Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 
Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1).Αξιολόγηση.Κρίσιμη μεν, άκαρπη δε η τηλεδιάσκεψη του Σαββάτου με τους εκπροσώπους των θεσμών στην οποία μάλιστα συμμετείχε ολόκληρη η διαπραγματευτική ομάδα της κυβέρνησης δηλαδή οι υπουργοί Τσακαλώτος, Παπαδημητρίου, Αχτσίογλου, Σταθάκης και ο αναπληρωτής υπουργών Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.

ΣΕ ΦΥΓΗ ΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΕΠΙ

 

Μεγάλη νίκη του συριακού στρατού. Κατέλαβε στρατηγικής σημασίας περιοχή στο Χαλέπι. Σε φυγή οι αντάρτες.Οι συριακές ένοπλες δυνάμεις κατέλαβαν σήμερα τη στρατηγικής σημασίας συνοικία αλ Σάχουρ του ανατολικού Χαλεπιού, συνεχίζοντας την προέλασή του στην πόλη, γεγονός που έχει αναγκάσει τους Σύρους αντάρτες να εγκαταλείψουν το ένα τρίτο των ανταρτοκρατούμενων περιοχών τις τελευταίες ημέρες.

ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΑΝ Ο ΡΕΝΤΣΙ ΧΑΣΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ

 

Για τον κίνδυνο κατάρρευσης οκτώ ιταλικών τραπεζών, σε περίπτωση επικράτησης του «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής, προειδοποιεί η εφημερίδα «Financial Times», επικαλούμενη ανώτερες τραπεζικές πηγές.

ΠΟΣΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ;

 

Το “παραμύθι” ότι οι εξοπλισμοί των Ενόπλων Δυνάμεων έριξαν έξω τη χώρα ήταν και είναι ακόμη το …αφήγημα πολιτικών που πίσω απ΄ αυτό την ευκολόπεπτη αιτιολογία έκρυβαν τα αίσχη που έγιναν σε πολλούς άλλους τομείς .

Η ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΑΣΤΡΟ ΚΟΥΒΑ

 
Η ιστορία θα με δικαιώσει, δήλωσε ο Φιντέλ Κάστρο το 1953, λίγο προτού αρχίσει να αφήνει το αποτύπωμά του στο παγκόσμιο στερέωμα. Έκανε λάθος. Κρατώντας στα χέρια του την εξουσία για σχεδόν μισό αιώνα, έφερε τις ΗΠΑ και τη Σοβιετική Ένωση στα πρόθυρα πυρηνικού πολέμου, προήγε την επανάσταση και την καταπίεση, ενώ μετέτρεψε τη νησιωτική του χώρα σε ένα παραδόπιστο, αστυνομικό κράτος. Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ....
 



ΕΜΜΕΣΗ ΑΠΕΙΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Απειλεί απάντες η Τουρκία μετά τις τελευταίες εξελίξεις, όπου "πάγωσαν", επίσημα τουλάχιστον, οι διαπραγματεύσεις για την ευρωπαϊκή ενταξιακή της πορεία. Και ρίχνοντας πλέον στο τραπέζι και το "καυτό χαρτί" του Κυπριακού. 

ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΤΟ «ΟΧΙ» ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

 

Μια περίπου εβδομάδα πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα για την συνταγματική μεταρρύθμιση στην Ιταλία στις 4 Δεκεμβρίου, συνεχίζονται σε υψηλούς τόνους, οι εκστρατείες του «ναι» και τους «όχι».

«ΧΤΥΠΑΕΙ» ΚΟΚΚΙΝΟ Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΣΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

 

Διπλασιάστηκαν στην Γερμανία από το 2014 οι περιπτώσεις ποινικά κολάσιμων περιπτώσεων σύμφωνα με έρευνα του ιδρύματος Otto-Brenner, την οποία δημοσιεύει η Die Welt.

ΔΕΝ ΠΡΟΤΙΘΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Ο ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΑΚΙΝΤΖΙ

 

Tη φημολογία περί παραίτησης του ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί διέψευσε σήμερα ο εκπρόσωπός του, Μπαρίς Μπουρτζιού. Αιτία για το θέμα στάθηκε δημοσίευμα της τουρκοκυπριακής εφημερίδας «Afrika», το οποίο σχολίαζε ανταπόκριση του ΡΙΚ από την Κωνσταντινούπολη.

ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

 

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) επιτέθηκε την Κυριακή στο Ισραήλ. Συγκεκριμένα, τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσαν επίθεση στις ισραηλινές θέσεις στα Υψίπεδα του Γκολάν στη νότια Συρία. Τζιχαντιστές της Ταξιαρχίας Μαρτύρων του Γιάρμουκ, που είναι παρακλάδι της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, επιτέθηκαν σε σημείο ελέγχου των Ισραηλινών στα σύνορα.