Τρίτη 17 Μαΐου 2016

ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΕΚΡΑΓΕΙ ΞΑΝΑ Η ΠΥΡΙΔΙΤΑΠΟΘΗΚΗ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ

 

Στις χώρες των Βαλκανίων, πλην της Σερβίας, υπάρχει πολιτική κρίση με διαδηλώσεις και έκφραση βίας, οι περισσότερες των οποίων δεν είναι τυχαίες. Είναι μοιραίο να μη ησυχάσει ποτέ η περιοχή, επειδή αποτελείται από λαούς που δεν έχουν ιστορικό βάθος.

ΠΕΘΑΝΕ ΤΟ «ΑΡΙΣΤΕΡΑ-ΔΕΞΙΑ»

 

Δεν υπάρχει πια. Μερικοί το χρησιμοποιούν για φιλολογικούς και μόνο λόγους. Δικαίωμά τους. Στην πρακτική επίσημα τελείωσε με τον καταποντισμό του 1989. Ας αναζητήσουμε άλλες ταμπέλες για να τιτλοφορήσουμε τον ανθρωπισμό ή την ανθρωποφαγία μας.

ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΡΠΑΧΤΗ

 

Αργά το βράδυ της Πέμπτης 12 Μαΐου δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως ο νόμος 4387/2016 ο λεγόμενος και «νόμος Κατρούγκαλου», που αλλάζει άρδην το ασφαλιστικό τοπίο στην χώρα μας.

ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΕΚΤΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Ο Μ.ΑΚΙΝΤΖΙ

 

Λίγες ώρες μετά την έκδοση του κοινού ανακοινωθέντος Αναστασιάδη-Ακιντζί, με την ευκαιρία συμπλήρωσης ενός χρόνου έναρξης των διαπραγματεύσεων, ο κατοχικός ηγέτης επιχείρησε να βάλει «τρικλοποδιά» στη διαδικασία.

Η ΣΠΑΡΤΗ ΕΙΠΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ “ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ”

 

Αρνητική ήταν η απάντηση του δήμου Ευρώτα στη Σπάρτη, καθώς αρνούνται δε δίνουν έγκριση για την εγκατάσταση των «προσφύγων» στην περιοχή δικαιοδοσίας του.

ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΣΤΑ ΠΕΡΙΧΩΡΑ ΤΗΣ ΠΑΛΜΥΡΑΣ

 

Το Ισλαμικό Κράτος αντεπιτέθηκε την Κυριακή προς την Παλμύρα και οι τζιχαντιστές κατάφεραν να καταλάβουν δύο στρατηγικής σημασίας λόφους στα προάστια της ιστορικής πόλης. Η Παλμύρα, διάσημη για τα αρχαία μνημεία της, απελευθερώθηκε από τον συριακό στρατό και τους συμμάχους τους με την υποστήριξη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας στα τέλη Μαρτίου.

ΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΗΡΥΞΕ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ

 

Το Ευρωκοινοβούλιο καλεί την Κομισιόν να μην αναγνωρίσει καθεστώς οικονομίας της αγοράς στην Κίνα. Οι ευρωβουλευτές υποστηρίζουν ότι ο δεύτερος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Ε.Ε. δεν εκπληρώνει τα κριτήρια.

MΟΛΙΣ 913.935 ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ ΣΤΟ TAXINET

 

Ελάχιστες είναι οι φορολογικές δηλώσεις που έχουν κατατεθεί μέχρι στιγμής, αφού μόλις το 16% αυτών έχει δηλωθεί στο Taxisnet. Συγκεκριμένα, οι δηλώσεις που έχουν υποβληθεί και εκκαθαριστεί στο Taxisnet ξεπέρασαν τις 913.935 σε σύνολο 6 εκατομμυρίων.

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΒΑΖΕΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΕ 1 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΩΡΑ

 

Ο 23χρονος Zaid έφθασε στο Βερολίνο πριν έξι μήνες μαζί με τον πατέρα και την αδελφή του. Ο νεαρός άντρας ζούσε στην πόλη Hilla, 100 χιλιόμετρα νότια της Βαγδάτης στο Ιράκ και καθώς, η εμπόλεμη κατάσταση «φούντωνε» όλο και περισσότερο στην περιοχή, ο Zaid αναζήτησε καλύτερη τύχη στην Γερμανία.