Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 
Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1.Μα τι θα συζητηθεί στο Eurogroup;Ένα θεματάκι προέκυψε χθες για το εάν τελικά θα πάρει η Ελλάδα την υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ από το Eurogroup που θα γίνει στις 9 του μήνα, με αφορμή δημοσίευμα της Handelsblatt.

ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 150 ΝΕΑ ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ

 

Κατηγορούνται για «παραβίαση του Συντάγματος», «απόπειρα ανατροπής της τουρκικής κυβέρνησης» και «συμμετοχή σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση».

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

 

Το διαρκές ελληνικό μαρτύριο: Τα 246 εκ. € που προσφέρθηκαν για τη χειραγώγηση των Ελλήνων, τεκμηριώνουν πόσο ισχυρός είναι ο λαός που όμως επιλέγει να σιωπά όπως τα  πρόβατα.  

Η «ΜΗ ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ» ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΕ Ο ΒΕΛΙΟΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ;

 

Τον γύρο της Ελλάδας και της Κύπρου - και όχι μόνο - κάνει η είδηση θανάτου του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Βέλιου με «μη υποβοηθούμενη ευθανασία». Ως γνωστό ο δημοσιογράφος πάλευε με τον καρκίνο και είχε μιλήσει ο ίδιος για την επιθυμία του να πεθάνει με αξιοπρέπεια, όπως και έπραξε.

ΟΥΤΕ ΠΑΙΔΕΙΑ ΟΥΤΕ ΤΑΛΕΝΤΟ

 

Όπου ταλέντο είναι το ταλέντο, παιδεία όμως σημαίνει την σε βάθος και σε πλάτος καλλιέργεια.  Μετρήστε τώρα ονόματα και συγκρίνετε το τότε και το τώρα:

ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΧΑΛΕΠΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΡΩΣΙΑ

 

Οι πρώτες φωτογραφίες ρωσικών ειδικών δυνάμεων που συμμετέχουν στις μάχες στο Χαλέπι είδαν το φως της δημοσιότητας. Η Ρωσία είναι αποφασισμένη να τελειώσει με το Χαλέπι και γι αυτό ανέθεσε  σε ιδιωτική  στρατιωτική εταιρεία να στείλει τρεις Ταξιαρχίες!

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΙ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

 

Όπως τονίζει το πρακτορείο, τζιχαντιστές της οργάνωσης ήταν υπεύθυνοι για "μια σειρά ταυτόχρονων επιθέσεων" σε περιοχές που ελέγχονται από κυβερνητικές δυνάμεις, είτε από κούρδους πολιτοφύλακες στην Δαμασκό, την Ταρτούς (παράκτια επαρχία), την Χομς (στα κεντρικά της χώρας) και την Χάσακα (στα βορειοανατολικά).

ΣΤΙΣ ΓΚΡΙΖΕΣ ΖΩΝΕΣ Η ΡΩΣΙΑ

 

"Ποια είναι ασφαλή σύνορα για τη Ρωσία; Αυτά που έχουν ρωσικά στρατεύματα και από τις δύο πλευρές". Αυτό είναι ένα παλιό ρωσικό ανέκδοτο. Αλλά για τουλάχιστον τρία από τα έξι κράτη της Ανατολικής Ευρώπης, το ανέκδοτο δεν είναι πολύ αστείο.

ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΖΗΤΑ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ

 

Να συλληφθεί και να κρατηθεί ο Βαγγέλης Μαρινάκης ζητά ο εισαγγελέας Εφετών. Στην πολυσέλιδη πρότασή του ο εισαγγελέας ζητά να κρατηθεί στις φυλακές ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης.

ΑΠΟΔΕΚΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΗΠΑ- ΤΟΥΡΚΙΑΣ

 

Την προηγούμενη βδομάδα, με άκρως απόλυτη μυστικότητα και ασφάλεια επισκέφτηκε ο Ο Μπρετ ΜακΓκούργκ (Brett McGurk), ειδικός προεδρικός απεσταλμένος των ΗΠΑ στον Διεθνή Συνασπισμό ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS), τη Ροζάβα. 

Η ΑΘΗΝΑ ΕΧΕΙ ΕΚΝΕΥΡΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ

 

Η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με μία ακόμη αντιπαράθεση με τους δανειστές της, εν μέσω δημοσιευμάτων ότι οι χώρες της ευρωζώνης θα αρνηθούν να απελευθερώσουν περαιτέρω χρήματα, γράφει ο Guardian.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

 

Ευρώπη δύο ταχυτήτων θέλει η Ιταλία. Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Rainews24 στη Ρώμη ο υπουργός Εξωτερικών Πάολο Τζεντιλόνι αποκάλυψε ότι η Ιταλία θα «παλέψει» για μια «νέου τύπου» Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΣΤΟ «ΣΚΑΜΝΙ» Ο ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ

 

Την παραπομπή του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη για τη μη υποβολή δήλωσης πόθεν έσχες τα οικονομικά έτη 2011 και 2012 αποφάσισε ο εισαγγελέας Δρακουμάτσος.

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ 48 ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΕ ΣΥΡΙΑΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΟ ISIS

 

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων που έπληξαν περιοχές της Συρίας, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 48 νεκρούς, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, ανέφερε το πρακτορείο Amaq, προπαγανδιστικό όργανο της οργάνωσης.