Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 
Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1.Κοντοζυγώνει το κυβερνητικό λίφτινγκ ή όχι.Ο χρόνος του ανασχηματισμός παραμένει αόριστος-ως άλλωστε οφείλει καθώς αν και υπήρχαν πληροφορίες για ανακοινώσεις ακόμη και την Κυριακή, κυβερνητική πηγή της διαψεύδει.

ΟΙ ΔΑΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ 0,96% ΤΟΥ ΑΕΠ

 

«Ρεκόρ» για την έρευνα και ανάπτυξη στην Ελλάδα το 2015: Οι δαπάνες για πρώτη φορά αυξήθηκαν στο 0,96% του ΑΕΠ.Το ποσοστό του συνόλου των δαπανών Έρευνας και Ανάπτυξης (Ε&Α ή R&D)επί του ελληνικού ΑΕΠ ανήλθε στο 0,96% το 2015.

ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ΤΟ ITALEXIT ΑΠΟ ΤΟ GREXIT

 

Για πρώτη φορά η ανησυχία των επενδυτών φαίνεται πως είναι μεγαλύτερη για την έξοδο της Ιταλίας από το ευρωζώνη απ’ ό,τι για ένα Grexit. Ένας στους δέκα εκτιμούν ότι τους επόμενους 12 μήνες οι Ιταλοί θα βγουν από το ευρώ.

ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΤΟ ΧΑΛΕΠΙ ΣΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ

 

Οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα που κρατάνε τις ανατολικές συνοικίες στο Χαλέπι απέρριψαν την Τετάρτη για ακόμη μία φορά το αίτημα της Ρωσίας να αποσυρθούν από την πόλη έως το βράδυ της Παρασκευής.

ΜΕ ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΟΡΘΩΝΕΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΟ ΝΟΜΟ ΠΑΠΠΑ

 

Ο υπουργός επικρατείας Νίκος Παππάς που ενημέρωσε το βράδυ της Τετάρτης τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της αυριανής συζήτησης στην ολομέλεια ,προτίθεται να φέρει νομοτεχνική βελτίωση σε μια προσπάθεια να «ακυρώσει» τις ενστάσεις της ΝΔ, ώστε να υπερψηφίσει και να ανοίξει ο δρόμος για τη σύσταση του ΕΣΡ. 

Η «ΖΟΥΓΚΛΑ» ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΑ ΣΤΟ ΚΑΛΑΙ

 

Οι τελευταίοι ανήλικοι πρόσφυγες και μετανάστες που παρέμεναν ακόμη στην, κατεδαφισμένη πλέον, «ζούγκλα» του Καλαί, απομακρύνθηκαν από την περιοχή το απόγευμα της Τετάρτης με λεωφορεία που τους μεταφέρουν σε κέντρα φιλοξενίας ανά τη Γαλλία.

ΤΙ ΑΝΑΜΕΝΕΙ Η ΕΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ;

 

Το όνομα Τραμπ εμφανίζεται στην Ευρώπη σε δύο σημεία της γεωγραφικής της επικράτειας. Το ένα βρίσκεται σε δύο υψηλά κτήρια στην Κωνσταντινούπολη, από όπου όμως διαγράφηκε μετά τις δηλώσεις του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου πως αντιτίθεται στην έλευση μουσουλμάνων προσφύγων στις ΗΠΑ. Το δεύτερο βρίσκεται σε ένα γήπεδο του γκολφ στη Σκοτία, αν και όπως αποκαλύφθηκε τελευταία οι υποσχέσεις του για περισσότερες επενδύσεις αποδείχθηκαν έωλες.