Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

Οι βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1).Αγωνίας παράταση για Μάντη-Καγιαλή. Η άπνοια που επικρατούσε χθες Τετάρτη στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιστιοπλοΐας οδήγησε σε αναβολή της προσπάθειας των Παναγιώτη Μάντη και Παύλου Καγιαλή. Οι διοργανωτές μετά από αρκετή ώρα αναμονής, αποφάσισαν η τελική ιστιοδρομία να διεξαχθεί σήμερα, Πέμπτη την ίδια ημέρα και ώρα, δηλαδή στις 20:05. Καλή επιτυχία!

ΜΕΤΑ ΤΟ BREXIT Η ΕΕ ΚΑΙ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ

 

Συνάντηση Ρέντσι-Μέρκελ-Oλάντ για να συζητήσουν τον τρόπο με τον οποίο θα προχωρήσει η ΕΕ μετά το Brexit. Ο Ιταλός Πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι θα συναντηθεί με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

ΣΤΙΣ ΣΥΡΙΑΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΒΙΑΣΜΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

 

Ηλεκτροσόκ, εγκαύματα με βραστό νερό, βιασμοί: το συριακό καθεστως προσφεύγει στα βασανιστήρια σε "μεγάλη κλίμακα" στις φυλακές του, όπου περισσότεροι από 17.700 κρατούμενοι έχουν χάσει τη ζωή τους μέσα σε πέντε χρόνια πολέμου, ανακοίνωσε σήμερα η οργάνωση Διεθνής Αμνηστία καταγγέλλοντας την «ωμότητα στην πιο φρικτή μορφή της».

ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

 

Ο σημερινός πρωθυπουργός είναι ο μοναδικός που θα μπορούσε να διασώσει την Ελλάδα, χωρίς καμία ιδιαίτερη προσπάθεια: απλά και μόνο με την εκούσια αποχώρηση του, αρκεί να συνοδευόταν από την ειλικρινή και δημόσια αιτιολογία της.

Η ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΕΣΩ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΚΑΙ Η ΦΗΜΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Σωκράτης, «ο τρόπος να επιτύχεις μια καλύτερη φήμη, είναι να προσπαθήσεις να είσαι αυτό που επιθυμείς να φαίνεσαι». Η ύπαρξη αρνητικής ή η απουσία στοιχειώδους φήμης αποτελεί ένα σοβαρό μειονέκτημα για ένα κράτος που επιθυμεί να παραμένει ανταγωνιστικό στη διεθνή σκηνή.

ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΣΙΡΛΙΚ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΤΟΥΣ ΟΠΛΑ!

 

Λίγες ώρες μετά από το μήνυμα του μυστικοσύμβουλου του Ερντογάν στο twitter σύμφωνα με το οποίο η Τουρκία πρέπει να “αρπάξει” τα αμερικανικά πυρηνικά όπλα από το Ιντσιρλίκ. γίνεται γνωστή μια άλλη είδηση που προκαλεί ενδιαφέρον. Σύμφωνα μ΄ αυτή οι αμερικανοί έχουν αρχίσει ήδη να μεταφέρουν από το Ιντσιρλίκ στην Ρουμανία τα πυρηνικά τους όπλα!

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΔΑΝΕΙΩΝ 25 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ!

 

Σε εκτεταμένες διαγραφές δανειακών απαιτήσεωνθα προχωρήσουν οι συστημικές τράπεζες, τα επόμενα τρεισήμισι χρόνια, προκειμένου να επιτευχθεί ο φιλόδοξος στόχος μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (Non Performing Exposures- NPEs)κατά 40%.

ΑΝΑΒΕΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΦΩΤΙΕΣ Η ΧΡΗΣΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΙΡΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ

 

Οι νομικοί σύμβουλοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξετάζουν αν η Ρωσία παραβίασε απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, χρησιμοποιώντας μια βάση στο έδαφος του Ιράν για να πραγματοποιήσει αεροπορικές επιδρομές εντός της Συρίας.

«ΚΛΕΙΣΤΗ» ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

 

«Κλειστή» στρογγυλή τράπεζα με τη συμμετοχή του Άμος Χόχσταϊν (Amos Hochstein), ειδικού απεσταλμένου και συντονιστή του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για τις Διεθνείς Ενεργειακές Σχέσεις, και παραγόντων της ελληνικής ενεργειακής αγοράς διοργανώθηκε από το Greek Energy Forum και την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Ο ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ – ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ

 

Το αμφιλεγόμενο εμπιστευτικό έγγραφο της γερμανικής κυβέρνησης με το οποίο η Τουρκία χαρακτηρίζεται «κεντρική πλατφόρμα» για τους τζιχαντιστές τρομοκράτες της Μέσης Ανατολής, υπερασπίστηκε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ.

ΤΥΜΠΑΝΑ ΠΟΛΕΜΟΥ

 

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ αποστέλλει άμεσα στη θάλασσα των Φιλιππίνων 2 ομάδες μάχης με επικεφαλή ισάριθμα αεροπλανοφόρα.

ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΕΧΕΙ ΚΟΛΛΗΤΙΛΙΚΙΑ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ;

 

Τακτικές επαφές είτε τηλεφωνικά είτε από κοντά φαίνεται πως έχει το τελευταίο διάστημα ο Γιάννης Στουρνάρας με πρώην πρωθυπουργό.