Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 
Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1).Θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για την αξιολόγηση εκτιμά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.Θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μετά την σύνοδο των υπουργών Οικονομικών (ECOFIN) που διεξήχθη την Τρίτη, στις Βρυξέλλες.

ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΡΕΝΤΣΙ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

 

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ιταλία.Ο Ρέντζι άφησε την πρωθυπουργική οικία (Palazzo Chigi). Αυτό είναι το πρώτο εμφανές αποτέλεσμα που έφερε το μαζικό κύμα της λαϊκής ψήφου ενάντια στις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις του.

ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΡΗΤΗ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟ

 

Ακόμη μία φορά οι εκδηλώσεις για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο συνοδεύτηκαν από επεισόδια που σημειώθηκαν όχι μόνο στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, αλλά και στην Θεσσαλονίκη και την Κρήτη.

ΑΦΑΝΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ 13.000 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

 

Μέχρι και 13.000 άνθρωποι που κατεγράφησαν στους χώρους φιλοξενίας μεταναστών στην Ελλάδα έχουν εξαφανιστεί και ενδεχομένως να έχουν φύγει από τη χώρα, κινούμενοι προς τη βόρεια Ευρώπη, αναφέρεται σε δημοσίευμα της Wall Street Journal, που επικαλείται Ευρωπαίους αξιωματούχους αρμόδιους για θέματα μετανάστευσης.

ΜΕ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΞΕΝΕΙΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

 

Ο νέος εκπρόσωπος του Ισλαμικού Κράτους με το πρώτο του ηχογραφημένο μήνυμα απηύθυνε μήνυμα προς τους υποστηρικτές της οργάνωσης καλώντας τους να εξαπολύσουν επιθέσεις ενάντια σε πρεσβείες και προξενεία της Τουρκίας σε όλο τον κόσμο, προτρέποντας τους παράλληλα να μην εγκαταλείψουν την ιρακινή πόλη Ταλ Αφάρ καθώς οι τζιχαντιστές μάχονται για να αντικρούσουν πολυμέτωπες επιθέσεις στην πόλη.

ΠΟΛΕΜΟΣ ΡΩΣΙΑΣ-ΙΣΡΑΗΛ;

 

«Η άφιξη του αεροπλανοφόρου Ναύαρχος Κουζνέτσωφ  στη λεκάνη της ανατολικής Μεσογείου διαταράσσει όλες τις πτήσεις της πολιτικής αεροπορίας στην περιοχή μεταξύ του Ισραήλ, της Κύπρου και του Λιβάνου». 

ΠΙΚΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

 

Η κατάσταση που υπάρχει με κρούσματα ηπατίτιδας στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Νέα Καβάλα Κιλκίς, είναι δραματική και πρώτοι σας είχαμε ενημερώσει για το μείζον αυτό θέμα. 

MEΤΩΠΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΑΘΗΝΑΣ-ΑΓΚΥΡΑΣ!

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται από την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου η κοινή στρατιωτική άσκηση "Viper Valley 2016" Ελλάδας-Ισραήλ. Η Πολεμική Αεροπορία στέλνει στο Ισραήλ F-16 Block 50 από την 341Μ και 347Μ και είναι η δεύτερη ενέργεια, μετά την άσκηση με την Αίγυπτο, που αποτελεί "γροθιά" για την Τουρκία, αφού δείχνει ότι η χώρα μας αποκτά συμμάχους. 

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΕΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΡΩΣΙΑ ΓΙΑ ΗΠΑ

 

"Οι ΗΠΑ έχουν βάψει με αίμα τα χέρια τους", υπογράμμισε εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αναφερόμενος στο χτύπημα των τζιχαντιστών  σε κινητή ρωσική νοσοκομειακή μονάδα στο Χαλέπι, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας νοσηλευτής και να τραυματιστούν εκατοντάδες άτομα.