ο ΑΦΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΒΡΑΪΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

Η καταστροφή του εβραϊκού νεκροταφείου και ο αφανισμός της εβραϊκής κοινότητας της Θεσσαλονίκης. Την μπάλα στα μνήματα!  Όσοι ξέρουν από το ποδόσφαιρο γνωρίζουν τη φράση «την μπάλα στα μνήματα!».

ΜΕ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η ΑΝΙΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ BAYERN-MOSANTO

 

Με τις πλάτες του Βερολίνου κατακτούν τον κόσμο.Το σούπερ σιτάρι της Bayer Το γερμανικό τέρας προσπαθεί να επιβάλλει τα γενετικά μεταλλαγμένα γεωργικά προϊόντα παγκοσμίως.

ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΖΩΝΗ ΤΡΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Ο αρχηγός των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων ενημερώνει για τις κοινές επιχειρήσεις Ρωσίας-Τουρκίας στη Συρία. Η συμπόρευση των δύο χωρών στο Συριακό όμως σκιάζεται από τη φιλολογία στη Μόσχα περί «κουρδικής αυτονομίας»

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΝΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΤΡΑΜΠ

 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανέστειλε χθες με διάταγμα το ομοσπονδιακό πρόγραμμα υποδοχής προσφύγων. Το διάταγμα προβλέπει την πλήρη αναστολή για τέσσερις μήνες του προγράμματος.

ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΣΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

 

Επιβράδυνση εμφάνισε στο δ’ τρίμηνο του 2016 ο ρυθμός ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας, καθώς περιορίστηκε στο 1,9% έναντι 3,5% το προηγούμενο τρίμηνο.

ΓΙΑ ΤΟΝ ECONOMIST ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

 

Με το Κυπριακό ασχολείται στο νέο του τεύχος ο Economist, επισημαίνοντας τον καθοριστικό ρόλο του Προέδρου Ερντογάν. Στη διαδικτυακή έκδοση του βρετανικού περιοδικού ο τίτλος του δημοσιεύματος είναι «Η Κύπρος μπορεί να επανενωθεί, εάν ο Πρόεδρος της Τουρκίας το επιτρέψει», ενώ στην έντυπη έκδοση το άρθρο τιτλοφορείται «Σας παρακαλούμε κ. Ερντογάν».

ΣΗΜΙΤΗΣ ΚΑΤΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

 

Aντιπαράθεση ανάμεσα στον Κώστα Σημίτη και τον Γιώργο Παπανδρέου προέκυψε με αφορμή την κριτική του Κ. Σημίτη προς τον Γ. Παπανδρέου, σύμφωνα με την οποία ήταν απροετοίμαστη η κυβέρνηση το 2009 και αποδέχθηκε το πρώτο μνημόνιο.

ΥΠΑΙΝΙΓΜΟΙ ΣΑΠΕΝ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΗΝΟΥΝ ΠΑΓΙΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 

Υπαινιγμοί από τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν ό,τι κάποιοι στήνουν παγίδες στην ελληνική κυβέρνηση, αμέσως μετά την συνεδρίαση του Eurogroup.

Η ΜΑΛΤΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»

 

Άμα έχεις τέτοιους «εταίρους» τι του θες τους… εχθρούς. Η μικρούλα Μάλτα σύναψε διπλωματικές σχέσεις με τα Σκόπια και τα αναγνώρισε ως «Μακεδονία».