Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

ΣΥΝΑΙΝΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΑΝΑΖΗΤΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 

Απλή αναλογική μέχρι το τέλος για την κυβέρνηση που ωστόσο αναζητά συναινέσεις για τον εκλογικό και τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

ΣΗΜΕΡΑ Ο ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

 

Οι αλλαγές σε όριο ηλικίας και "μπόνους" 50 εδρών. Ποιοι υπερψηφίζουν. Κατατέθηκε ο εκλογικός νόμος - Δίνει ψήφο στους... 16άρηδες.Με προοπτική να αρχίσει η επεξεργασία του στην αρμόδια Επιτροπή και να ψηφιστεί έως τις 20 Ιουλίου, κατατέθηκε χθες το βράδυ στη Βουλή το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για την αλλαγή του εκλογικού συστήματος και την απόκτηση δικαιώματος εκλέγειν στην ηλικία των 17 ετών.

Ο ΓΚΑΛΜΠΡΕΪΘ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ «ΣΧΕΔΙΟ Χ» ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΣΑΛΟ

 

Ο αμερικανός οικονομολόγος και στενός συνεργάτης του Γιάνη Βαρουφάκη αποκαλύπτει σε βιβλίο του όλο το κρυφό σχέδιο που εκπονήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν τα έβρισκε με τους δανειστές.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΥΝΝΕΦΑ

 

Αδιαμφισβήτητα, η παγκόσμια οικονομία διέρχεται μια δύσκολη περίοδο εύθραυστης ισορροπίας και αβεβαιότητας. Μια σειρά γεγονότων και καταστάσεων συγκλίνουν προς αυτό το συμπέρασμα:

ΕΙΚΟΝΙΚΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΕ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

 

Η είδηση, που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη σε διάφορα Μέσα, έχει ως εξής: «Την έδρα του τεχνολογικού κολοσσού ZTE στο τεχνολογικό πάρκο της Σανγκάης επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Κίνα.

CAPITAL CONTROLS: ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΙΟΥ ΑΝΑΛΗΨΗΣ

 

«Η Ελλάδα σχεδιάζει να χαλαρώσει τα capital controls στο κοντινό μέλλον», δήλωσε σε συνέντευξη του στην «Handelsblatt» ο Γιάννης Στουρνάρας.

Η DEUTSCHE BANK «ΒΛΕΠΕΙ» ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

 

Το ενδεχόμενο διεξαγωγής ενός δεύτερου δημοψηφίσματος στο Ηνωμένο Βασίλειο θεωρεί πολύ πιθανό η Deutsche Bank, δίνοντας ωστόσο στους Βρετανούς το δικαίωμα να αποφασίσουν μόνοι τους τις λεπτομέρειες που θα περιλαμβάνονται στην τελική συμφωνία για την έξοδό της από την ΕΕ.

ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΠΝΙΓΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ

 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Ισπανία και η Πορτογαλία δεν έλαβαν «αποτελεσματικά μέτρα» για να ανταποκριθούν στους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ, αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times.

ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΤΩΝ CAPITAL CONTROLS

 

Τα capital controls θα μπορούσαν να χαλαρώσουν σταδιακά από τα τέλη του 2016 εάν το πολιτικό και λειτουργικό περιβάλλον είναι σταθερό και η Ελλάδα συνεχίσει να εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις που προβλέπονται στο πρόγραμμά της, αναφέρει η Fitch.

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ BREXIT

 

Το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος για αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα επιφέρει μόνο περιορισμένη οικονομική αβεβαιότητα στην Γερμανία, δήλωσε η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

ΤΡΕΙΣ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ

 

Αντιμέτωποι με την κατηγορία της υπηρεσιακής απιστίας, σε βαθμό κακουργήματος, βρίσκονται τρεις εφοριακοί που φαίνεται ότι «μαγείρεψαν» τα αποτελέσματα φορολογικού ελέγχου, τον οποίο διενήργησαν σε αμερικανική εταιρεία προϊόντων καπνού, προκειμένου η επιχείρηση να απαλλαγεί από την προβλεπόμενη καταβολή φόρων.