Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 80 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΦΟΡΤΗΓΟΥ ΣΤΗΝ ΝΙΚΑΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ

 

Λίγους μήνες μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι όπου σκοτώθηκαν 132 άνθρωποι, η Γαλλία ζει ακόμη μια μαύρη νύχτα μετά το μακελειό στη Νίκαια, όπου φορτηγό παρέσυρε πεζούς τη νύχτα της Εθνικής Εορτής της χώρας με πάνω από 84 νεκρούς.

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ

 

«Ώριμη σκέψη» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας απευθείας από τον λαό. Μιλώντας χθες το βράδυ στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο Πρωθυπουργός επεσήμανε ότι:

«ΑΔΕΙΑΖΕΙ» ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΑ CAPITAL CONTROLS Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!

 

Μια αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στα capital controls προκάλεσε ποικίλα σχόλια και την αντίδραση της Τράπεζας της Ελλάδας που ουσιαστικά «αδειάζει» τον πρωθυπουργό.

ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΟΙ ΝΕΕΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ


Η ταυτόχρονη προσέγγιση του Ισραήλ και της Ρωσίας από την Τουρκία(έπειτα από εντάσεις έξι ετών και έξι μηνών αντίστοιχα) δημιουργεί νέες ισορροπίες, που θα αποτυπωθούν στον ενεργειακό τομέα, στο Κυπριακό και στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΟ 2015 ΡΕΚΟΡ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ

 

2,1 εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες εισήλθαν τη χρονιά που πέρασε στη Γερμανία. Καθοριστικός παράγοντας για αυτό το ιστορικό ρεκόρ ήταν το προσφυγικό ρεύμα, το οποίο έχει περιοριστεί πλέον δραστικά.

ΓΙΑ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΚΑΝΑΛΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ

 

Σε μίνι… παρέλαση καναλαρχών και εκδοτών θα εξελιχθεί το προσεχές διάστημα η Εξεταστική Επιτροπή για τα θαλασσοδάνεια σε μίντια και κόμματα, κατόπιν αιτήματος που διατύπωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Στο μικροσκόπιο θα βρεθούν τα δάνεια τα οποία έλαβαν τα Μέσα τους και η νομιμότητά τους.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΜΑΚΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Στο Πομακοχώρι Αβρέν Πόρτα, της Βουλγαρίας, γιορτάζεται με επισημότητα  η επέτειος της σφαγής άμαχων Βουλγάρων και Πομάκων από τους Τούρκους κάθε χρόνο, στις αρχές Σεπτεμβρίου.

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΤΟ ΦΟΡΟΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

 

Από την μισή έως και ολόκληρη την έκπτωση που θα είχαν εφέτος στον ΕΝΦΙΑ χάνουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων καθώς με τόκους άνω των 300 ευρώ χάνουν το 50% της έκπτωσης και άνω των 600 ευρώ το 100% της έκπτωσης.

ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Η COSCO ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ ΤΗ ΝΑΠΟΛΗ

 

Με στόχο να μετατρέψει το λιμάνι του Πειραιά σε «maritime city», ο κινεζικός ναυτιλιακός όμιλος Cosco εγκαταλείπει την πρώτη βάση που απέκτησε στην Ευρώπη, το λιμάνι της Νάπολης.