Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ κ. ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

 

Συνάντηση Τσίπρα – Γιούνκερ στο Μαξίμου. «Είσαι αληθινός φίλος της Ελλάδος», Γιούνκερ: «Η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο».Σε αρκετά θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΗΣΥΧΕΣ ΜΕΡΕΣ H ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ

 

Μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να κατάφερε να κλείσει την πρώτη αξιολόγηση και αύριο να λάβει το τελικό Ok του ESM για τα 7,5 δισ. ευρώ, ωστόσο το βάρος των φόρων που θα σηκώσουν οι Έλληνες σημαίνει ότι η κυβέρνηση Τσίπρα δεν πρόκειται να περάσει ήσυχες μέρες, σημειώνει η Citigroup σε σημερινό της note.

ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ BREXIT Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ή ΕΕ;

 

 Καθώς η ψήφος υπέρ της εξόδου από την ΕΕ στη Βρετανία αποκτά δυναμική επικράτησης, οι διεθνείς αγορές αρχίζουν και παραπαίουν. Τα διεθνή αρπακτικά εκδίδουν ανακοινώσεις επικείμενης "καταστροφής" σε περίπτωση εξόδου.

ΑΠΩΘΗΣΕ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΑ ΣΥΡΙΑΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΡΑΚΑ

 

Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος ανάγκασαν σε οπισθοχώρηση σήμερα τα συριακά στρατεύματα εκτός της επαρχίας της Ράκας, στη βόρεια Συρία, έπειτα από μια αντεπίθεση που εξαπέλυσαν και η οποία στοίχισε την ζωή σε τουλάχιστον 40 μαχητές των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων σε διάστημα 24 ωρών, γνωστοποίησε μια μη κυβερνητική οργάνωση.

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΘΗΣΑΥΡΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

 

«Μέγα το της θαλάσσης κράτος», γράφει ο Θουκυδίδης. Το ελληνικό εμπορικό ναυτικό είναι το μεγαλύτερο του πλανήτη, με 4.500 πλοία συνολικής αξίας 90 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με υπολογισμό της λονδρέζικης εταιρείας Vessels Value.

Η ΝΕΑ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ

 

Υπάρχει ένας γενικός κανόνας που λέει: όταν δύο πλευρές αντιμάχονται και η μία πλευρά παρουσιάζεται ενδοτική και η άλλη ανένδοτη, τότε η πίεση ενασκείται στην ενδοτική πλευρά. 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟΞ ΚΑΤΑ ΤΟΥ BREXIT

 

Ο φόνος της Βρετανίδας βουλευτού Τζο Κοξ φαίνεται πως ήταν μια επίθεση με πολιτικά κίνητρα, δήλωσε τη Δευτέρα στο κοινοβούλιο ο αρχηγός του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος, ενώ ο συντηρητικός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον κάλεσε τους βουλευτές «να ενωθούν εναντίον του μίσους».

ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΑΛΓΕΡΙΑΣ

 

Στα βουνά της Αλγερίας κυνηγά ο στρατός της χώρας τους τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα.Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αμύνης της Αλγερίας την Κυριακή, δυνάμεις ασφαλείας της χώρας σε ειδική επιχείρηση. 

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ «ΜΑΧΑΙΡΙΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ!

 

Η προσφυγή κατά του αποτελέσματος του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών της 22ας Μαΐου στην Αυστρία, την οποία κατέθεσε στο αυστριακό Συνταγματικό Δικαστήριο το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων.