Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΠΗΡΑΝ ΔΑΝΕΙΑ 240 ΕΚ. ΕΥΡΩ

 

Σε καταγγελία ή καθυστέρηση άνω των 90 ημερών τελεί η πλειονότητα των δανείων που έχει χορηγήσει σε ΜΜΕ και κόμματα η Τράπεζας Πειραιώς η οποία αποτελεί τον αναμφίβολο «πρωταθλητή» των δανειοδοτήσεων προς πολιτικούς και μιντιακούς οργανισμούς, όπως αποκαλύφθηκε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.

ΤΑΣΟΥ ΙΣΑΑΚ ΚΑΙ ΣΟΛΩΜΟΥ ΣΟΛΩΜΟΥ Η ΜΝΗΜΗ

 

Ο Τάσος Ισαάκ αφού έχει δολοφονηθεί από τους φασίστες κατακτητές κηδεύεται, ενώ ο ξάδελφός του, Σολωμός Σολωμού, δολοφονείται από τρεις σφαίρες του κατακτητή, στην αναζήτηση «μιας ώρας ελεύθερη ζωή». Ποιος είναι αυτός ο κατακτητής.

Ο ΝΕΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΜΕ ΠΟΙΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ

 

Σε τι αποσκοπεί η αλλαγή του. Σύμφωνα με την κυβερνητική πρόταση για τον εκλογικό νόμο πολλαπλασιάζεται το ποσοστό κάθε κόμματος άνω του 3% με το 300 και το ακέραιο μέρος προσδιορίζει τον αριθμό εδρών που δικαιούται στο Κοινοβούλιο.

ΣΤΗ ΝΤΑΟΥΝΙΝΓΚ ΣΤΡΙΤ ΑΛΛΑΓΗ ΣΚΥΤΑΛΗΣ


Ο Ντέιβιντ Κάμερον παραδίδει σήμερα την πρωθυπουργία της Βρετανίας στην Τερέζα Μέι.«Καθώς αποχωρώ σήμερα, ελπίζω ότι οι Βρετανοί θα δουν ισχυρότερη τη χώρα. Ήταν προνόμιο να υπηρετήσω τη χώρα που αγαπώ» δήλωσε ο Κάμερον στην εφημερίδα Daily Telegraph.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟ ΙΡΑΚ ΤΑ ΟΔΥΝΗΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

 

Επειτα από επτά χρόνια, 12 τόμους με στοιχεία, διαπιστώσεις και συμπεράσματα και μια εκτενή περίληψη, η έκθεση της έρευνας για το Ιράκ, πιο γνωστή ως έκθεση Τσίλκοτ (από τον πρόεδρό της σερ Τζον Τσίλκοτ), είναι διαθέσιμη σε όλους.

ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ «ΒΑΡΙΑ» Η ΛΙΣΤΑ

 

Η δεύτερη αξιολόγηση, την οποία η κυβέρνηση επείγεται να κλείσει μέσα στον προσεχή Οκτώβριο, περιλαμβάνει τα εργασιακά, για τα οποία το ΔΝΤ όπως έδειξε με την πρόσφατη έκθεσή του έχει άγριες διαθέσεις.

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΥΡΡΙΚΝΩΝΕΤΑΙ

 

Μια διαδικασία, υποβολής προσφορών για ένα έργο που συνδέει Fatih και Beyoğlu, περιοχές της Κωνσταντινούπολης, μέσα από ένα πέρασμα υποθαλάσσιας σήραγγας κάτω από  τον Κεράτιο κόλπο (Halic), έχει οριστεί να ξεκινήσει αυτό το μήνα, με την κατασκευή της σήραγγας, να αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 700 ημερών.

ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΜΑΝΜΠΙΤΖ ΟΔΟΜΑΧΙΕΣ ΚΟΥΡΔΩΝ ΚΑΙ ISIS

 

Άγριες οδομαχίες μαίνονται στις συνοικίες της πόλης Μανμπίτζ, στη βορειοδυτική Συρία, μεταξύ των μαχητών των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) και των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ «ΓΟΝΑΤΙΣΕ»

 

Ο Ερντογάν ζήτησε γονυπετής συγνώμη από τον Βλαντιμίρ Πούτιν για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από την τουρκική πολεμική αεροπορία τον περασμένο Νοέμβριο και ο «τσάρος» τον αντάμειψε με ένα δώρο αξίας 5 δισ. δολαρίων μόνο για το 2016.

Ο ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΨΗΦΙΣΘΗΚΕ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ

 

Ψηφίσθηκε επί της αρχής ο εκλογικός νόμος από την Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής.

ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ Η EBRD ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ

 

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) επεκτείνει την στήριξή της στην Energean Oil & Gas, τη μόνη ελληνική εταιρεία που παράγει πετρέλαιο και φυσικό αέριο, με μία πρόσθετη χρηματοδότηση 20 εκατ. δολαρίων.