Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΤΡΟΜΟ

 

Τρόμο προκαλεί το νέο μήνυμα των τζιχαντιστών. Συγκεκριμένα, οι τζιχαντιστές καλούν τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους σε ολόκληρο τον κόσμο να πραγματοποιήσουν επιθέσεις κατά χριστιανών και ελληνορθόδοξων εκκλησιών.

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Οι βασικές ειδήσεις που χρειάζεται να γνωρίζετε:
1.«Πρεμιέρα» για τις μειώσεις στις επικουρικές Ξεκινούν οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις που σε ορισμένες περιπτώσεις θα αγγίξουν και το 22%. Οι μεγάλες μειώσεις αναμένονται ωστόσο στο δεύτερο κύμα του επανυπολογισμού και θα εφαρμοστούν με την καταβολή της σύνταξης για τον μήνα Σεπτέμβριο.

ΤΗΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΟ ΡΙΟ 2016

 

Λίγα 24ωρα πριν την έναρξη των 31ων Ολυμπιακών Αγώνων, που θα διεξαχθούν στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, κανείς δεν βάζει το χέρι του στην φωτιά ότι όλα θα πάνε καλά...

ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ

 

Η συμφωνία Ελλάδας-Βουλγαρίας για συνέχιση και εμβάθυνση των συνεργασιών σε πολλαπλά επίπεδα αποτυπώνεται στην Κοινή Διακήρυξη που υπέγραψαν οι δύο κυβερνητικές αντιπροσωπείες κατά τη λήξη του Γ’ Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας των δύο χωρών, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στη Σόφια.

ΑΝΑΓΚΗ ΓΟΝΙΜΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΟΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

 

Ο λόγος σήμερα, με την ευκαιρία και των διακοπών, για τα νησιά και συγκεκριμένα για τις «άγονες γραμμές» που μειώθηκαν δραστικά με κίνδυνο τη μεγαλύτερη απομόνωση. 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ

 

Η χώρα έχει να αντιμετωπίσει και να ξεπεράσει πληθώρα οικονομικών και κοινωνικών προκλήσεων. Η κρίση την χτύπησε σε συνθήκες μεγάλης διαρθρωτικής αδυναμίας. Τα μικρο και μακροοικονομικά δεδομένα είναι, ακόμη, δυσμενή, γόρδιος δεσμός.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – «ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΣ»

 

Η εκτόνωση της έντασης που προκλήθηκε από την απόφαση, την περασμένη εβδομάδα, να εκκενωθούν τρία υπό κατάληψη κτίρια στη Θεσσαλονίκη, παρά τις περί του αντιθέτου προσδοκίες της κυβέρνησης, δεν δείχνει να προκύπτει.

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ - ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ

 

Ευθέως προχθές ο διακεκριμένος οικονομολόγος Στίγκλιτς είπε ότι τα Μνημόνια που άρχισε να υπογράφει η κυβέρνηση Παπανδρέου ήταν για να σώσουν τις γαλλικές και τις γερμανικές τράπεζες και όχι την Ελλάδα.

ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ Ο ΡΕΓΚΛΙΝΓΚ

 

Αισιόδοξος πως η Ελλάδα θα ολοκληρώσει με επιτυχία το πρόγραμμα βοήθειας εμφανίστηκε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Korea Herald».

XΙΛΙΑΔΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ

 

Σε επείγουσα δράση σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο καλεί η Διεθνής Αμνηστία τα μέλη, τους υποστηρικτές της, καθώς και τους πολίτες, ώστε οι ελληνικές αρχές να βελτιώσουν άμεσα τις συνθήκες υποδοχής των προσφύγων και αιτούντων άσυλο που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

 

Περίοδο «κάποιων τριγμών» διανύουν οι γερμανοτουρκικές σχέσεις, παραδέχθηκε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Μάρτιν Σέφερ, εξέφρασε ωστόσο την πεποίθηση ότι η δύσκολη φάση θα ξεπεραστεί.