Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 
Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε
1).Συνελήφθη ο δράστης της επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη.Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν αργά το βράδυ της Δευτέρας σε μια συνοικία της Κωνσταντινούπολης τον φερόμενο ως δράστη της επίθεσης στο νυχτερινό κέντρο Ρέινα, ανέφερε στην ηλεκτρονική της έκδοση η τουρκική εφημερίδα Hürriyet.

ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΟΥ NPD ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

 

Το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο της Καρλσρούης απεφάνθη σήμερα κατά της απαγόρευσης του νεοναζιστικού κόμματος NPD. Το κορυφαίο γερμανικό δικαστήριο απέρριψε έτσι την προσφυγή των εκπροσώπων των κρατιδίων του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΤΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΒΙΑ

 

Ο Λαβρόφ υπογράμμισε ότι ελπίζει πως οι ευρωπαϊκές χώρες δεν θα αποπειραθούν να καταστρέψουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Συρία, που θα πραγματοποιηθούν στις 23 Ιανουάριου στην Αστάνα. Παράλληλα ο Ρώσος υπουργός εκτίμησε ότι ο πόλεμος στη Συρία και σε άλλες χώρες της περιφέρειας μπορεί να τερματιστεί πρωτίστως με τη βία.

ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΣΕΡΒΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΣΣΟΒΟΥ!

 

Με το δάκτυλο στην σκανδάλη η Ρωσσία! Όλα αυτά μετά την κίνηση ειδικών δυνάμεων του Κοσόβου να εμποδίσουν την είσοδο στο έδαφός του τρένου ζωγραφισμένου με τα χρώματα της Σερβίας και γραμμένη την φράση "Το Κόσοβο είναι Σερβία".

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΥΠΕΡΒΑΣΕΙΣ

 

Εν πολλοίς αναμενόμενες ήταν οι εξελίξεις κατά την διάρκεια των δικοινοτικών συνομιλιών στην Γενεύη (9-11 Ιανουαρίου), όπως και κατά την διάσκεψη για τις εγγυήσεις και την ασφάλεια που ακολούθησε, με την επιπρόσθετη συμμετοχή των 3 εγγυητριών δυνάμεων, καθώς και της Ε.Ε. σε ρόλο παρατηρητή/ενδιαφερόμενου.

ΠΑΙΖΕΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

 

«Βάστα Αλέξη» (μέχρι τις Γερμανικές εκλογές) είναι το σύνθημα – φάρμακο με το οποίο ντοπάρουν τον στα όρια (και) της ψυχολογικής κατάπτωσης, τελειωμένο πολιτικά, ένοικο του Μαξίμου.

ΤΑΡΑΧΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΣΟΙΜΠΛΕ

 

Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με υπεκφυγές τα νέα δεδομένα που βάζει ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ: Με εμάς ή το ΔΝΤ - Σκουρλέτης: Αυτό που λέει ο Σόιμπλε δεν στέκει, τίποτα δεν αλλάζει στο πρόγραμμα.

ΟΙ ΗΠΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ;

 

Καθώς η μέρα που θα ορκιστεί ο νέος Αμερικανός πρόεδρος πλησιάζει (20 Ιανουαρίου), οι σημαντικότεροι υπουργοί του περνούν από τη Γερουσία και καταθέτουν τις απόψεις τους για την πολιτική που θα ακολουθήσουν.

ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ

 

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματική την απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης που επέτρεπε τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές, σε τρεις περιοχές και σε οκτώ υποπεριοχές της χώρας.

ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΙΡΛΑΝΔΙΑ

 

Σε περίοδο πολιτικής κρίσης εισέρχεται η Βόρεια Ιρλανδία με προκήρυξη πρόωρων εκλογών για τις 2 Μαρτίου, μετά από την άρνηση του κυβερνητικού εταίρου Sinn Féin, πάλαι ποτέ πολιτικής πτέρυγας του Ιρλανδικού Δημοκρατικού Στρατού (IRA), να ορίσει αντικαταστάτη του παραιτηθέντος Μάρτιν ΜακΓκίνες στο πόστο του Αναπληρωτή Πρωθυπουργού της τοπικής Εκτελεστικής Εξουσίας.

ΕΚΛΟΓΙΚΟ «ΔΡΑΜΑ» ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

 

Η αίθουσα της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο είναι συχνά απελπιστικά άδεια κατά τη διάρκεια συζητήσεων ρουτίνας. Την Τρίτη όμως αναμένεται να είναι όλοι εκεί, καθώς, ως γνωστόν, κάθε ψήφος μετράει. Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες η εκλογή προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου δεν αποτελεί τυπική διαδικασία.

ΜΕΡΚΕΛ: Η ΜΟΙΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΕΡΙΑ - EΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ

 

Ανησυχία προκαλούν στους κόλπους του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι επικρίσεις του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατά της Συμμαχίας.

OΧΙ ΣΕ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ - ΗΠΑ ΠΡΙΝ ΤΟ BREXIT

 

Η Φεντερίκα Μογκερίνι, η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, προειδοποίησε τη Δευτέρα τη Βρετανία ότι δεν μπορεί να διαπραγματευθεί μια εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ πριν ολοκληρωθεί η αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση.