Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

ΣΤΟΥΣ 42.253 ΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ


Πάνω από 42.000 οι πρόσφυγες και μετανάστες που παραμένουν στη χώρα. Στους 42.253 ανέρχονται οι πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται εντός των συνόρων της χώρας σήμερα Παρασκευή, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών.

ΟΙ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΠΟΥ (ΔΕΝ) ΒΛΕΠΕΙ Η ΕΥΡΩΠΗ

 

Όποιος είχε ακούσει πριν από λίγες μέρες τον Αυστριακό αναλυτή και ειδικό σε θέμα μετανάστευσης Γκέραλντ Κνάους, καλεσμένο σε ημερίδα του ΕΛΙΑΜΕΠ στην Αθήνα, να εξηγεί το ολλανδικό σχέδιο του σοσιαλδημοκράτη ηγέτη Ντιντερίκ Σαμσόμ για την επίλυση της προσφυγικής κρίσης, δεν εξεπλάγη ιδιαίτερα από τη συμφωνία Ε.Ε. - Αγκυρας.

ΒΟΜΒΑ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΒΑΖΕΙ Ο ΟΟΣΑ

 

Θέμα κατάργησης των μισθολογικών προαυξήσεων για κάθε τρία έτη προϋπηρεσίας βάζει ο ΟΟΣΑ, στην έκθεσή του για την Ελλάδα. Όπως αναφέρεται, ο κατώτατος μισθός για έναν εργαζόμενο άνω των 25 ετών χωρίς προϋπηρεσία είναι στα 586 ευρώ και για κάθε τρία χρόνια εργασιακής εμπειρίας αυξάνεται κατά 58 ευρώ.

Ο ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΝΑ ΜΗ ΜΠΕΙ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!

 

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου απειλεί την Κύπρο για το μπλοκάρισμα κεφαλαίων στις διαπραγματεύσεις Τουρκίας-ΕΕ. Ο κ. Τσαβούσογλου ζητά και από την Ε.Ε. να αλλάξει στάση απέναντι στην χώρα του και να μην χρησιμοποιεί το Κυπριακό Πρόβλημα ως άλλοθι για να δημιουργήσει προβλήματα στις σχέσεις της με την Τουρκία.

ΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

 

Μια στρατιωτική συριακή πηγή δήλωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Συρίας έθεσαν υπό τον έλεγχό τους και άλλες περιοχές στα νοτιοανατολικά της επαρχίας του Χαλεπιού αφού εξάλειψαν τις εναπομείνασες συμμορίες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος σε 8 χωριά ανατολικά της κωμόπολης Κχανασέρ.

OΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΒΑΘΙΑ Ο ΨΥΧΑΡΗΣ

 

Περισσότερα προβληματικά στοιχεία στις δηλώσεις πόθεν έσχες του εκδότη Σταύρου Ψυχάρη φέρεται να εντόπισε η έρευνα της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής με αποκορύφωμα την έλλειψη τραπεζικών παραστατικών των καταθέσεων αλλά και τον εντοπισμό «ύποπτων» επαναλαμβανόμενων ποσών.

AΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

 

Σε τρεις άξονες θα κινηθεί η δράση του ΝΑΤΟ για το προσφυγικό στο Αιγαίο, δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ κατά τη διάρκεια δηλώσεων προς τους εκπροσώπους του Τύπου, λίγο μετά τη συνάντηση που είχε στην έδρα της Ευρωπαΐκής Επιτροπής με τον πρόεδρό της Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.