Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

ΟΙ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΕΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΠΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΝΤ

 

Βήμα-βήμα η σύγκλιση ΕΕ-ΔΝΤ: Προσπάθεια προσέγγισης βήμα-βήμα με στόχο να βρεθεί κοινός τόπος μεταξύ Ευρωπαίων και ΔΝΤ είναι το στοιχείο που προκύπτει την επόμενη ημέρα των ανακοινώσεων του Τζέρι Ράις, αλλά και της εκλογής του νέου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλτ Τραμπ.

ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ «ΝΕΜΕΣΙΣ» ΣΧΕΔΙΑΖΑΝ ΟΙ «ΠΥΡΗΝΕΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ»

 

Σχεδόν ταυτόχρονα με τη δημοσίευση της προκήρυξης για το χτύπημα στην κ. Τσατάνη η «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» ανήρτησε δεύτερο κείμενο σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, στο οποίο εξαπολύει απειλές κατά της ζωής πολιτικών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών, εκδοτών και αστυνομικών.

SOS ΕΚΠΕΜΠΕΙ Η Β. ΗΠΕΙΡΟΣ

 

Έως το έτος 1913, ολόκληρη η Ήπειρος αποτελούσε μία ενιαία γεωγραφική ενότητα. Μετά το τέλος των Βαλκανικών Πολέμων (1913-1914), οι Μεγάλες Δυνάμεις, με τη Συνθήκη του Λονδίνου, αναγνώρισαν την Αλβανία ως ανεξάρτητο κράτος και επιδίκασαν σε αυτή (Πρωτόκολλο της Φλωρεντίας 1913) το βόρειο τμήμα της Ηπείρου.

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΡΕΜΕΙ ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ

 

Οι προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας σκιάζονται από έναν τόνο αβεβαιότητας μετά τις αμερικανικές εκλογές και το δημοψήφισμα του Brexit, αλλά δεν αναμένεται να υπάρξει μεγάλος οικονομικός αντίκτυπος στη γερμανική οικονομία βραχυπρόθεσμα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομίας.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

 

Επιχείρηση «ασφαλείας» ξεκίνησε το ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο, με τη συμμετοχή της Ελλάδας και κωδική ονομασία Operation Sea Guardian.Η επιχείρηση αυτή όμως έχει στόχο την παρακολούθηση της ρωσικής ναυτικής δύναμης και με την συμμετοχή του  υπερσύγχρονου υποβρυχίου  «Παπανικολής»  από ελληνικής πλευράς.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΚΛΗΡΟ BREXIT

 

Ακόμη και αν το Γουεστμίνστερ πρόκειται να δεχθεί τη θέση της ΕΕ, είναι δύσκολο να αντιληφθούμε πώς μπορεί να αποφευχθεί ένα μάλλον σκληρό Brexit, αν δεν γίνουν και οι δύο πλευρές πολύ πιο ευέλικτες από ό,τι φαίνονται σήμερα».

ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΧΗΜΙΚΑ ΣΤΗ ΜΟΣΟΥΛΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟ ISIS

 

Για επίθεση με χημικά όπλα από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος προειδοποιεί ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών. Οπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οργανισμού, Ραβίνα Σαμντασάνι, το ΙΚ φαίνεται πως αποθηκεύει μεγάλες ποσότητες αμμωνίας και θείου σε τοποθεσίες όπου ζουν άμαχοι στη Μοσούλη, σχεδιάζοντας ενδεχομένως να τις χρησιμοποιήσει ως χημικά όπλα.

ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΕ-ΗΠΑ Η ΕΚΛΟΓΗ ΤΡΑΜΠ

 

«Χρειάζεται να διδάξουμε στον Τραμπ τι σημαίνει Ευρώπη και πως δουλεύει το ευρωπαϊκό σύστημα», τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν.