Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1).Εσείς που περνάτε; Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων θέτει το υπουργείο Παιδείας αφού ανακοινώνονται σήμερα οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Η ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ

 

Οι 16 κατά Μαξίμου αλήθειες για την αδειοδότηση των ιδιωτικών καναλιών.Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη δημοπρασία των τεσσάρων πανελλαδικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου τηλεοπτικών αδειών, που θα αλλάξει το τηλεοπτικό τοπίο.

ΜΕ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟΝ ΜΠΑΙΝΤΕΝ

 

Ευρύτατη στρατιωτική επιχείρηση πραγματοποιούν οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις με τη συνδρομή των ΗΠΑ στα σύνορα, αλλά και εντός της Συρίας, με στόχο να «καθαρίσουν» την περιοχή από πυρήνες τζιχαντιστών.

ΒΑΣΕΙΣ 2016: ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΕ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ

 

Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων θέτει το υπουργείο Παιδείας αφού ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, όπου παρατηρείται άνοδος των βάσεων σε πολλά δημοφιλή τμήματα.

ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ

 

Όσα μας απειλούν σε πιθανή κατάρρευση της ευρωζώνης. Επειδή δεν βλέπουμε πλέον καμία δυνατότητα επιβίωσης του σημαντικότερου οικονομικού εγχειρήματος στην παγκόσμια ιστορία, της Ευρωζώνης, με ένοχο του εγκλήματος τη Γερμανία, δεν καταλαβαίνουμε γιατί δεν διαλύεται – πόσο μάλλον όταν διαφορετικά κινδυνεύει τόσο η ΕΕ, όσο και η ειρήνη.

ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΜΕ ΘΕΩΡΙΕΣ

 

Μπορεί να μη ζούμε τον περυσινό εφιάλτη με τις ατέλειωτες ροές προσφύγων αλλά η κατάσταση με όσους εγκλωβίστηκαν στη χώρα μας δεν είναι καθόλου ρόδινη. 

ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΑ «ΜΑΣΑΕΙ» ΤΩΡΑ Ο ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ

 

Γενικόλογη απάντηση έδωσε η Κομισιόν στην ερώτηση του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, αναφορικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού δημόσιου χρέους.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΥΣΗ ΤΟΥ BREXIT ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ

 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ζητά σαφήνεια σχετικά με το εάν η Πρωθυπουργός της Βρετανίας Theresa May μιλούσε σοβαρά όταν δεσμεύτηκε πως το "Brexit σημαίνει Brexit".

ΕΥΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ UNHCR

 

«Το χάος πήρε μορφή» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, περιγράφοντας την ολοκλήρωση της διαδικασίας προκαταγραφής των προσφύγων που βρίσκονται στη χώρα, ενώ χαρακτήρισε την κατάσταση «διαχειρίσιμη τώρα που υπάρχει σαφής εικόνα». 

ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Ο ΙΡΑΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ

 

Ενόχληση εξέφρασε η Τεχεράνη για τη μεγάλη δημοσιότητα, την οποία έδωσε η Ρωσία στην πραγματοποίηση βομβαρδισμών στη Συρία από ρωσικά βομβαρδιστικά που απογειώνονταν από ιρανική αεροπορική βάση.

«ΛΟΥΚΕΤΟ» ΑΠΟ ΤΟ TWITTER ΣΕ 235.000 ΥΠΟΠΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ

 

Στοιχεία σύμφωνα με τα οποία κατέστη δυνατή η αναγνώριση μηνυμάτων με περιεχόμενο φιλικό προς τους τρομοκράτες έδωσε στη δημοσιότητα το Twitter, οδηγώντας στο κλείσιμο από το Φεβρουάριο 235.000 λογαριασμών.

ΤΕΛΟΣ Η ΜΑΧΗ ΣΤΗ ΧΑΣΑΚΑ

 

Μετά από επτά ημέρες οδομαχιών στη Χασάκα, μεταξύ Κούρδων ανταρτών του YPG και κυβερνητικών, συμφωνήθηκε εκεχειρία. Η εκεχειρία τέθηκε σε ισχύ από τις 02.00 τα ξημερώματα της Τρίτης και επιτεύχθηκε μετά από αίτημα επιφανών πολιτών, τοπικών φυλάρχων και από ξένες δυνάμεις.