Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΜΟΥΔΙΑΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

 

 «Ήρθαμε ως εδώ γιατί πιστεύαμε πως στην Ευρώπη θα βρούμε ελευθερία. Αντ' αυτού βρεθήκαμε εγκλωβισμένοι στην Ειδομένη, χωρίς να ξέρουμε αν θα μπορέσουμε τελικά ποτέ να φτάσουμε στον προορισμό μας» λέει ο 23χρονος Χάλεντ, από το Χαλέπι της Συρίας, που θέλει να πάει στη Γερμανία, να σπουδάσει και να ζήσει «μια φυσιολογική ζωή όπως όλοι».

ΔΥΟ ΔΥΣΣΑΡΕΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

 

Συνετρίβη αεροσκάφος στη Ρωσία – Κύπριος ο πιλότος.Ένα αεροσκάφος Boeing 737 της αεροπορικής εταιρείας Flydubai του Ντουμπάι, (Flydubai Flight 981) που πραγματοποιούσε την πτήση από το Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων προς το Ροστόφ της Ρωσίας.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΕΓΡΑΨΕ

 

Ο Ελληνικός Τύπος υποδέχτηκε με συγκρατημένη αισιοδοξία το κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα με την ολοκλήρωση της Κοινής Συνδιάσκεψης των 28 της Ε.Ε. με την Τουρκία, για το θέμα του προσφυγικού.

ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΡΩΣΙΑ

 

«Πρώτα το Κουρδιστάν, μετά βοήθεια σε Αρμενία, Ελλάδα και Βουλγαρία» . Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής του Φιλελεύθέρου Δημοκρατικού Κόμματος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΣΤΟ ΔΝΤ

 

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος «διαζυγίου» μπαίνει πλέον στην τελική του ευθεία, με την ελληνική κυβέρνηση να κάνει πλέον ένα σημαντικό βήμα για την αποχώρηση από το ελληνικό πρόγραμμα του ΔΝΤ.

ΝΕΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Οι Κούρδοι της Συρίας, οι οποίοι ανακοίνωσαν την Πέμπτη την εγκαθίδρυση μιας ομοσπονδιακής ζώνης στις περιοχές που ελέγχουν, παραμένουν στρατιωτικοί σύμμαχοι των ΗΠΑ, υπογράμμισε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Άστον Κάρτερ.

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ 95.000 ΑΓΡΟΤΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ

 

Νέος μποναμάς περιμένει τους αγρότες αφού 95.000 εξ αυτών μπαίνουν στο στόχαστρο και καλούνται να επιστρέψουν 215 εκατ. ευρώ για παράνομες επιδοτήσεις.

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΗ

 

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επισκέφθηκε σήμερα την Κριμαία για τη δεύτερη επέτειο της προσάρτησης αυτής της ουκρανικής χερσονήσου, ενώ η κίνηση αυτή της Μόσχας εξακολουθεί να επιβαρύνει τις σχέσεις ανάμεσα στους Δυτικούς και τη Ρωσία.