Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

6.000 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΤΗΣΙΩΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΑ ΘΑ ΔΕΧΕΤΑΙ H ΓΕΡΜΑΝΙΑ

 

Η Γερμανία θα δέχεται 500 πρόσφυγες μηνιαίως από την Ελλάδα και την Ιταλία. Με τον τρόπο αυτό θα επιτευχθεί κυρίως η επανένωση οικογενειών οι οποίες διαλύθηκαν κατά τη φυγή τους, σύμφωνα με πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας Die Welt που επικαλείται πηγές στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΗΕ

 

Από το κακό στο χειρότερο η κατάσταση στη Συρία. Συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θα συνεδριάσει σήμερα προκειμένου να συζητήσει για την κλιμάκωση της βίας στο Χαλέπι, τη μεγαλύτερη πόλη της βόρειας Συρίας, γνωστοποίησαν διπλωμάτες.

ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΜΑΧΑΙΡΩΜΑΤΑ ΣΕ ΙΛΙΝΟΙΣ ΚΑΙ ΒΟΣΤΟΝΗ

 

Tουλάχιστον εννέα πυροβολισμοί με ανεπιβεβαιώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για τραυματίες σημειώθηκαν κοντά στο κάμπους Champaign του Πανεπιστημίου του Ιλινόις,

ΟΙ 5 ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

 

Η πορεία της ελληνικής οικονομίας θα εξαρτηθεί από το πώς τα εγχώρια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα αντιμετωπίσουν πέντε βασικές προκλήσεις, οι οποίες επιδρούν σοβαρά στις στρατηγικές τους αποφάσεις. 

ΙΣΟΠΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ISIS ΣΤΗ ΜΟΣΟΥΛΗ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ

 

Το κόμμα Πατριωτικής Ένωσης Κουρδιστάν - στη βορειοδυτική επαρχία Νινευή του Ιράκ- αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι αεροπλάνα του Διεθνούς Συνασπισμού βομβάρδισαν το κτίριο όπου στεγαζόταν το θρησκευτικό δικαστήριο – ιερά εξέταση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στη Μοσούλη.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΣΥΡΙΑ ΓΕΡΜΑΝΟ-ΡΩΣΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟΝ ΟΗΕ

 

Αδιέξοδη φαίνεται για ακόμα μια φορά η κατάσταση στη Συρία. Από την Παρασκευή ξεκίνησαν και πάλι σφοδροί βομβαρδισμοί στο Χαλέπι με αποτέλεσμα δεκάδες άμαχοι να χάσουν τη ζωή τους και να τραυματιστούν.

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΡΕΝΤΣΙ ΠΡΟΣ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

 

«Η Ιταλία δεν μπορεί να δεχθεί να γίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση μόνον ένας χώρος γραφειοκρατικής διεκπεραίωσης» δήλωσε Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, ο οποίος έστειλε και μήνυμα για τη στάση της Γερμανίας, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην πόλη Πράτο της κεντρικής Ιταλίας.

ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ Ο ΤΖΕΡΕΜΙ ΚΟΡΜΠΙΝ ΕΠΑΝΕΞΕΛΕΓΗ ΜΕ 61,8%

 

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν επανεξελέγη, με μεγάλη διαφορά, στην ηγεσία του Εργατικού Κόμματος, βάζοντας εμφατικά τέλος στην απόπειρα ανατροπής του από την πλειοψηφία των βουλευτών του που υποστήριζαν ότι το υπερβολικά αριστερό πρόγραμμά του δεν θα μπορέσει ποτέ να οδηγήσει το κόμμα σε μια νίκη στις βουλευτικές εκλογές.