Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΩΛΗΤΕΣ ΤΗΣ

 

Είναι καιρός ίσως να βάλουμε ένα τέλος στο μύθο για τη δημόσια περιουσία, την αξία της και τη διαχείρισή της από το ελληνικό δημόσιο. Και να ξεσκεπάσουμε τις υποκριτικές πολιτικές οιμωγές για την παράδοσή της σε ξένα χέρια μέσω του Ταμείου, που ψήφισε προχτές η κυβερνητική πλειοψηφία.

ΣΤΟ EUROGROUP ΟΣΑ ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΑΝ

 

Με μια αναμενόμενη λύση για το βραχυπρόθεσμο χρέος, μια προσωρινή για το μεσοπρόθεσμο και παραπομπή στο μέλλον για το μακροπρόθεσμο, σε συνδιασμό με την έγκριση εκταμίευσης σε δύο δόσεις ποσού 10,3δισ. ευρώ, το Eurogroup μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση «σάλπισε» την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του Ελληνικού προγράμματος. 

ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΙΑ «ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ» ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

 

Η Βενεζουέλα είναι μια πανέμορφη χώρα. Αισθάνομαι την ανάγκη να το γράψω πολλές φορές, ξανά και ξανά σαν τιμωρία στον ίδιο μου τον εαυτό, καθώς κάθε φορά που σας μεταφέρω την άθλια πραγματικότητα που ζούμε εδώ τα τελευταία χρόνια νιώθω ότι την αδικώ και ότι προσθέτω λίγη ακόμα βρωμιά πάνω σε αυτή που ήδη την έχει καλύψει ολοκληρωτικά με χίλιους δύο τρόπους. 

ΓΙΑ ΤΟ «ΝΕΟ ΧΡΗΜΑ» ΤΕΛΟΣ ΤΑ CAPITAL CONTROLS

 

Στο πρώτο μεγάλο βήμα για την ουσιαστική χαλάρωση των κεφαλαιακών περιορισμών, σχεδόν ένα χρόνο μετά την επιβολή τους, θα προχωρήσει η κυβέρνηση σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος και τις ευρωπαϊκές αρχές.

O «ΝΕΟΣ» ΣΥΡΙΖΑ

 

Μετά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου απο την κυβέρνηση της Αριστεράς ,έγινε πλέον εμφανής η αλλαγή στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ. Με το νέο της αφήγημα, η κυβέρνηση εγκαταλείπει.

800.000 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΑΠΟ ΛΙΒΥΗ ΠΡΟΣ ΕΥΡΩΠΗ


Οι μετανάστες από Λιβύη προς την Ιταλία ξεκινούν κατά χιλιάδες το επικίνδυνο ταξίδι στη Μεσόγειο όπως ακριβώς είχε προβλέψει η Europol και ο Ζαν Ιβ Λε Ντριάν, που έκαναν πρότινος λόγο για 800.000 Αφρικανούς που είναι έτοιμοι να μπουν στις βάρκες πως Ευρώπη.

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΑΙΤΙΕΣ ΤΗΣ ΥΦΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Τρεις είναι σύμφωνα με την Eurobank οι «πηγές» της ύφεσης, η κατανάλωση, οι εξαγωγές και η παραγωγικότητα της εργασίας όπως αναλύει η εβδομαδιαία ανάλυσή της τράπεζες για την ελληνική οικονομία.

«ΜΕΡΚΕΛ – ΟΛΑΝΤ ΝΑ ΑΡΟΥΝ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»

  

Ανοιχτή επιστολή προς την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ έστειλαν ευρωβουλευτές από τρεις πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εν όψει του σημερινού κρίσιμου Eurogroup.

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΣΕ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

 

Ένα γράφημα αποκαλύπτει ότι ενόσω οι πολιτικοί διαφωνούν, οι αγορές προεξοφλούν εδώ και καιρό το κούρεμα του ελληνικού χρέους. Το επίμαχο γράφημα για την Ελλάδα αποδεικνύει ότι η Γερμανία σίγουρα θα συμφωνήσει σε ένα κούρεμα του χρέους της Ελλάδας.