Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1) Ντόναλντ Τραμπ: O νέος ένοικος του Λευκού Οίκου.Η νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές εκλογές του 2016 κατάφερε να διαψεύσει όλα τα προγνωστικά και τις δημοσκοπήσεις καθώς κέρδισε τον απαραίτητο αριθμό εκλεκτόρων για να διασφαλίσει την προεδρία.

ΑΥΤΟΙ ΙΣΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΗ

 

Τα πρόσωπα που θα επιλέξει ο Τραμπ για το κυβερνητικό του σχήμα:Ο Ντόναλντ Τραμπ καταρτίζει την πρώτη λίστα υποψήφιων στελεχών της κυβέρνησης του, αφήνοντας να εννοηθεί ότι στις “θέσεις-κλειδιά” θα τοποθετηθούν άνθρωποι που του συμπαραστάθηκαν κατά την προεκλογική εκστρατεία, στη διάρκεια της οποίας αρκετά στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος αποστασιοποιήθηκαν από την υποψηφιότητά του.

ΣΤΙΣ Η.Π.Α. ΑΛΛΑΓΗ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΟΣ

 

Το βασικότερο χαρακτηριστικό της εκλογής του κ. Trump είναι το ότι, οι Πολίτες έχουν πάψει πια να χειραγωγούνται από τα ΜΜΕ των ελίτ – διαψεύδοντας όλες τις δημοσκοπήσεις, όπως τη νίκη του ΝΑΙ στην Ελλάδα και του BREMAIN στη Βρετανία.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ O ΓΑΛΛΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΓΡΑΦΕΙ

 

Η τρομοκρατική επίθεση στη γαλλική πρεσβεία της Αθήνας απασχολεί τον γαλλικό Τύπο με πολλά δημοσιεύματα να επισημαίνουν ότι, δύο άγνωστοι με μοτοσικλέτα έριξαν, σήμερα το πρωί χειροβομβίδα, τραυματίζοντας ελαφρά έναν ειδικό φρουρό.

Η ΕΛΛΑΔΑ Ο ΡΟΛΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ “ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ” ΚΑΙ Ο ΤΡΑΜΠ

 

Όσα είπε ο Ντόναλντ Τραμπ για την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου στις ΗΠΑ προκαλούν προβληματισμό σε πολλούς. Τι έχει πει ο Τραμπ; ”Δεν έχουμε καμιά δουλειά με την Ελλάδα. 

Η EΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΓΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑ ΨΥΧΡΟΛΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

 

Χωρίς καμία αναφορά στις γνωστές αλυτρωτικές ανθελληνικές θέσεις και με παντελή απουσία αναφορών στην Ελληνική Εθνική Μειονότητα της Αλβανίας, δημοσιοποιήθηκε χθες η Έκθεση της Κομισιόν, η οποία συστήνει μάλιστα την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ε.Ε. με την Αλβανία, επιβεβαιώνοντας με τον χειρότερο τρόπο τους τραγικούς χειρισμούς που έχουν γίνει στις ελληνοαλβανικές σχέσεις από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 500 ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ CIA ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

 

Περισσότεροι από 500 Αμερικανοί πράκτορες της CIA και της προσωπικής ασφάλειας του Μπαράκ Ομπάμα, θα συμμετάσχουν στα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ στην Αθήνα, στις 15 Νοεμβρίου, ενώ οι Έλληνες αστυνομικοί υπολογίζεται ότι θα ξεπερνούν τους 3.000.

ΕΜΜΕΝΕΙ Η ΝΔ ΣΤΗΝ ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΣΡ

 

Συνεχίζει η ΝΔ την τακτική των απειλών περί τορπιλισμού της συγκρότησης Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης εν όψει της νέας διάσκεψης των Προέδρων την Πέμπτη.

ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ

 

Διασπαστικές κινήσεις με στόχο την αποδυνάμωση της μεγαλύτερης δικαστικής ένωσης, που διαθέτει περί τις 3.000 μέλη, καταγγέλλει η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων με αφορμή την κατάθεση στο Ειρηνοδικείο Αθηνών αίτησης για ίδρυση νέας ένωσης με μέλη μόνον ανώτερους και ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς.

ΝΕΑ ΚΟΝΤΡΑ ΚΟΜΙΣΙΟΝ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

 

Στην πιο σκληρή ετήσια έκθεσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέφερε πως η Τουρκία έκανε μια στροφή προς τα πίσω στα θέματα της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης, της ελευθερίας της έκφρασης και άλλων θεμελιωδών δημοκρατικών κριτηρίων μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.

ΔΕΝ ΔΙΑΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Σε δύο άξονες σχολιάζει η κυβέρνηση τα εκλογικά αποτελέσματα στις ΗΠΑ: αφενός σημειώνει ότι δεν φαίνεται να προκύπτει ασυνέχεια στην αμερικανική εξωτερική πολιτική για την Ελλάδα, αφετέρου ότι η επίσκεψη Ομπάμα είναι «τεράστιας σημασίας» δεδομένου του χρονοδιαγράμματος για την β' αξιολόγηση και το χρέος.