Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 
Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε.
1).Ο Τσίπρας καλεί πολιτικούς αρχηγούς για να λύσει το Κυπριακό. Την επόμενη Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας πρόκειται να πραγματοποιήσει διαδοχικές συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς για το Κυπριακό.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ STRATFOR ΔΥΣΚΟΛΟ ΤΟ 2017

 

Καθοριστικός αυτός ο χρόνος για το μέλλον της Ευρώπης, σύμφωνα με την εταιρία αναλύσεων. Δύσκολο προμηνύεται και το 2017, με αναταράξεις σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο. Η άνοδος του εθνικισμού, η «κούραση» των ΗΠΑ και η «χρυσή ευκαιρία» της Ρωσίας. Οι εξελίξεις στη Μ. Ανατολή και ο ρόλος του πετρελαίου. Τι θα κάνουν οι κεντρικές τράπεζες 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑΣ ΚΑΙ «ΠΑΓΩΝΟΥΝ» ΤΙΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ

 

Δέκα και πλέον οργανώσεις ανταρτών που δρουν στη Συρία ανακοίνωσαν σήμερα ότι αναστέλλουν κάθε συζήτηση που συνδέεται με τις ειρηνευτικές συνομιλίες οι οποίες προβλεπόταν να αρχίσουν στην Αστάνα, σε αντίδραση στις «παραβιάσεις» από το καθεστώς της κατάπαυσης του πυρός η οποία τέθηκε σε εφαρμογή πριν από τέσσερις ημέρες.

ΤΗΣ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗΣ ΤΗΣ ΑΟΖ Η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ

 

Ανοιχτό παράθυρο Ήλθε το περασμένο καλοκαίρι στην Ελλάδα –από την Αμερική, όπου ζει και διδάσκει  εδώ και 45 χρόνια. Παρουσίασε το τελευταίο  βιβλίο του, είδε  μερικούς  φίλους του και ορισμένους πολιτικούς και έφυγε απογοητευμένος.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΑΜΟΙΡΙΔΗ ΣΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΕΣ OΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

 

Παρότι τα στοιχεία είναι εις βάρος της, η Φρανζουάζ Αμοιρίδη, σύζυγος του Έλληνα πρεσβευτή στη Βραζιλία που δολοφονήθηκε πριν από μερικές μέρες, αρνείται κάθε συμμετοχή στη δολοφονία.

ΣΕ ΣΠΙΡΑΛ ΒΙΑΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Τις επιπτώσεις για τον τουρισμό της Τουρκίας από την τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη διερευνά η βελγική εφημερίδα De Morgen στο κεντρικό πρωτοσέλιδο θέμα της υπό τον τίτλο «Σε σπιράλ βίας η Τουρκία».

ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

 

Σε κατ’ ιδίαν διαδοχικές συναντήσεις, με αντικείμενο τις εξελίξεις στο Κυπριακό, ενόψει και της πολυμερούς διάσκεψης της Γενεύης στις 12 Ιανουαρίου, θα καλέσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τους πολιτικούς αρχηγούς, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

ΦΟΥΡΤΟΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

 

Φουρτούνες για την Πλεύση Ελευθερίας, καθώς μέλη της Νεολαίας αποχωρούν από το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, προειδοποιώντας πως το «καράβι» βουλιάζει.

ΡΩΣΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΟΛΕΜΑΝΕ ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΡΙΑ

 

Η στρατιωτική συνεργασία Ρωσίας και Τουρκίας στη βόρεια Συρία πρέπει πλέον να θεωρείται δεδομένη, αφού για μια ακόμη φορά ρωσικά και τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα επιχείρησαν σε κοινές αεροπορικές επιδρομές. Στρατηγικές θέσεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στη βόρεια Συρία βομβαρδίστηκαν από τουρκικά και ρωσικά πολεμικά αεροπλάνα, μεταδίδει το Ria Novosti.

ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο "ΠΟΛΕΜΟΣ" ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!

 

Διαψεύδει πλήρως η κυβέρνηση τα όσα γράφτηκαν σε κυριακάτικο Τύπο, περί φυγής των επιχειρήσεων στο εξωτερικό και κλείσιμο βιβλίων, εν όψει της φοροκαταιγίδας που κάνει ποδαρικό το νέο έτος.