Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

" Ο ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ F-16 "ΤΡΕΧΕΙ; ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΓΕΑ ΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΠΙΕΖΕΙ

 

“Τώρα τρέχουμε”; Το ερώτημα έχει να κάνει με το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των F-16, που με την έλευση του 2017 φαίνεται ότι μπαίνει σε νέα φάση.

Η ΚΥΠΡΟΣ ΣΤΗ ΔΙΝΗ ΠΟΛΛΩΝ ΣΕΝΑΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ

 
Μεγάλες οι διαφορές, ιδέες από ΟΗΕ.Στον χορό της διαμόρφωσης ιδεών στο θέμα της Ασφάλειας μπήκαν και τα Ηνωμένα Έθνη, που έχουν επεξεργασθεί κάποιες φόρμουλες, οι οποίες κινούνται μεταξύ των ορίων που δέχονται να συζητήσουν οι εμπλεκόμενοι. Οι ιδέες αυτές αφορούν δυο διαφορετικά σενάρια. 

ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΤΥΧΕΣ

 

Σε έναν καθημερινό πόλεμο ένα άγνωστο επεισόδιο. Μακροχρόνια η αντιπαράθεση μας με τη γειτονική Τουρκία με αρκετές πτυχές και μεμονωμένα επεισόδια να παραμένουν σχετικά άγνωστα.

ΤΟ «ΠΑΓΩΜΑ» ΣΕ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

 

Αποφάσεις εδώ και τώρα για εργασιακά, αποκρατικοποιήσεις, κόκκινα δάνεια ζητούν πλέον οι θεσμοί, αφού, φαίνεται, δεν πείθονται πια από τις προθέσεις της ελληνικής πλευράς -παρότι αποδέχεται το μεσοπρόθεσμο κόφτη-, και προσφέρουν ως νέο μέτρο τη μείωση του αφορολογήτου για μισθωτούς και συνταξιούχους.

ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΧΤΥΠΗΣΕ ΜΕ ΑΝΤΙΑΡΜΑΤΙΚΕΣ ΡΟΥΚΕΤΕΣ ΔΥΟ ΣΥΡΙΑΚΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ

 

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS), που πολιορκεί τη συριακή πόλη Ντέιρ Αλ Ζουρ στην ανατολική Συρία, τον μοναδικό κυβερνητικό θύλακα στην περιοχή, χτύπησε την Παρασκευή με αντιαρματικές ρουκέτες TOW, αμερικανικής κατασκευής, δύο μαχητικά αεροπλάνα του συριακού στρατού στο αεροδρόμιο της πόλης.

ΨΑΧΝΟΥΝ... ΨΗΛΑ ΤΟΥΣ «ΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ» ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ NOVARTIS

 

 Οι εισαγγελικές Αρχές, μετά την έφοδο που πραγματοποίησαν στις 21 Δεκεμβρίου στα γραφεία της εταιρείας, έχουν στα χέρια τους πληθώρα στοιχείων, τα οποία σε συνδυασμό με τα ευρήματα άλλων δικογραφιών που έχουν πρόσφατα χειριστεί, αποτελούν «υπερόπλο» στα χέρια της Δικαιοσύνης.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΣΕ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΙΡΑΚ

 

Ο πρωθυπουργός του Ιράκ Χαϊντέρ αλ-Αμπάντι ανακοίνωσε το Σάββατο ότι συνήφθη συμφωνία με την Τουρκία σχετικά με το ιρακινό αίτημα να αποσυρθούν οι τουρκικές δυνάμεις από μία πόλη κοντά στη Μοσούλη, στα βόρεια της χώρας, μετέδωσε η ιρακινή κρατική τηλεόραση.

ΚΥΜΑ ΨΥΧΟΥΣ ΣΑΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

 

Τουλάχιστον 20 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από το κύμα ψύχους που σαρώνει το Σάββατο πολλές χώρες της Ευρώπης. Οι πολικές θερμοκρασίες είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 18 ανθρώπων στην Πολωνία και την Ιταλία, την ώρα που η Κωνσταντινούπολη έχει καλυφθεί από ένα πυκνό στρώμα χιονιού.

ΔΕΚΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΕΚΡΗΞΗ ΒΥΤΙΟΦΟΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΖΑΖ

 

Τουλάχιστον 60 άνθρωποι -στην πλειονότητά τους άμαχοι- σκοτώθηκαν το Σάββατο, από την έκρηξη παγιδευμένου βυτιοφόρου στην πόλη Αζάζ της Συρίας, που βρίσκεται στην επαρχία του Χαλεπίου, κοντά στην τουρκική μεθόριο.