Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 
Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1.Τα «Γεράκια του Κουρδιστάν», παρακλάδι του PKK, πίσω από την επίθεση στην Πόλη. Παρακλάδι του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), η οργάνωση Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν (TAK), ανέλαβε χθες, Κυριακή, την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε έξω από στάδιο ποδοσφαίρου στην Κωνσταντινούπολη με αποτέλεσμα τον θάνατο 38 ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσότερων από 150.

ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ Ο ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ «ΕΝΤΙΜΟ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ»

 

Η Ελλάδα επιθυμεί την άρση του αδιεξόδου με τους δανειστές μέσω ενός «έντιμου συμβιβασμού», δηλώνει σε συνέντευξή του στο Reuters ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος προειδοποιώντας ότι η έλλειψη ευελιξίας εκ μέρους των δανειστών μπορεί να πυροδοτήσει αντισυστημικό αίσθημα στην Ευρώπη.

ΔΕΚΑΔΕΣ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΕ ΚΟΠΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΪΡΟΥ

 

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε σήμερα σε μια αιγυπτιακή εκκλησία για τις κηδείες 24 ανθρώπων που σκοτώθηκαν κατά τη βομβιστική επίθεση εναντίον της κυριότερης κοπτικής εκκλησίας στο Κάιρο, ενώ οργισμένοι επιζώντες κατηγόρησαν τις αρχές για κενά ασφαλείας.

ΑΠΟ ΛΑΘΟΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΕΚΡΗΞΗ ΒΟΜΒΑΣ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 

Eλεγχόμενες εκρήξεις σε ύποπτα αντικείμενα πραγματοποιήθηκαν από τους άνδρες Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών στην οδό Σταδίου, έξω από το υπουργείο Εργασίας στο κέντρο της Αθήνας.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ «ΣΤΑΖΙ» ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

 

Ο Anton ετάφη στις 10 Σεπτεμβρίου του 1998 στο χωριό του, στην Καρδίτσα, με τις τιμές του «άξιου Έλληνα, που είχε κρατήσει ψηλά τη σημαία της πατρίδας του στα πικρά χρόνια της πολιτικής προσφυγιάς».

ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ

 

H πολιτική της Τουρκίας δικαιώνεται-Μια ανάλυση που πρέπει να διαβάσουν όλοι οι Έλληνες! Πολιτική Υποταγής και Παραπλάνησης στο Κυπριακό.

ΣΤΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΕΦΤΕΙ Ο… ΚΛΗΡΟΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΤΗΣ MONTE DEI PASCHI

 

Στο ενδεχόμενο συμμετοχής του ιταλικού Δημοσίου στην ανακεφαλαιοποίηση της Monte dei Paschi di Siena αναφέρθηκε ο επικεφαλής της Bundesbank, Τζενς Βάιντμαν, σε συνέντευξη του στη γερμανική εφημερίδα FAZ.

ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΓΔΜ

 

Στις κάλπες κλήθηκαν οι πολίτες της ΠΓΔΜ για την ανάδειξη του νέου κοινοβουλίου. Εάν χάσει το κυβερνών κόμμα, πολιτικοί του μπορεί να καταλήξουν στη φυλακή. Επιπτώσεις και στο θέμα της ονομασίας.

ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΗΣ CIA ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

 

Το συμπέρασμα της CIA ότι η Ρωσία παρενέβη στις αμερικανικές εκλογές προκαλεί ανησυχία στην Ευρώπη, ενόψει της εκλογικής διαδικασίας σε αρκετές χώρες. Η απόρρητη έρευνα της CIA δεν έχει δημοσιοποιηθεί ακόμη, αλλά η Washington Post αποκάλυψε το συμπέρασμά της, ότι η Μόσχα παρενέβη προκειμένου να κερδίσει ο Ντόναλντ Τραμπ την «κούρσα» για τον Λευκό Οίκο.

ΠΑΡΑΚΛΑΔΙ ΤΟΥ ΡΚΚ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

 

Οργάνωση Κούρδων μαχητών ανέλαβε την ευθύνη για τη διπλή βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, που στοίχισε της ζωή σε 38 ανθρώπους.

ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑ ΤΕΤ-Α-ΤΕΤ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ

 

Στο Βερολίνο θα βρεθεί την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για συνομιλίες με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ. Ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στο Βερολίνο αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα συγκληθεί στις Βρυξέλλες στις 15 Δεκεμβρίου.