Τρίτη 12 Απριλίου 2016

30% ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΘΕΙ

 

Τουλάχιστον το 30% του συνολικού ελληνικού χρέους πρέπει να αναδιαρθρωθεί, λέει ο διευθυντής ερευνών του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομίας. Ο διευθυντής Ερευνών του έγκριτου «Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομίας» (DIW) Αλέξανδρος Κρητικός δήλωσε στην γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung ότι απουσιάζουν κάθε είδους κίνητρα για τους επενδυτές, ώστε να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα και αυτό φράσσει το δρόμο της Αθήνας προς την οικονομική ανεξαρτησία.

ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ Η ΕΕ

 

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ζητά να γίνουν μεταρρυθμίσεις στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. «Bρισκόμαστε εδώ και αρκετό καιρό στην Ευρώπη σε κατηφορικό δρόμο.

8.000 ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ

 

Όλα τα μάτια έχουν στραφεί στο Χαλέπι, στη βορειοδυτική Συρία, όπου αναμένεται να δοθεί η «μητέρα των μαχών».

ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ

 

Νέες βολές κατά της Ελλάδας για τα γεγονότα που σημειώθηκαν την Κυριακή στην Ειδομένη, στα σύνορα με Ελλάδας-Σκοπίων, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ.

ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΟΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ

 

Περισσότερους από 2 εκατομμύρια ανασφάλιστους θα καλύψουν οι προβλέψεις της νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) που τέθηκε σε εφαρμογή στις 4 Απριλίου.

ΠΡΩΤΑ BREXIT ΜΕΤΑ GREXIT ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΈΝΩΣΗ

 

Ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί του Stern School of Business του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, προειδοποίησε ότι αν επιβεβαιωθεί το Brexit δηλαδή αποχωρήσει η Βρετανία από την ΕΕ θα μπορούσε να ενθαρρύνει και άλλες χώρες να εγκαταλείψουν την ένωση ενώ αναφέρει ότι μετά το Brexit θα ακολουθήσει το Grexit.

ΞΕΚΙΝΑ Η ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΚΥΠΡΟΥ – ΙΟΡΔΑΝΙΑΣ

 

Την πρώτη τους τριμερή συνάντηση σε επίπεδο Γενικών Γραμματέων των υπουργείων Εξωτερικών πραγματοποιούν, στη Λευκωσία, η Κύπρος, η Ελλάδα και η Ιορδανία.