Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ 5ης ΙΟΥΛΙΟΥ 2015 ΟΙ 14 ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ

 

Ήταν ξημερώματα της 27ης Ιουνίου όταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωνε το δημοψήφισμα για τη συμφωνία με τους δανειστές.

ΤΙ ΥΠΕΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΠΩΘΗ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ

 

Για μια νέα, λαμπρή περίοδο συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κίνας έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντησή του στο Μέγαρο του Λαού στο Πεκίνο με τον Κινέζο πρόεδρο, Σι Τζινπίνγκ- εξαίροντας παράλληλα την κινεζική πρωτοβουλία «One Belt, One Road».

ΟΙ ΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

 

Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΥΘΕΝΑ!…Από ότι φαίνεται, αυτό το εκλογικό σύστημα που «σοφίστηκαν» οι Συριζανέλ δεν θα περάσει, τουλάχιστον για να ισχύσει τις επόμενες εκλογές… Και καλώς δεν θα περάσει γιατί το αποτέλεσμα του θα είναι τόσο καταστροφικό που θα ρίξει τη χώρα στο απόλυτο πολιτικό και οικονομικό χάος.

EΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΝΤΡΑΓΚΙ

 

Έκτακτη συνάντηση με τον Μάριο Ντράγκι φημολογείται ότι θα έχει μόλις επιστρέψει από την Κίνα ο Αλέξης Τσίπρας περί τις 6 του Ιουλίου ενώ το ταξίδι γίνεται καθώς είναι σε εξέλιξη το μπαρ ντε φέρ για τις διοικήσεις των τραπεζών.

EΡΧΕΤΑΙ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΣΕ ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ;

 

Μέχρι και σε διάσπαση ενδέχεται να φτάσει ο συνασπισμός ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ εξ αιτίας της διαφορετικής θέσης που εκφράζουν τα δυο κόμματα για το αν πρέπει ή όχι να υποστηριχτεί η κυβερνητική πρόταση για τον εκλογικό νόμο και την απλή αναλογική.

«ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ» ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ

 

Κυρίως από τα μέσα του 2014, η συγκρουσιακή κατάσταση στη Λιβύη χαρακτηρίζεται ως «συνεχώς επιδεινούμενη». Πέραν αυτού, η χώρα έχει μετατραπεί σε μια τεράστια περιοχή παραμονής (σε πρώτο χρόνο) και διέλευσης μεταναστών-προσφύγων, οι οποίοι επιζητούν να κατευθυνθούν προς την Ευρώπη.

ΑΠΡΟΣΜΕΝΑ ΘΕΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

 

Η τρύπα του όζοντος πάνω από την Ανταρκτική έχει αρχίσει να συρρικνώνεται, αποτελώντας μια θετική είδηση δεκαετίες μετά από μια διεθνή συμφωνία για τη σταδιακή κατάργηση συγκεκριμένων ρυπογόνων ουσιών, είπαν επιστήμονες χθες σε έκθεσή τους.

ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΕΙ ΣΤΑ… ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟ BREXIT

 

Τίποτα δεν τελείωσε ακόμη, σε ό,τι αφορά το μέλλον της Μ. Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Αυτό τουλάχιστον προειδοποιεί κορυφαία δικηγορική εταιρεία του Λονδίνου.

Η ΑΠΑΤΗ ΠΑΕΙ «ΣΥΝΝΕΦΟ» ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΛΙΕΣ ΣΤΑ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ

 

Λαβράκι έβγαλαν οι πρώτοι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης σε βενζινάδικα στον Κορυδαλλό, στον Ταύρο, το Κερατσίνι και τη Νίκαια.