Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Η ΑΠΕΙΛΗ ΜΙΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ

 

Η απειλή μιας τρομοκρατικής επίθεσης με πυρηνικά που θα μπορούσε να αλλάξει τον κόσμο μας είναι πραγματική, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στο τέλος της διεθνής συνόδου για την πυρηνική ασφάλεια, από την όποια έλειπε η Ρωσία.

ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΘΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΝ ΤΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

 

Αλλαγή σκυτάλης στο οικονομικό ινστιτούτο Ifo. Τον αμφιλεγόμενο οικονομολόγο Χανς Βέρνερ Ζιν διαδέχεται ο Κλέμενς Φουστ, ο οποίος εκτιμά ότι η ευρωκρίση είναι εδώ και ότι οι πρόσφυγες θα επιβαρύνουν το κράτος πρόνοιας.

ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΔΥΣΗ

 

Έντονη αστάθεια στις σχέσεις των ΗΠΑ με την Τουρκία. Έντονη αστάθεια, με διαρκώς οξύτερες εκδηλώσεις, χαρακτηρίζει τώρα τόσο το εσωτερικό της Τουρκίας, όσο και τις σχέσεις της Άγκυρας με τους δυτικούς εταίρους της. Είναι χαρακτηριστική η τελείως ασυνήθιστη επίθεση που εξαπέλυσε προς την Άγκυρα ο βασιλιάς της Ιορδανίας. 

ΑΠΟ ΤΟ ΒΕΛΓΙΟ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ

 

Η Γαλλία, η Γερμανία και η Βρετανία αποτελούν – σε απόλυτους αριθμούς – τις χώρες με τους περισσότερους υπηκόους από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες που πολεμούν ως ξένοι μαχητές σε ένοπλες οργανώσεις της Συρίας, αλλά πληθυσμιακά, το Βέλγιο είναι η χώρα με τους περισσότερους –κατά κεφαλήν– ξένους μαχητές, σύμφωνα με μια ολλανδική έρευνα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ!

 

Μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης που αναμένεται να συζητηθεί, έδωσε ο Γιάννης Βαρουφάκης, στον «Economist» στην οποία προέβλεψε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιστρέψει από τα υψηλά ποσοστά του 40% στο 4% ένεκα της πολιτικής που ασκεί: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό. Θα καταρρεύσει» ήταν η χαρακτιριστική ατάκα του.

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕΣΩ FACEBOOK

 

Σχέδιο για τον έλεγχο της φοροδιαφυγής που γίνεται μέσω ίντερνετ, βάζει σε εφαρμογή η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ 2016 ΘΕΛΕΙ Ο ΑΚΙΝΤΖΙ

 

Θέλουμε πολύ να επιτευχθεί μία συμφωνία το συντομότερο δυνατό, ίσως και πριν το τέλος της χρονιάς», σημείωσε ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.