Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

 

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΗΣ ΠΑΝΙΣΧΥΡΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΦΕΤΟΥΛΑΧ ΓΚΙΟΥΛΕΝ

 

Ο ιμάμης Φετουλάχ Γκιουλέν, κάποτε σύμμαχος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θεωρείται πλέον ο μεγαλύτερος εχθρός του. Ο μουσουλμάνος κληρικός στον οποίο αποδίδει η τουρκική κυβέρνηση την ευθύνη για τη διοργάνωση της απόπειρας πραξικοπήματος αρνείται τις κατηγορίες, ενώ βρίσκεται στο επίκεντρο μιας θύελλας στις σχέσεις ΗΠΑ- Τουρκίας:

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ ΜΕ 10 ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ

 

Σύντομο διάλογο σε εγκάρδιο και φιλικό κλίμα είχαν ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Βούλγαρος ομόλογός του Μπόικο Μπορίσοφ, κατά την άφιξη του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλγαρία.

ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΡΩΣΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία οδηγεί την Τουρκία με ταχύτητα του φωτός προς τη σύσφιξη των πολιτικών και οικονομικών της σχέσεων με τη Ρωσία. Παρά την αποδοκιμασία του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ η Άγκυρα στρέφεται από τη Δύση προς τη Ρωσία.

ΘΑ ΠΝΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ

 

Ο διοικητής του FBI  Τζέιμς Κόμι, κατά τη διάρκεια συνεδρίου με θέμα την κυβερνοασφάλεια, μίλησε στους New York Times και προειδοποίησε την Ευρώπη.«Δε θα πεθάνουν όλοι οι δολοφόνοι του Ισλαμικού Κράτους στο πεδίο της μάχης.

ΤΟ «OΧΙ» ΡΕΝΤΣΙ ΣΤΟΝ ΣΟΪΜΠΛΕ

 

Την διαβεβαίωση ότι δεν θα ληφθούν, φέτος, νέα οικονομικά μέτρα και δεν πρόκειται να αυξηθεί ο ΦΠΑ, έδωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα.

ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ

 

Μεγάλη αντεπίθεση των κουρδικών αντάρτικων δυνάμεων του PKK βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία 24ωρα στην Τουρκία, με τους Τούρκους να υφίστανται βαρύτατες απώλειες.

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΡΟΩΡΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

 

Οι πρόσφατες πρωθυπουργικές εξαγγελίες περί αναθεώρησης του Συντάγματος, η ψήφιση του εκλογικού νόμου αλλά και τα μέτρα υπέρ των πλέον αδύναμων οδηγούν αρκετούς από την πολιτική ζωή του τόπου στην εξύφανση σεναρίων περί των πραγματικών προθέσεων της κυβέρνησης.

ΣΕ ΤΕΝΤΩΜΕΝΟ ΣΚΟΙΝΙ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΗΠΑ- ΤΟΥΡΚΙΑΣ

 

Mε ενδιαφέρον αναμένεται αύριο στην Τουρκία ο αρχηγός του Αμερικανικού Γενικού Επιτελείου στρατηγού Τζ. Ντάνφορντ, που θα βρεθεί στη συμμαχική βάση του Ιντσιρλίκ.

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΩΣ «ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ»

 

Να εμποδιστεί ο Ταγίπ Ερντογάν να χρησιμοποιήσει τους Τούρκους της Γερμανίας ως «Πέμπτη Φάλαγγα», ζητά ο Πρόεδρος της Κουρδικής Κοινότητας Γερμανίας Αλί Ερτάν Τοπράκ και καλεί την γερμανική κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει ότι «άτομα που υπερασπίζονται απολυταρχικούς ηγέτες δεν έχουν θέση στη χώρα».

ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

 

Νέα έκτακτα μέτρα κατά της τρομοκρατίας άρχισαν να εφαρμόζονται και στην Ιταλία. Στο επίκεντρο των υπηρεσιών ασφαλείας βρίσκονται εκκλησίες και παραλίες, οι οποίοι θεωρούνται από τους πιο ευάλωτους στόχους.