Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

ΠΟΣΕΣ ΕΔΡΕΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΑΘΕ ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ ΣΥΡΙΖΑ-AΝΕΛ

 
Όλα δείχνουν, αν οι παρασκηνιακές ενέργειες του Μαξίμου δεν φέρουν αποτέλεσμα, ότι η απλή αναλογική δεν θα ψηφισθεί από 200 βουλευτές και θα εφαρμοσθεί όχι από τις επόμενες, αλλά από τις μεθεπόμενες εκλογές. Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ....



ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟ BREXIT ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ

 

Το 52% των Γερμανών οικονομολόγων είναι υπέρ της Ευρώπης των δύο ταχυτήτων μετά το Brexit. Η απόφαση των Βρετανών βρήκε απροετοίμαστες τις αγορές και τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Και τώρα τι... αναρωτιούνται οι πάντες.

ΣΤΟ Ν. ΣΟΥΔΑΝ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ

 

Φόβους για διολίσθηση του Νοτίου Σουδάν σε εμφύλιο προκαλεί η αναζωπύρωση των συγκρούσεων στην πρωτεύουσα του Νότιου Σουδάν. Όπως δήλωσε χθες πηγή του υπουργείου Υγείας στο Reuters, τουλάχιστον 272 άτομα έχουν σκοτωθεί στις μάχες στην πρωτεύουσα Τζούμπα, μεταξύ των οποίων και 33 άμαχοι.

ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΚΔΟΘΟΥΝ ΤΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΕΝΦΙΑ

 

Άγνωστη παραμένει η ημερομηνία έκδοσης των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ παρά το γεγονός ότι σε τέσσερις ημέρες ολοκληρώνεται η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, ενώ η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών έχει δεσμευθεί ότι τουλάχιστον έως τα μέσα Αυγούστου θα έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ.

ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΝΑΤΟΪΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

 

Ανάμεσα στην πληθώρα των διθυραμβικών δηλώσεων που ακολούθησαν την αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ του Ισραήλ και της Τουρκίας, στις 27 Ιουνίου, υπήρξε και μια εκ μέρους του Ισραηλινού Πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου που πέρασε παντελώς απαρατήρητη.

ΣΥΖΗΤΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ Η ΣΕΡΒΙΑ

 

Η Μόσχα επιδιώκει παράλληλα με τις Προεδρικές εκλογές στη Σερβία το επόμενο έτος να διεξαχθεί και δημοψήφισμα για την ένταξη της Σερβίας στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ.

ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΜΕ «ΛΟΥΚΕΤΟ» ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

 

Αρκετές είναι οι ελληνικές επιχειρήσεις που κινδυνεύουν με «λουκέτο», στον απόηχο των δραματικών εξελίξεων στην υπόθεση του Μαρινόπουλου και της Jetoil της οικογένειας Μαμιδάκη.

ΠΡΟΕΛΑΥΝΕΙ ΠΑΛΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΛΜΥΡΑ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

 

Το Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσε νέα επίθεση προς την πόλη Παλμύρα, στην επαρχία Χομς της Συρίας, η οποία απελευθερώθηκε στα τέλη Μαρτίου από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ Η ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΟΜΗΣΗ

 

Βόμβα μεγατόνων στην κτηματαγορά. Το υπουργείο Περιβάλλοντος με καμουφλαρισμένη διάταξη καταργεί παντελώς την εκτός σχεδίου δόμηση, προκαλώντας τις εντονότατες αντιδράσεις των ιδιοκτητών ακινήτων.

«ΓΑΒΓΙΖΕΙ» ΞΑΝΑ Η ΜΕΡΚΕΛ

 

Η Γερμανία περιμένει η Μεγάλη Βρετανία να ενεργοποιήσει το Άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας προκειμένου να ξεκινήσει η επίσημη διαδικασία αποχώρησης της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μόλις επιλέξει τον νέο της πρωθυπουργό, υποστήριξε η Άνγκελα Μέρκελ.

ΦΟΥΝΤΩΝΕΙ Η ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΝΑΤΟ

 

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε την Κυριακή ότι η Σύνοδος του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία έδειξε ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία εστίασε τις προσπάθειές της στον περιορισμό μιας μη υφιστάμενης «απειλής από ανατολάς».