Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1.Μη συνταγματικός ο νόμος για τα κανάλια.Αντισυνταγματικό έκρινε τον νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες το ΣτΕ, με 14 ψήφους υπέρ και 11 κατά. Σύμφωνα με πληροφορίες, βάσει της απόφασης η μέχρι τώρα διαδικασία αδειοδότησης φαίνεται να «κατεδαφίζεται» και ο νόμος ακυρώνεται.

Η ΡΩΣΙΑ ΔΗΛΩΣΕ ΧΤΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ

 

Η Ρωσία ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει βομβαρδίσει το ΧαλέπιΤα μαχητικά αεροσκάφη της Ρωσίας και της Συρίας δεν έχουν πετάξει σε απόσταση μικρότερη των 10 χιλιομέτρων από το Χαλέπι για 9 ημέρες, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΡΙΑ

 

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι θα εξολοθρεύσει τους Κούρδους σε Συρία και Ιράκ. Η τουρκική επιχείρηση στη βόρεια Συρία (Ασπίδα του Ευφράτη), η οποία διεξάγεται από κοινού με Τουρκμένους παραστρατιωτικούς μισθοφόρους του Ερντογάν, θα επιτεθεί στις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) που ελέγχουν την πόλη Μανμπίτζ δυτικά του Ευφράτη, που απελευθερώθηκε το καλοκαίρι του 2016 από τις SDF.

ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΠΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ ΕΠΙ ΕΝΝΕΑ ΗΜΕΡΕΣ ΛΕΕΙ Η ΜΟΣΧΑ

 

Τουλάχιστον 26 άτομα σκοτώθηκαν, τα περισσότερα μαθητές σε σχολείο, από αεροπορικές επιθέσεις, οι οποίες αποδίδονται σε συριακά ή ρωσικά αεροσκάφη, χθες σε ένα χωριό στην περιφέρεια Ιντλίμπ που ελέγχεται από τους αντάρτες, είπαν μέλη σωστικών συνεργείων και ενός παρατηρητηρίου.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕ

 
Με μια αυστηρή ανακοίνωση απάντησε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων στις τοποθετήσεις κυβερνητικών παραγόντων, με πρώτη αυτής της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη, έπειτα από τη γνωστοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικράτειας που έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο Παππά για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών. Διαβάστε όλα τα τεκταινόμενα σχετικά με τις άδειες ΕΔΩ....
 


ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΞΕΝΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

 

Ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Κύπρο Στανισλάβ Οσάτσι, δήλωσε ότι «στον σύγχρονο κόσμο, δεν νομίζω πως χρειάζονται εγγυήσεις σε ένα απολύτως ανεξάρτητο κράτος».

ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΜΠΑΜΑ

 

Τι αναφέρουν κυβερνητικές πηγές για την επικείμενη επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα. Ο ρόλος της Ελλάδας μετά τον ερχομό του Αμερικανού προέδρου.

ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ (SDF-YPG) ΘΑ ΠΟΛΙΟΡΚΗΣΟΥΝ ΤΗ ΡΑΚΑ

 

Νωρίτερα την Τετάρτη οι υπουργοί Άμυνας των ΗΠΑ και της Μεγάλης Βρετανίας, Άστον Κάρτερ και Μάικλ Φάλον αντίστοιχα, ανακοίνωσαν στην παγκόσμια κοινή γνώμη ότι «εντός των επόμενων εβδομάδων» θα ξεκινήσει επίθεση για την απελευθέρωση της πόλη Ράκα στη Συρία, η οποία είναι η ντε φάκτο πρωτεύουσα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS). 

ΤO ΣΧΕΔΙO ΝΤΡΑΓΚΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΧΑΛΑΡΩΣΗ

 

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σχεδόν σίγουρα θα παρατείνει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και πέρα από το τέλος Μαρτίου, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο ως πηγές αξιωματούχους της Ευρωτράπεζας. Οι αποφάσεις της ΕΚΤ για το μέλλον της ποσοτικής χαλάρωσης θα ληφθούν στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου τον Δεκέμβριο.

Ο ΡΕΝΤΣΙ ΔΕΝ ΜΠΛΟΦΑΡΕΙ

 

Με σχετική ανησυχία ως προς τις ενδεχόμενες επιπτώσεις στην ενότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αντιμετωπίζονται στις Βρυξέλλες οι δηλώσεις του πρωθυπουργού της Ιταλίας Mατέο Ρέντσι ότι προτίθεται να ασκήσει βέτο στον προϋπολογισμό της Ε.Ε. για το 2017 εάν δεν λάβει περισσότερη βοήθεια στο μεταναστευτικό και εάν κράτη – μέλη όπως η Ουγγαρία και η Σλοβακία δεν φανούν αρκετά αλληλέγγυα, αποφασίζοντας να δεχθούν περισσότερους αιτούντες ασύλου από αυτούς που βρίσκονται στην Ελλάδα και την Ιταλία.