Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ

 

H επερχόμενη Σύνοδος Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία τον Ιούλιο είναι καθοριστικής σημασίας για την εξέλιξή του Οργανισμού. 

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ISIS ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟ

 

Οι Τούρκοι βομβάρδισαν τη Δευτέρα για ακόμη φορά τους συμμάχους των ΗΠΑ, Κούρδους της Συρίας, στην περιοχή της Κόμπανι.

ΤΑ 10 ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ BREXIT

 

Από το «συγγνώμη, δεν το εννοούσαμε» μέχρι την «μικρή Σκωτία στην ΕΕ»: Ενώ η Ευρώπη ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τον Κάμερον και την απόφαση των Βρετανών να αποχωρήσουν από την ΕΕ, το Reuters σκέφτεται και γράφει τα 10 πιο τρελά σενάρια για την Brexit εποχή.

ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΤΕ!

 

Το πιστόλι (ξανά) στον κρόταφο: Ποιό Brexit;  Διαψεύδονται όσοι περίμεναν ότι το Brexit θα «μαλάκωνε» τους δανειστές έναντι της Ελλάδας. Μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, ανώτατο στέλεχος της τρόικας προειδοποίησε την Αθήνα ότι:

ΠΟΣΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ

 

Το ενδεχόμενο να δοθεί ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων, εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι το βράδυ της Κυριακής, περίπου το 20% των φορολογουμένων δεν έχουν υποβάλλει ακόμα δήλωση, παρά το γεγονός ότι η προθεσμία εκπνέει στο τέλος του μήνα. 

ΙΛΙΓΓΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΣΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΤΩΝ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΜΠΟΡΓΙΑΝΣ

 

Χίλιες διακόσιες δικογραφίες μετά τις αντίστοιχες εντολές ελέγχων που έχουν αποστείλει οι οικονομικοί εισαγγελείς, με μεγάλες προσδοκίες για εισροή εκατομμυρίων ευρώ στα δημόσια ταμεία έχουν σχηματιστεί με βάση την αποκαλούμενη λίστα Μπόργιανς.

ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΤΟ ΡΑΧΟΙ ΑΠΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ CIUDADANOS


Οι Ισπανοί Σοσιαλιστές, οι οποίοι ήρθαν δεύτεροι στις εκλογές της Κυριακής 26 Ιουνίου 2016, μετά το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (PP), δεν θα στηρίξουν την επανεκλογή του εκτελούντα χρέη πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος (PSOE) Αντόνιο Ερνάντο. «Δεν θα στηρίξουμε τον Ραχόι για την πρωθυπουργία ούτε θα απόσχουμε», δήλωσε ο Ερνάντο.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ

 

Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της υπ΄ αριθμ. 1/2016 προκήρυξης του υπουργού Επικρατείας για τη δημοπρασία χορήγησης τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι τηλεοπτικοί σταθμοί Mega Channel, ΣΚΑΪ και Antenna. Οι τρεις αιτήσεις προσδιορίστηκαν να συζητηθούν στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, κεκλεισμένων των θυρών, στις 5 Ιουλίου 2016.

ΑΣ ΜΗ ΒΙΑΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

 

Η Ρώμη, το Παρίσι και το Βερολίνο αντιτίθενται στην έναρξη διαπραγματεύσεων με το Λονδίνο πριν επισημοποιηθεί το Brexit, δήλωσε απόψε η καγκελαρίος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, η οποία υποδέχτηκε στην καγκελαρία τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ προκειμένου να συζητήσουν τις εξελίξεις μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.