Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

Οι ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε:
1). Με το πόθεν έσχες στο στρώμα: Συνταγματικά ανεκτή και μέσα στα όρια του δημοσίου συμφέροντος έκρινε με γνωμοδότηση της η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ότι είναι τα πρόσθετα οικονομικά στοιχεία που ζητούνται (σύμφωνα με το νόμο 4389/2016) στις δηλώσεις του «πόθεν έσχες» και βρίσκονται εκτός των τραπεζικών ιδρυμάτων.

ΠΑΛΑΙΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΤΗΣ ΣΙΒΗΡΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΥΝ ΤΙΣ ΡΩΣΙΚΕΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

 

Ένα ασυνήθιστο στρατιωτικό πείραμα εκπονήθηκε στη Σιβηρία στις 27 Ιουλίου. Μια ομάδα Ρώσων στρατιωτών, μέλη ομάδας «ειδικών αποστολών» πραγματοποίησε «επιδρομή» στη μέση του πουθενά με επικεφαλής αυτής τον εκπρόσωπο τοπικής κοινότητας.

ΣΤΟ ΡΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

 

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν την Τετάρτη σε προάστιο του Ρίο ντε Τζανέιρο την Τετάρτη κατά την διάρκεια μεταφοράς της Ολυμπιακής Φλόγας, δύο μόλις ημέρες πριν την τελετή έναρξης των Αγώνων.

ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ ΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

 

Πολλοί τους θαυμάζουν. Συχνά γίνονται πρωτοσέλιδα για την χλιδάτη ζωή τους. Ασχολούνται συχνά με αγαθοεργίες προκαλώντας συνακόλουθα θετικά σχόλια από μέσα ενημέρωσης και δημόσιους φορείς.

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ EΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ;

 

Δράστης ένας 19χρονος που έχει συλληφθεί - Κράδαινε το μαχαίρι και χτυπούσε τους ανθρώπους - Η τρομοκρατία δεν μπορεί να αποκλειστεί, λέει η Σκότλαντ Γιάρντ - Άγνωστο αν είχε συνεργούς - Ακούσαμε κραυγές και μετά είδαμε το αίμα, λένε αυτόπτες μάρτυρες.

ΩΣ ΕΚΦΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΙΔΕΑΣ Η ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

Η μετεξέλιξη των παραδοσιακών πολιτικών ιδεολογιών είναι μία εύλογη διαδικασία, που αποκρυσταλλώνει τις θεωρητικές προσεγγίσεις και τους προβληματισμούς των πολιτικών τους φορέων για το μέλλον. 

ΜΠΛΟΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

 

Συνταγματικά ανεκτή κρίνει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα την υποχρέωση καταγραφής στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του συνόλου των μετρητών που βρίσκονται σε τραπεζικές θυρίδες, αλλά και στα…στρώματα.

ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ ΔΙΝΕΙ Ο ΑΣΑΝΤ

 

Δυνάμεις του συριακού καθεστώτος με την υποστήριξη σφοδρών και μαζικών αεροπορικών βομβαρδισμών της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας απέσπασαν σήμερα από τους αντάρτες κι άλλες θέσεις γύρω από το Χαλέπι.

ΣΚΙΑ ΧΡΟΝΟΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ

 

Η παραδοχή του ΥΠΟΙΚ Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι το Μεσοπρόθεσμο 2017-2020 μεταφέρεται για το τέλος του έτους (σ.σ. αντί για τον Μάιο που ήταν να κατατεθεί στη Βουλή).

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΧΡΥΣΑΦΙΚΩΝ ΣΤΟ «ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ»

 

Ασύμβατη με το Σύνταγμα αποτελεί η υποχρέωση δήλωσης κινητών αντικειμένων αξίας άνω των 30.000 ευρώ στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» και στο Διαδίκτυο, αποφάνθηκε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

ΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΥΠΕΡΗΛΙΚΩΝ

 

Τα δικαιολογητικά και όλες τις αναγκαίες λεπτομέρειες σχετικά με το επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων δίνει απόφαση των υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών.

ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ «ΠΛΗΡΩΣΕ» ΕΦΟΔΟ ΣΤΗ ΝΤΕΙΡ ΑΛ ΖΟΥΡ ΜΕ 40 ΝΕΚΡΟΥΣ

 

Σύροι στρατιώτες, που πολιορκούνται εδώ και δύο χρόνια από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στην πόλη Ντέιρ Αλ Ζουρ της ανατολικής Συρίας, κατάφεραν και απέκρουσαν τα ξημερώματα της Τρίτης, στις 05.00, μια αιφνιδιαστική επίθεση που εξαπέλυσαν στις θέσεις τους οι τζιχαντιστές.

KΑΤΑΡΧΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΡΑΧΟΙ- CIUDADANOS

 

Το πρώτο βήμα για σχηματισμό κυβέρνησης έγινε στην Ισπανία, όπως δήλωσε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι μετά τη συνάντησή του με τον ηγέτη των Ciudadanos Άλμπερτ Ριβέρα.