Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ (27.1.2017)

        Διαβάστε όλο το Μήνυμα ΕΔΩ....
 


Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ (27/1/2017)

 
Βασικές ειδήσεις που χρειάζεται να γνωρίζετε
1.O γείτονας απειλεί.Οξύτατη και σε υψηλούς τόνους ήταν η αντίδραση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών στην απόφαση του Αρείου Πάγου για μη έκδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ

 

Η ανάγκη για επεξεργασία μακροπρόθεσμης συνολικής και πολυδιάστατης ελληνικής στρατηγικής για τον 21ο αιώνα. Η επόμενη φάση του Ανατολικού Ζητήματος.

Η ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΕΚΤΙΜΑ Ο ΓΚΟΡΜΠΑΤΣΟΦ

 

O πρώην ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ προειδοποιεί ότι για πρώτη φορά «η πυρηνική απειλή μοιάζει πιο αληθινή όσο ποτέ άλλοτε» και φοβάται ότι ο κόσμος προετοιμάζεται για πόλεμο.

ΤΟ ΣΤΡΑΠΑΤΣΟ ΤΣΙΠΡΑ – ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ ΣΤΟ EUROGROUP

 

Σε τροχιά εκλογών κινείται από χθες το βράδυ το σύνολο του πολιτικού προσωπικού της χώρας, αφού το στραπάτσο Τσακαλώτου στο Eurogroup, είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.

ΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΜΕ ΤΗ ΓΕΝΕΥΗ ΤΑ ΔΙΑΣΥΝΕΔΕΣΑΝ

 

Οι Ε/κ παρουσίασαν στη Διάσκεψη τα ονόματα τριών εταιρειών ενέργειας και ζήτησαν να δοθεί το δικαίωμα σε μιαν από αυτές να διενεργήσει γεωτρήσεις γύρω από το νησί, ισχυρίζεται Τ/κ ακαδημαϊκός. Διαψεύδει η Κυβέρνηση.

ΚΟΙΝΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ ΚΑΙ ΗΠΑ

 

Πεζοναύτες από τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ, διεξάγουν ασκήσεις με εξοπλισμό σκι και με θερμοκρασίες υπό του μηδενός, προκαλώντας ανησυχία για το ενδεχόμενο μιας “απάντησης” από την πλευρά της Βόρειας Κορέας.

ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ Ο ΑΚΙΝΤΖΙ

 

«Με την επιμονή της ελληνοκυπριακής πλευράς για μηδέν εγγυήσεις και μηδέν στρατό δεν μπορεί να υπάρξει συζήτηση για λύση στο Κυπριακό«, δήλωσε ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί.

750.000 ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΜΟΣΟΥΛΗΣ ΔΙΧΩΣ ΝΕΡΟ ΤΡΟΦΙΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ

 

Ενώ η πολιορκία της Μοσούλης, πρωτεύουσας της επαρχίας Νινευή στο βορειοδυτικό Ιράκ, εισέρχεται στον τέταρτο μήνα, ανθρωπιστικές οργανώσεις αλλά και ο ΟΗΕ εκφράζουν τη βαθιά τους ανησυχία για τους 750.000 πολίτες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στον δυτικό τομέα της πόλης, ο οποίος κατέχεται από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

«ΒΟΜΒΑ» ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΤΥΧΟΝ ΑΝΑΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

 

«Για γεωστρατηγικούς λόγους, η ΕΕ δεν πρέπει να αφήσει την Ελλάδα να καταρρεύσει. Την χρειάζεται ως αξιόπιστο εταίρο για τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων και για την υπέρβαση της προσφυγικής κρίσης και παρά τα προβλήματα, η χώρα κινήθηκε πάντα στο πνεύμα ευρωπαϊκής ανάληψης ευθύνης« γράφει σε άρθρο της η Sueddeutsche Zeitung. »

ΑΥΣΤΡΙΑ: ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ 11 ΥΠΟΠΤΟΙ ΓΙΑ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

 

Η αυστριακή αστυνομία πραγματοποίησε σήμερα το πρωί μεγάλη επιχείρηση σε τζιχαντιστικούς κύκλους στην Αυστρία και προσήγαγε 11 ανθρώπους οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για διασυνδέσεις με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, ανακοίνωσε η εισαγγελία της πόλης Γκρατς.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΔΩΣΕ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ BREXIT

 

Η βρετανική κυβέρνηση έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο, το οποίο θα υποβάλει στο κοινοβούλιο για να πάρει την έγκριση να αρχίσει τις διαπραγματεύσεις για την έξοδο από την Ε.Ε., ανακοίνωσε το υπουργείο που είναι αρμόδιο για το Brexit.