Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 
Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1.«Η Ελλάδα δεν χρειάζεται περισσότερη λιτότητα».Η Ελλάδα δεν χρειάζεται περισσότερη λιτότητα, υπογραμμίζουν ο διευθυντής Ευρώπης του ΔΝΤ, Πόουλ Τόμσεν, και ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ, Μορίς Όμπστφελντ, σε κοινό τους άρθρο, με τίτλο «The IMF is not asking Greece for more austerity» (Το ΔΝΤ δεν ζητεί περισσότερη λιτότητα από την Ελλάδα).

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΑΝΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

 
               Διαβάστε το Μήνυμα του Μακαριωτάτου ΕΔΩ....


ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ Ο ΠΙΟ ΕΝΔΟΤΙΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, αν και προεκλογικά διαβεβαίωνε ρητά τον κυπριακό Λαό ότι δεν θα αποδεχθεί κούρεμα καταθέσεων, αμέσως με την ανάληψη της Προεδρίας το 2013 ενέδωσε τελικά στο κούρεμα καταθέσεων που οι‘ ’φίλοι’’ του και ευρωπαίοι ‘’εταίροι’’ μας μας επέβαλαν, επικαλούμενος ότι δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά γιατί του έβαλαν το πιστόλι στον κρόταφο.

Η ΕΥΡΩΠΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΕΝΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΗΤΤΗΘΕΙ Ο ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ

 

Οι λαϊκιστές πολιτικοί συχνά προσφέρουν γρήγορες λύσεις στα προβλήματά μας, αλλά συχνά επίσης αποτυγχάνουν να τις πραγματοποιήσουν. Δείτε τι έγινε με το Brexit και την εκλογή Τραμπ. Στη Μ. Βρετανία, οι εθνικιστές που υποστήριξαν τόσο πολύ την πρόταση να γυρίσει η χώρα την πλάτη της στην Ευρώπη, υποσχέθηκαν ότι το Brexit θα σήμαινε διευκόλυνση στις συναλλαγές της χώρας με τον υπόλοιπο κόσμο.

ΩΣ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ Η ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΙΣΧΥΣ

 

Τον τελευταίο καιρό, έχουν γραφτεί πολλά εξαιρετικά άρθρα που αναλύουν τις τουρκικές διεκδικήσεις, την εθνικιστική ρητορική του Ερντογάν καθώς και την τακτική των τουρκικών παραβάσεων και παραβιάσεων στο χώρο του Αιγαίου, και έχουν καλύψει σε μεγάλη κλίμακα την θεωρία ενός «αδιέξοδου παιγνίου». 

ΑΦΕΣΗ ΑΜΑΡΤΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΤΩΝ 32 ΕΚΑΤ. ΣΤΗ ΔΕΗ

 

Άφεση αμαρτιών για το μεγάλο φαγοπότι δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που στήθηκε όλα αυτά τα χρόνια στη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ από τους γνωστούς εργατοπατέρες φαίνεται ότι δίνει η διορισμένη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διοίκηση της εταιρείας, αφού δεν δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής στην κακουργηματικού χαρακτήρα σχετική δίκη που ξεκίνησε προ ημερών, αρνούμενη να εκτελέσει σχετική εντολή της γενικής επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης.

300 ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΕΛΑΒΕ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Oι τουρκικές αρχές, με εντολή Ερντογάν, συνέλαβαν σήμερα Δευτέρα σχεδόν 300 στελέχη του φιλοκουρδικού κόμματος Δημοκρατίας των Λαών, την ώρα που η πολεμική αεροπορία της χώρας σφυροκόπησε θέσεις των Κούρδων ανταρτών στο Ιράκ, αφού η κουρδική οργάνωση Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση του Σαββάτου στην Κωνσταντινούπολη.

Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ;

 

Αεροπορικές εταιρείες κόβουν δρομολόγια από το «Μακεδονία» λόγω έργων που πρέπει να πραγματοποιηθούν. Ο Χρήστος Σπίρτζης συμφώνησε στη μετάθεση των έργων για τον Οκτώβριο, όμως η τελική ανακοίνωση εκκρεμεί. Και η φημολογία ότι η συμφωνία με Fraport είναι «στον αέρα», καλά κρατεί.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ...

 

Οι προκλήσεις των Αλβανών δεν έχουν τέλος. Οι γείτονες θρασύτατα βαφτίζουν ‘’αλβανικά’’, ελληνικά εδάφη στα σχολικά βιβλία Γεωγραφίας.

ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

 

Ρωσικός όμιλος ενδιαφέρεται να διασώσει την εταιρεία πετρελαιοειδών Mamidoil – Jetοil,  η οποία από τον Ιούλιο βρίσκεται σε προσωρινής προστασίας από πιστωτές και έχει καταθέσει αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99. 

ΚΑΘΙΖΗΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Η παρατεταμένη πολιτική κρίση έχει αρχίσει να επηρεάζει σαφώς την οικονομία στην Τουρκία, καθώς, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, το τρίτο τρίμηνο του 2016, το ΑΕΠ της χώρας συρρικνώθηκε κατά 1,8%. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μείωση από το 2009.

ΣΤΟΧΟΣ ΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ ΜΕΤΑ ΤΟ 2018

 

Με επίκεντρο του ενδιαφέροντος τους την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού για το 2018 και την επίτευξη συμφωνίας στα εργασιακά επιστρέφουν από την Τρίτη οι επικεφαλής του κουαρτέτου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ανέφερε καλά πληροφορημένη  πηγή από τις Βρυξέλλες.