Τρίτη 10 Μαΐου 2016

ΠΟΣΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΦΘΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ

 

187.000 πρόσφυγες έφθασαν την Ελλάδα από τις αρχές του έτους. 2.026 επέστρεψαν εθελοντικά στη χώρα τους με τη βοήθεια του ΙΟΜ

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ PANAMA PAPERS (ΟΝΟΜΑΤΑ – ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ)

 

Στη δημοσιότητα έδωσε χθες η Διεθνής Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ) τη βάση δεδομένων με τις υπερπόντιες εταιρείες και τους μετόχους και δικαιούχους που βρίσκονται πίσω από αυτές.

9 ΜΑΪΟΥ 2010. ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΡΙΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΟ ΒΑΘΥ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΤΟΥΝΕΛ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ…

 

Οι τελευταίες «ιδιωτικές» συζητήσεις μεταξύ των  υψηλόβαθμων στελεχών του IMF, της Ντένιας Βελκουλέσκου και του «σκληρού» Πωλ Τόμσεν, ανακαλούν στην μνήμη μας τα όσα κατά καιρούς έχουμε ακούσει για την ορθότητα ή μη των προγραμμάτων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. 

Η ΜΕΡΚΕΛ "ΑΔΕΙΑΖΕΙ" ΤΟΝ ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ

 

Η θέση της γερμανικής κυβέρνησης δεν έχει αλλάξει" δήλωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις δηλώσεις του αντικαγκελάριου, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, περί ανάγκης ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

ΚΕΝΤΡΑ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΜΟ

 

H Γαλλία θα ιδρύσει έως το 2017 πολλά κέντρα επανένταξης για «πρόσωπα που έχουν ριζοσπαστικοποιηθεί» ή είναι επιρρεπή στο να στραφούν προς τον τζιχαντισμό, μια απόφαση η οποία καταμαρτυρά σε όλο της το εύρος την εξέλιξη της γαλλικής κοινωνίας, την οποία με δραματικό τρόπο αποκάλυψαν οι πολύνεκρες επιθέσεις του 2015.

ΒΑΡΙΕΣ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ




Πάνω από 40 στελέχη τουλάχιστον 33 εισπρακτικών εταιριών θα βρεθούν ενώπιον των εισαγγελικών αρχών ως ύποπτοι για τέλεση κακουργήματος για τις μεθόδους που χρησιμοποιούν σε βάρος δανειοληπτών.

ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΝΕΑ IΜΙΑ

 

Επιστροφή από το Πάσχα που όμως κάθε άλλο ήσυχα πέρασε για το ΥΠΕΞ. Πρώτα πρώτα η αγωνία για την σταδιακή απομόνωση που περιέρχεται η χώρα. Έτσι, στις 4 Μαΐου το Κολέγιο των Επιτρόπων υιοθέτησε πρόταση για την ενεργοποίηση του άρθρου 29 του Κώδικα Συνόρων Σένγκεν (πρόσφατο από 9 Μαρτίου ε.ε. νομοθέτημα) το οποίο προβλέπει ειδική διαδικασία σε εξαιρετικές περιστάσεις, όταν η συνολική λειτουργία του χώρου Σένγκεν τίθεται σε κίνδυνο από σοβαρές και διαρκείς ελλείψεις στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ.

ΕΡΙΞΑΝ «ΠΙΣΤΟΛΙ» ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ

 

Δεν αποτελεί μυστικό το κλίμα εσωστρέφειας στο οποία παραμένει βυθισμένη η Νέα Δημοκρατία, έτι περαιτέρω μετά την εκλογή και τους χειρισμούς Μητσοτάκη στην ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η ψηφοφορία του Ασφαλιστικού και του Φορολογικού νομοσχεδίου ωστόσο επιβεβαίωσαν το βαθύ ρήγμα που υπάρχει στη ΝΔ.