Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

 Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:

1.'Εκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το Χαλέπι. Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών συνεδρίασε εκτάκτως χθες, Κυριακή, με θέμα την κλιμάκωση της βίας στο Χαλέπι της Συρίας.

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΝΤ

 

Ως τα «προεόρτια» μιας ακόμα σκληρής διαπραγμάτευσης αναγνώσθηκε στην Αθήνα  μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου της Ελληνικής Οικονομίας στη βάση του άρθρου 4 του καταστατικού του Ταμείου. Διαβάστε την έκθεση του ΔΝΤ μεταφρασμένη στα ελληνικά.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑ

 

Καλογρίτσας: Φεύγω γιατί κανιβαλίστηκα.Με ανακοίνωσή του ο Γιάννης Καλογρίτσας δηλώνει ότι αποχωρεί από την προσπάθεια οριστικής απόκτησης τηλεοπτικής άδειας «για τους λόγους τους οποίους όλοι πλέον αντιλαμβάνονται».

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟΣ «ΠΟΛΕΜΟΣ» ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΦΟΝΙΚΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ

 

Περισσότερους από εκατό νεκρούς κι εκατοντάδες τραυματίες μετρά το Χαλέπι, που εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίκεντρο σφοδρών βομβαρδισμών, την ώρα που η διεθνής κοινότητα απευθύνει έκκληση να μπει «τέλος στον εφιάλτη».

ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΟΥ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ DEAL;

 

Σοβαρά θέματα ως προς την ίση μεταχείριση των διαγωνιζομένων, θέτει ο νομικός εκπρόσωπος του τηλεοπτικού σταθμού Αlpha, καθώς όπως καταγγέλλει το μοναδικό δωμάτιο που δεν είχε κάμερα ήταν αυτό του κ. Καλογρίτσα.

ΟΜΙΧΛΩΔΕΣ ΤΟ ΑΜΕΣΟ ΜΕΛΛΟΝ - ΣΚΙΑ ΤΕΤΑΡΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

 

Οι καθυστερήσεις στα προαπαιτούμενα και στις αξιολογήσεις, φέρνουν στον ορίζοντα το ενδεχόμενο ενός τέταρτου μνημονίου. Στο τέλος του τρέχοντος έτους το ΔΝΤ θα πρέπει να αποφασίσει αν θα συμμετάσχει στο τρίτο πρόγραμμα.

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΤΡΩΤΗΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

 

Ένα άρθρο με πολλές αναγνώσεις για τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, φιλοξενεί η εφημερίδα του Μονάχου Süddeutsche Zeitung, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την ορκωμοσία της δεύτερης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

 

Πληθαίνουν οι καταγγελίες χριστιανών και ομοφυλόφιλων προσφύγων ότι απειλούνται οι ζωές τους από τους πρόσφυγες σουνίτες μουσουλμάνους στη Γερμανία.

ΑΡΧΕΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΣΠΑ

 

Από την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου θα αρχίσει η χρηματοδότηση τεσσάρων προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, ενώ παράλληλα τέσσερα από τα οκτώ προγράμματα του αναπτυξιακού νόμου θα προκηρυχθούν στις αρχές του μήνα, υπογράμμισε.

ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΙΟΥΣΑ DEUTSCHE BANK Η ΜΕΡΚΕΛ

 

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να δοθεί κρατική βοήθεια στη Deutsche Bank και μάλιστα έναν χρόνο πριν από τις εθνικές εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2017, όπως αναφέρει το περιοδικό «Focus», επικαλούμενο καλά πληροφορημένες πηγές.

ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ «ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΣΑΡΙΑ» ΚΟΒΟΥΝ ΒΟΛΤΕΣ ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ

 

Περίεργες κινήσεις έχουν παρατηρηθεί από τα μέσα Αυγούστου στο Αμβούργο της Γερμανίας. Λέγεται ότι νεαροί άνδρες περιπολούν στους δρόμους της πόλης και υποδύονται την ισλαμική αστυνομία, την Αστυνομία της Σαρία.