Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1.EurοWorking Group για την δόση. EuroWorking Group θα σημειωθεί σήμερα, Δευτέρα, στο Λουξεμβούργο για την εκταμίευση της δόσης ύψους 2,8 δισ. ευρώ. Ανώτερος αξιωματούχος της ευρωζώνης ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο πως το πρωί της Δευτέρας θα συγκληθεί τελικά η Ομάδα Εργασίας του Eurogroup (EuroWorking Group) με σκοπό να δώσει το πράσινο φως για την εκταμίευση.

ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΧΑΛΕΠΙ ΥΨΩΣΑΝ ΣΥΡΙΑΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ

 

Κάτοικοι στο τζιχαντοκρατούμενο ανατολικό Χαλέπι ύψωσαν συριακές σημαίες.Οι ανατολικές συνοικίες στην πόλη Χαλέπι κατέχονται από τους τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA).

H ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

 

Ένα πολυετές σχέδιο που εφαρμόζεται πιστά. Ιδού οι "Πατριάρχες" του εθνομηδενισμού στην Ελληνική εκπαίδευση. Τον Οκτώβριο του 1996 αφήνεται να διαρρεύσει στον Τύπο η «λίστα Σημίτη», όπως ονομάστηκε. 

ΞΕΡΕΙ ΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ

 

Στην πρώτη ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο μετά την εκλογική νίκη του Σεπτεμβρίου, ο Αλέξης Τσίπρας είπε στους υπουργούς του ότι  «στο πρώτο εξάμηνο θα αξιολογηθούν». Κλείνει χρόνος και καμιά αξιολόγηση δεν έγινε.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ;

 

Στην Θράκη όσοι επιμένουν να μιλούν για “τουρκική μειονότητα” ξεπερνούν πολύ συχνά τα όρια! Ερμηνεύουν την ανοχή ή ακόμη χειρότερα την αδιαφορία ελληνικών κυβερνήσεων ως αδυναμία. Κι όσο διαπιστώνουν ότι κανείς δεν αντιδρά τόσο τραβάνε το σχοινί.

ΜΙΑ ΑΣΦΑΛΗΣ ΖΩΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ

 

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, με την κατάπαυση του πυρός στην Συρία την οποία υποστήριξε σθεναρά να βρίσκεται υπό κατάρρευση, αντιμετωπίζει αυτό που θα μπορούσε να είναι η μεγαλύτερη δοκιμασία της καριέρας του. 

ΙΣΩΣ «ΦΟΡΤΩΣΟΥΝ» ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΑΚΕΤΟ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΔΝΤ-ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ

 

Στο πρωινό EuroWorking Group και στο μεσημεριανό Eurogroup σήμερα, Δευτέρα, στο Λουξεμβούργο, θα κριθεί για την Ελλάδα η τύχη της πρώτης αξιολόγησης και ο χρόνος εκταμίευσης της δόσης των 2,8δισ ευρώ.

ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΠΟΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ

 

Στρατιωτική απόβαση στην Αφρική σχεδίασε και αρχίζει να εφαρμόζει η Γερμανία. Η Άνγκελα Μέρκελ ξεκίνησε  χθες την τριήμερη περιοδεία της στην Αφρική, με πρώτο σταθμό το Μαλί και τη μετανάστευση στο επίκεντρο της ατζέντας της, ενώ θα επισκεφθεί ακόμη τον Νίγηρα και την Αιθιοπία.

Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ EΝΩΣΗ ΚΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

 

Η πορεία της χώρας μοιάζει με μια βάρκα στη μέση της θάλασσας, τραυματισμένη από πολλές μεριές και μπάζει νερά. Υλικά να τη διορθώσουμε δεν υπάρχουν και ο μόνος τρόπος είναι να μπούμε σε μια που βρίσκεται παραδίπλα και είναι γεμάτη υλικά για να γίνει πολύ καλύτερη και απ αυτή, στην οποία βρισκόμαστε.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ TURKISH STREAM ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΝΟΥΝ «ΧΑΡΟΥΛΕΣ» ΣΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ

 

Η Άγκυρα επανέλαβε για μια ακόμη φορά στους Ρώσους ότι ενδιαφέρεται για την κατασκευή του αγωγού Turkish Stream. Ο Τούρκος υπουργός Οικονομίας, Νιχάτ Ζεϊμπέκι, δήλωσε το Σάββατο ότι σκοπεύει να συζητήσει το όλο έργο με τους Ρώσους υπουργούς οικονομίας και ενέργειας αυτές τις ημέρες.

ΤΟ ΔΝΤ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΟ REUTERS

 

Το ΔΝΤ διέψευσε την είδηση του πρακτορείου Reuters, σύμφωνα με την οποία το Ταμείο δεν θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης, αλλά πιθανότατα θα δεχθεί ένα ειδικό συμβουλευτικό καθεστώς. Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, με ανακοίνωσή του, απέρριψε το δημοσίευμα του Reuters.

ΛΑΒΡΟΦ ΠΡΟΣ ΗΠΑ

 

Η Μόσχα έχει τα μέσα να προστατεύσει τις εγκαταστάσεις της στη Συρία, αν οι ΗΠΑ βομβαρδίσουν αεροδρόμια του συριακού στρατού, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ την Κυριακή.