Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ PUBLIC ISSUE

 

Δημοσκόπηση-κόλαφος για τον Τσίπρα από την Αυγή: Η ΝΔ καταλληλότερη κυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ. Δημοσκόπηση της Public Issue για την εφημερίδα «Αυγή» δείχνει μεγάλο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ:

ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ

 

Ο Οκτώβριος ο οποίος άρχισε χθες, Σάββατο, είναι ένας από τους πιο σημαντικούς και πυκνούς μήνες αφού εντός 31 ημερών θα πρέπει οι περισσότερες εκκρεμότητες να κλείσουν ώστε η ελληνική πλευρά και οι εκπρόσωποι των δανειστών να αποφύγουν αυτή τη φορά μακρές συνομιλίες τους επόμενους μήνες.

Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΘΕΜΕΛΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΝ 1η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1829

 

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΟΥ: Την 1η Οκτωβρίου 1829, μετά το σχετικό ψήφισμα της Δ΄ Εθνικής Συνέλευσης, ο Ι. Καποδίστριας δίνει στην κυκλοφορία το νόμισμα του υπό ίδρυση ελληνικού κράτους, τον Φοίνικα.

ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΕ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ


Στις κάλπες, προκειμένου να απαντήσουν στο κρίσιμο ερώτημα που τίθεται από την κυβέρνηση του πρωθυπουργού, Βίκτωρ Όρμπαν και ενδεχομένως στο μέλλον της σχέσης τους με την Ευρωπαϊκή Ένωση, προσέρχονται σήμερα Κυριακή η Ούγγροι πολίτες ενώ οι Βρυξέλλες παρακολουθούν το τρίτο κατά σειρά δημοψήφισμα στους κόλπους της Ένωσης μέσα σε ένα χρόνο.

ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΛΙΑΚΟΥ

 

Ετοιμο είναι το νέο πόρισμα της επιτροπής Λιάκου για τις αλλαγές που θα εισαχθούν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Το πόρισμα, όπως αναφέρει το «Βήμα» έχει πάρει το «πράσινο φως» από το υπουργείο Παιδείας και αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή μέσα στην επόμενη τριετία.

ΓΙΑΤΙ Η ΜΕΡΚΕΛ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ DEUTSCHE BANK

 

Η Άνγκελα Μέρκελ δεν μπορεί να διασώσει την Deutsche Bank, με δεδομένη τη σκληρή στάση που έχει υιοθετήσει κατά της διάθεσης κρατικής βοήθειας στις περιπτώσεις άλλων ευρωπαϊκών χωρών κι έναντι της πρόκλησης πολιτικών αντιδράσεων στην εσωτερική πολιτική σκηνή της Γερμανίας, γράφουν τα γερμανικά ΜΜΕ.

ΜΕΓΑΛΗ Η ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΕΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

 

Τη μη αμφισβήτηση της υπάρχουσας νομοθεσίας φαίνεται να θέτει ως προτεραιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εν όψει του δημοψηφίσματος στην Ουγγαρία σχετικά με την αποδοχή ή μη της μετεγκατάστασης των προσφύγων.

ΣΤΗ «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» ΟΙ ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΩΝ ΜΚΟ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ

 

Στο φως βγαίνουν στο εξής οι δαπάνες μη κερδοσκοπικών φορέων που λαμβάνουν δημόσιο χρήμα άνω των 3.000 ευρώ ετησίως, με την έναρξη λειτουργίας του «Μητρώου Επιχορηγούμενων Φορέων».

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΖΗΤΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Δεν άργησε ο Τούρκος Πρόεδρος και λίγες ώρες μετά την αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης, προχώρησε σε de facto αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στα νησιά του Αιγαίου.