Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΤΗΣ ΣΕΝΓΚΕΝ;

 

Αναταραχή έχει προκαλέσει σειρά αναρτήσεων της ανταποκρίτριας της ΕΡΤ, Θωμαΐδας Παπαϊωάννου, στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter. Ειδικότερα, η ίδια την Τετάρτη 4 Μαΐου σε ανάρτησή της ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι «εκτός Σένγκεν».

«ΚΡΥΦΟΣ» ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΜΕ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ

 

Περικοπές μισθών και συντάξεων στο Δημόσιο, τόσο εντός του 2016 όσο και εντός των επομένων δύο ετών, αναγκάζεται πλέον να αποδεχθεί η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να κλείσει την αξιολόγηση του τρέχοντος Μνημονίου και να επιτύχει την πολυπόθητη συμφωνία με τους εκπροσώπους των δανειστών που θα ανοίξει τον δρόμο και για την επαναρρύθμιση του δημοσίου χρέους.

ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ ΚΑΤΙ…ΗΡΩΪΚΟ

 

Τις προηγούμενες μέρες, διαβάσαμε, ένα άρθρο κάποιου «πατριωτικού» blog, το οποίο….. κάτι μας θύμιζε!! Το άρθρο αφορούσε ένα, πραγματικά πολύ «θερμό» (μάλλον…. παραλίγο καυτό) επεισόδιο, σε κρίσιμη περιοχή του Αιγαίου.

H ΑΝΑΓΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Ένα πρόταγμα πατριωτικής αναγέννησης.Τα μνημόνια υπήρξαν το σύμπτωμα μιας ευρύτερης διαδικασίας χρεοκοπίας του ελληνικού «παρασιτικού εκσυγχρονισμού», που έχασε τα τελευταία χρόνια το «κοινωνικό» του πρόσωπο, γιατί ένα ολόκληρο μοντέλο που στηρίζονταν στις εισαγωγές και την κατανάλωση έφτασε στα όριά του, και μετασχηματίστηκε σε ληστρικό παρασιτισμό.

MORGAN STANLEY: Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΛΕΙΝΕΙ ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ

 

Η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα ολοκληρωθεί, παρά την αβεβαιότητα και θα ανοίξει το δρόμο για μείωση του χρέους. Αυτή είναι η κατηγορηματική πρόβλεψη του οίκου αξιολόγησης Morgan Stanley.

Ο ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ... ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ

 

Αν και οι εκτός Τουρκίας δεν θα το υποψιαζόμασταν, εν τούτοις οι ενέργειες του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να ενισχύσει τις προεδρικές εξουσίες του, έχουν πυροδοτήσει μια ανοιχτή διαμάχη με τον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου. 

ΒΕΤΟ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΕΕ - ΗΠΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

 

Μετά τις αποκαλύψεις της Greenpeace με την δημοσίευση εμπιστευτικών εγγράφων που αφορούν τις διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ.

"ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΟ" ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ;

 

"Εντελώς απομονωμένο είναι το ΠΑΣΟΚ στην Ομάδα των Σοσιαλδημοκρατών", αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της ευρωπαϊκής διαδικτυακής πύλης Euractiv, επικαλούμενο πηγές.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΖΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΩΡΑ

 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους υπηκόους από τον Ιούνιο, αντί για τον Οκτώβριο που προέβλεπε ο αρχικός προγραμματισμός, με την προϋπόθεση η Άγκυρα να εκπληρώσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες όλες τις υποχρεώσεις της που εκκρεμούσαν, βάση της συμφωνίας.