Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

ΣΤΟ EUROGROUP ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ

 

 «Αγαπητοί συνάδελφοι,
Σας γράφω πριν από την συνάντησή μας τη Δευτέρα [9/5] για να ξεκαθαρίσω τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τόσο το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης, όσο και τη συζήτηση για το χρέος. Υπάρχει, νομίζω, μια γενική αναγνώριση ότι η κυβέρνησή μου έχει κρατήσει τόσο το πνεύμα, όσο και το γράμμα της καλοκαιρινής συμφωνίας μας.

ΑΠΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΑΙΤΙΕΣ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΚΑΡΚΙΝΟΙ

 

Κακή τύχη και κακά γονίδια ή κακές επιδράσεις λόγω τοξικού περιβάλλοντος και λανθασμένου τρόπου ζωής; Τι από τα δύο παίζει μεγαλύτερο ρόλο στην εκδήλωση καρκίνου;

ΤΟ EUROGROUP ΠΡΟΣ ΝΑΥΑΓΙΟ;

 

Deutsche Welle: Εάν δεν κλείσει τώρα η αξιολόγηση η Ελλάδα θα έχει πρόβλημα ρευστότητας. Δεν θα ληφθούν οριστικές αποφάσεις για την Ελλάδα στο αυριανό έκτακτο Eurogroup γιατί η συμπερίληψη του χρέους στα προς συζήτηση θέματα απαιτεί περισσότερο χρόνο, σύμφωνα με πληροφορίες της Deutsche Welle από τις Βρυξέλλες!

ΕΠΤΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

 

Το ΝΑΤΟ αντιλήφθηκε ότι στο Αιγαίο η Συμμαχία δεν μπορεί να λειτουργήσει επιχειρησιακά: Η επιχείρηση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο υπήρξε πρωτοβουλία της Γερμανίας, που ήθελε να διακόψει τις παράνομες ροές προς την Ευρώπη, διότι απειλούν την εσωτερική πολιτική της ισορροπία. 

ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ

 

Παρά τις έντονες αντιδράσεις και τις επικρίσεις που έχει δεχθεί, ο Γιώργος Κατρούγκαλος υπεραμύνθηκε την Δευτέρα το νέο ασφαλιστικό, υποστηρίζοντας μάλιστα πως πέτυχε πολύ καλύτερα αποτελέσματα από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, «γιατί αυτός ο νόμος γράφτηκε στα ελληνικά και δεν ήρθε απ’ έξω».

ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ

 

Αξιοπιστία. Λέξη- "κλειδί" στις σχέσεις της εκάστοτε κυβέρνησης με τους θεσμούς. Με την τρόικα παλαιότερα, με το κουαρτέτο σήμερα. Μία από τις τέσσερις λέξεις που αναφέρονται και στην επιστολή του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου προς τους ομολόγους του εν όψει του σημερινού Eurogroup.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ «ΠΑΚΕΤΟ» ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ EUROGROUP

 

Φόροι σε καύσιμα, ποτά, καπνό, ηλεκτρονικά τσιγάρα, ξενοδοχεία, επενδυτικές εταιρίες και μειώσεις μισθών στο δημόσιο, περιλαμβάνει το πακέτο της συμφωνίας που θα παρουσιαστεί στο Eurogroup της Δευτέρας, ως έκθεση συμμόρφωσης της Ελλάδας στα μέτρα που προβλέπει η πρώτη αξιολόγηση.

ΟΙ ΦΟΒΟΙ ΤΟΥ ΓΙΟΥΝΓΚΕΡ ΓΙΑ ΤΟ BREXIT

 

Ενδεχόμενο Brexit σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ θα είχε «απρόβλεπτες συνέπειες για τη συνύπαρξη των Ευρωπαίων» .

ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΙ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

 

Αν και τα νούμερα δεν βγαίνουν, δεδομένου ότι οι 4 τηλεοπτικές άδειες που αναμένεται να προκηρυχθούν, ακόμη κι αν γίνουν 5… Δεν φθάνουν για τους ήδη υπάρχοντες καναλάρχες…

ΤΟ ΔΝΤ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΣΟΙΜΠΛΕ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ ΤΟΥ

 

Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών επανέλαβε την Κυριακή προς το Reuters ότι οι όποιες αποφάσεις για τη διαχείριση του ελληνικού χρέους θα πρέπει να ληφθούν μετά την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης. Η ίδια εκπρόσωπος τόνισε εκ νέου πως το ζητούμενο ήταν και παραμένει ένα βιώσιμο συνολικό πακέτο.

ΝΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΤΩΝ ΠΛΟΥΣΙΩΝ ΖΗΤΑ Ο... ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ ΤΡΑΜΠ

  

Λιγότερους φόρους για τη μεσαία τάξη και τις επιχειρήσεις και περισσότερους για τους πιο εύπορους υποστηρίζει ο αμφιλεγόμενος Ρεπουμπλικανός υποψήφιος.