Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΡΩΣΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΣΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΑΣΗ ΧΑΜΕΝΤΑΝ ΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΤΕΧΕΡΑΝΗΣ

 

Ανάπτυξη ρωσικών μαχητικών και στρατηγικών βομβαρδιστικών στο Ιράν.Χθες 19 Αυγούστου, η αμερικανική εταιρεία αναλύσεων και πληροφοριών Stratfor δημοσίευσε δορυφορικές εικόνες από τις 17 Αυγούστου που «δείχνουν την συνεχιζόμενη παρουσία των ρωσικών στρατιωτικών αεροσκαφών στην αεροπορική βάση Χαμεντάν, δυτικά της Τεχεράνης».

Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ;

 

Απομένουν κάτι παραπάνω από ενενήντα ημέρες από την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση των προεδρικών εκλογών στις Ηνωμένες Πολιτείες, και για πρώτη φορά μετά την εποχή του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, η Μητρόπολη του Φιλελεύθερου Κόσμου, βρίσκεται με τόσα ανοικτά στρατηγικά μέτωπα διεθνώς.

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΙΟ ΕΝΕΡΓΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Ο τούρκος πρωθυπουργός σημείωσε μάλιστα ότι το καθεστώς του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ αρχίζει να αντιλαμβάνεται τους Κούρδους ως απειλή, σχόλιο που ήλθε λίγα 24ωρα αφότου οι Ηνωμένες Πολιτείες απογείωσαν εσπευσμένα μαχητικά αεροσκάφη ώστε να αναχαιτίσουν συριακά βομβαρδιστικά που επιχειρούσαν κοντά σε κούρδους μαχητές.

ΚΡΥΦΕΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

 

Μαρτυρίες για νυχτερινά δρομολόγια από την Τουρκία. Κρυφές νυχτερινές πτήσεις “προσφύγων” στην καρδιά της Ευρώπης. Πυκνώνουν οι μαρτυρίες: Από τα μεσάνυχτα και μετά, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Μέρκελ φέρνει κρυφά χιλιάδες πρόσφυγες με αλλεπάλληλες πτήσεις σε γερμανικά στρατιωτικά αεροδρόμια.

ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

 

Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίστηκε η Ελλάδα και οι επιβληθείσες περικοπές είναι εμβληματικές της αποτυχίας του ευρώ, γράφει ο Αμερικανός νομπελίστας Γιόζεφ Στίγκλιτς στο νέο του βιβλίο, όπου τεκμηριώνει την άποψή του ότι το κοινό νόμισμα απειλεί την Ευρώπη.

ΣΤΟ ΔΝΤ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ 450 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

 

Δύο δόσεις, συνολικού ύψους 450 εκατ. ευρώ, θα πρέπει να καταβάλει τον Σεπτέμβριο η Ελλάδα προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στο πλαίσιο της αποπληρωμής των δανείων που έχει λάβει από το ΔΝΤ τα τελευταία χρόνια.

ΠΟΙΟΣ ΕΣΩΣΕ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

 

Ένα βιβλίο αποτυπώνει πάντοτε ένα μέρος της αλήθειας. Ιδιαίτερα αν ο συγγραφέας ή ο πάροχος του υλικού για τη συγγραφή του είναι δρών πολιτικός, οι πιθανότητες να αποτυπώνει όλη την αλήθεια είναι ελάχιστες.

ΡΩΣΙΚΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

 

Ρωσικά πολεμικά πλοία εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών στη Συρία από τη Μεσόγειο. Ήδη, εδώ και λίγες μέρες, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις άρχισαν να χρησιμοποιούν ένα αεροδρόμιο στο Ιράν για τις προσγειώσεις και τις απογειώσεις των μαχητικών αεροσκαφών τους.

ΤΕΛΟΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Τίτλους τέλους στην πάλαι ποτέ συμμαχία με την Τουρκία ρίχνουν οι ΗΠΑ, μετά και τα γεωπολιτικά αλλοπρόσαλα «παιχνίδια» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει το EurActiv.com επικαλούμενο δύο ανεξάρτητες πηγές, οι ΗΠΑ μεταφέρουν μυστικά τα πυρηνικά τους όπλα από την Τουρκία στη Ρουμανία.

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΛΕΙ Η YENI SAFAK

 

Εισβολή της Τουρκίας στη βόρεια Συρία, για να χτυπήσει τους Κούρδους σοσιαλιστές αντάρτες των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), που μάχονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS), ζητά ο Ιμπραήμ Καραγκιούλ (İbrahim Karagül), αρχισυντάκτης της εφημερίδας Yeni Safak και φερέφωνο του Ερντογάν.

ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΕΝ ΚΡΑΝΙΩ ΓΙΟΥΝΚΕΡ

 

Τη θέση πως θα ήταν λάθος ο τερματισμός των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ε.Ε. επανέλαβε η εκπρόσωπος του προέδρου της Κομισιόν.