Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 
Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1).Με δόσεις η δόσηΣε δύο μέρη «έσπασε» την εκταμίευση της δόσης το Eurogroup. Η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στο Λουξεμβούργο ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας και ενέκρινε μόνο την εκταμίευση του 1,1 δισ. ευρώ από το σύνολο των 2,8 δισ. ευρώ της υποδόσης.

ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Η εμφανής προσπάθεια αναθεώρησης μέρους ή συνολικής ακύρωσης της Συνθήκης της Λωζάνης, από τον πρόεδρο της Τουρκίας Τ. Ερντογάν και το ισλαμικό κόμμα το ΑΚΡ,  σχετίζεται ευθέως με πάγιες νέο-οθωμανικές διεκδικήσεις τόσο Αιγαίο, όσο και στα νοτιοανατολικά σύνορα της Τουρκίας  (Ιράκ, Κούρδοι, Συρία).

Η ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΣΑΛΟ

 

Σάλος για τη συρρίκνωση της διδασκαλίας της αρχαίας ιστορίας στα σχολεία. Δεν φανταζόμασταν ότι ο Φίλης θα τα έβαζε και με τον Μινωικό πολιτισμό-Υπ. Παιδείας: Οι διδακτικές ώρες που αντιστοιχούν στο μάθημα δεν επιτρέπουν την αναλυτική προσέγγιση όλων των κεφαλαίων.

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ TURKSTREAM

 

Υπεγράφη η συμφωνία για τον Turkstream. Για ομαλοποίηση των τουρκορωσικών σχέσεων συμφώνησαν Πούτιν-Ερντογάν.Βούληση για ολοκλήρωση της διαδικασίας ομαλοποίησης των ρωσοτουρκικών σχέσεων εξέφρασαν οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Τουρκίας Βλαντίμιρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τη συνάντηση που είχαν στην Κωνσταντινούπολη.

ΥΠΟ ΤΟ ΦΟΒΟ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΓΙΓΑΝΤΙΟ ΤΕΙΧΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΣΥΡΙΑ

 

Ελάχιστες λύσεις απομένουν πια για όσους Σύρους επιθυμούν να ξεφύγουν από τη βία στη χώρα τους, με τις γειτονικές χώρες να έχουν αποκλείσει τις περισσότερες οδούς διαφυγής, εγκλωβίζοντας εκατοντάδες χιλιάδες στο εσωτερικό της Συρίας, όπως αποκαλύπτει η ειδησεογραφική ιστοσελίδα Politico.

Σ΄ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΚΑΝΟΥΝ «ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ»

 

Λεπτομερές υπόμνημα διαμαρτυρίας προς την στρατιωτική επιτροπή του ΝΑΤΟ για την αμφισβήτηση του υφιστάμενου status quo στο Αιγαίο πέλαγος από την Τουρκία, όχι μόνο με λόγια, αλλά και με πράξεις, κατέθεσε επισήμως πριν από λίγες ημέρες η Αθήνα.

ΕΥΝΟΪΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΕ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΕΝΤΣΙ

 

Σε μια προσπάθεια να αυξήσει τη δημοτικότητά του ο Ματέο Ρέντσι εξετάζει ευνοϊκές ρυθμίσεις προς τους οφειλέτες του δημοσίου καθώς και νέα μέτρα κοινωνικού χαρακτήρα για ανακούφιση των χαμηλών εισοδηματικών στρωμάτων.

ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΥΣ ΤΟΥ ISIS ΜΑΣΚΟΦΟΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ

 

Μια ομάδα μασκοφόρων εκτελεστών εντοπίζει και εκτελεί οπλαρχηγούς της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στο Ιράκ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Alalam.

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΣΗΜΕΙΟ

 

Ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ προειδοποίησε ότι ο κόσμος έχει φτάσει σε ένα επικίνδυνο σημείο, με την ένταση μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ να έχει ενισχυθεί, εξαιτίας του συριακού ζητήματος.

ΒΟΜΒΑ ΜΕ 495 ΜΕΓΑΛΟΚΑΤΑΘΕΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

 

Νέα λίστα με φορολογικούς κατοίκους Ελλάδας οι οποίοι είχαν καταθέσεις στην Ελβετία το έτος 2010 παρέδωσαν πριν από μερικές ημέρες οι εισαγγελικές αρχές του γερμανικού κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας στις ελληνικές φορολογικές και δικαστικές αρχές.