Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1).Ποιους αναμένεται να συναντήσει σήμερα ο Τσίπρας.  
Ο πρωθυπουργός, που βρίσκεται ήδη από το βράδυ της Τετάρτης στις Βρυξέλλες εν όψει της Συνόδου Κορυφής, αναμένεται να συναντηθεί σήμερα στις 10 π.μ. (ώρα Ελλάδας) με το Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ και στις 10.30 π.μ. με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ FRANCE 24

 

Τσίπρας: Να τηρήσουν οι πιστωτές τις υποσχέσεις τους για το χρέος.Είναι καιρός να τηρήσουν οι πιστωτές και η Γερμανία τις υποσχέσεις τους για το χρέος, ώστε να δοθεί ένα θετικό σινιάλο στις αγορές και στους επενδυτές» δήλωσε το πρωί της Παρασκευής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε τηλεοπτική συνέντευξη στο France 24.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Η ΣΥΡΙΑ

 

Θα καταρρίψουμε όποιο τουρκικό μαχητικό μπει στον εναέριο χώρο μας .Οι συριακές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν την Πέμπτη πως θα καταρρίψουν όποιο τουρκικό μαχητικό εισέλθει στον συριακό εναέριο χώρο, αντιδρώντας στα αεροπορικά πλήγματα τα οποία πραγματοποίησε η τουρκική πολεμική αεροπορία στη βόρεια Συρία.

ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΝΕΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

Οι ηγέτες των κρατών μελών της ΕΕ καταδίκασαν την Πέμπτη (20/10) τους βομβαρδισμούς της Ρωσίας με θύματα άμαχους στο Χαλέπι της Συρίας, που τελεί υπό πολιορκία, με τη Βρετανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία να τάσσονται υπέρ της εξέτασης του ενδεχομένου επιβολής νέων κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας εάν συνεχιστούν.

ΤΟΥΣ ΡΩΣΙΚΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΗΓΕΤΕΣ

 

Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ε.Ε. που συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες δήλωσαν ότι καταδικάζουν τη συμμετοχή της Ρωσίας στους πρόσφατους βομβαρδισμούς στο Χαλέπι, αποφεύγοντας ωστόσο να ανακοινώσουν κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΧΗ ΣΤΗ ΜΟΣΟΥΛΗ

 

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι περισσότεροι από 700.000 ιρακινοί πολίτες μπορεί να εγκαταλείψουν τη χώρα, προκειμένου να ξεφύγουν από την στρατιωτική επιχείρηση στη Μοσούλη. Τα Ηνωμένα Έθνη να εκφράζουν "την έντονη ανησυχία τους" για την ασφάλεια των χιλιάδων κατοίκων της περιοχής.

Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΗΣ ΕΕ ΛΕΕΙ Ο ΤΟΥΣΚ

 

Η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ καταδικάζει σε σκληρό ύφος τις θηριωδίες στη Συρία ενώ διαπιστώνει, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

ΥΣΤΑΤΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΑΠΟ ΠΑΠΠΑ

 

Την επανακατάθεση της προσωρινώς αποσυρθείσας τροπολογίας για το κλείσιμο των καναλιών χωρίς άδεια από την ερχόμενη εβδομάδα προανήγγειλε ο αρμόδιος υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, καλώντας στο μεταξύ τις πολιτικές δυνάμεις και τη Νέα Δημοκρατία σε διάλογο, προκειμένου να επιτευχθεί συναινετική λύση.

ΞΕΤΙΝΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΚΑΙ ΜΠΟΡΓΙΑΝΣ

 

Το ποσό των 225,4 εκατομμυρίων ευρώ έχει βεβαιώσει ως τώρα ο ελεγκτικός μηχανισμός του υπουργείου Οικονομικών από τους ελέγχους που διενεργούνται στους φορολογούμενους που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ. Πρόκειται για 365 ελέγχους οι οποίοι έχουν ξεκινήσει, ενώ από αυτούς έχουν ολοκληρωθεί οι 177 σε σύνολο 2.062 υποθέσεων.

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΚΟΤΩΣΕ 200 ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

 

Η υπό αποχώρηση αμερικανική κυβέρνηση «νίπτει τας χείρας της» για τον απρόκλητο βομβαρδισμό που εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στους Κούρδους της Συρίας, σκοτώνοντας 160-200 αντάρτες συμμάχους των ΗΠΑ.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΘΟΔΟ ΤΟΥ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ

 

Την αντίδραση της Κύπρου σε νομικό επίπεδο προετοιμάζει το κυπριακό ΥΠΕΞ, στην περίπτωση καθόδου στην κυπριακή ΑΟΖ του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Μπαρμπαρός.

Η ΜΕΙ ΖΗΤΑ ΕΝΙΑΙΑ ΣΤΑΣΗ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ' ΠΑΡΑ ΤΟ BREXIT

 

"Να επιδείξουμε μια ενωμένη και σθεναρή ευρωπαϊκή στάση απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα" αναφέρει η Τερέσα Μέι παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στη Σύνοδο Κορυφής χωρίς να έχει στην ατζέντα της το Brexit.