Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΤΗ ΣΑΒΤΣΕΝΚΟ

 

Η Ουκρανία απαίτησε από χθες από τη Ρωσία την άμεση απελευθέρωση της Νάντια Σαβτσένκο, απεργό πείνας Ουκρανή πρώην στρατιωτικό η οποία δικάζεται από ρωσικό δικαστήριο και κρατείται σε ρωσικές φυλακές.

Ο ΤΣΕΤΣΕΝΟΣ ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΒΑΡΙΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ

 

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε σήμερα ότι ο οπλαρχηγός του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Όμαρ αλ-Σισάνι είναι σοβαρά τραυματισμένος, σε αντίθεση με δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων που υποστήριξαν ότι ενδέχεται να σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ.

ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΗ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Η Τουρκία δεν δέχεται επαναπροώθηση στο έδαφός της προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα.Η Τουρκία δεν θα δεχθεί την επαναπροώθηση στο έδαφός της προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται ήδη στα ελληνικά νησιά, δήλωσε σήμερα Πέμπτη ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Βολκάν Μποζκίρ.

ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 22.000 ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥ SKY NEWS

 

Ένα USB με τα ονόματα 22.000 μελών της οργάνωσης Ισλαμικό κράτος έχει στην κατοχή του το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.

ΤΟ ΓΥΜΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

 

H σύγκρουση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου μέσω twitter. Σφοδρή σύγκρουση, με ευρωπαϊκές αλλά και ελληνικές διαστάσεις, λαμβάνει η αντιπαράθεση της κυβέρνησης με τον πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντ. Τουσκ.

Η ΙΤΑΛΙΑ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΓΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΖΙΧΑΝΤ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΒΥΗ ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΗΣ

 

Περίπου 5.000 τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος βρίσκονται στη Λιβύη, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας την Τετάρτη. «Σύμφωνα με τις αναλύσεις μας, σήμερα βρίσκονται περίπου 5.000 μαχητές του ISIS στη Λιβύη», δήλωσε ο Πάολο Τζεντιλόνι, προειδοποιώντας ότι αυτοί οι τζιχαντιστές έχουν τη δυνατότητα να φέρουν εις πέρας «επικίνδυνες επιδρομές» σε γειτονικές χώρες.

Η Ε.Ε. ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Η ΕΕ δεν θα μειώσει τα απαιτήσεις της από την Τουρκία για να παραχωρήσει στους πολίτες της χώρας αυτής τη δυνατότητα να ταξιδεύουν χωρίς βίζα στην Ευρώπη, σε αντάλλαγμα για την επιτάχυνση της διαδικασίας ως αποτέλεσμα του σχεδίου συμφωνίας για το προσφυγικό δήλωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΒΑΒΕΛ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ EΝΩΣΗ ΠΑΕΙ ΚΑΡΦΙ ΓΙΑ ΚΟΛΟΣΣΙΑΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗ

 

Στη Σλοβενία επιρρίπτει ευθύνες η Αυστρία – η χώρα που ξεκίνησε τις μονομερείς ενέργειες – για την πλήρη απαγόρευση στη διέλευση των προσφύγων που επιβλήθηκε από την Τρίτη τα μεσάνυχτα, κάνοντας λόγο για μονομερή ενέργεια, ενώ είναι προφανές το αλαλούμ που επικρατεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση που μοιάζει να διαλύεται ταχύτατα.

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

 

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, γνωστοποίησε ότι ενέκρινε τον νέο μηχανισμό παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι συμφώνησε «σε έναν μηχανισμό στήριξης έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση της δύσκολης ανθρωπιστικής κατάστασης που προκλήθηκε από την κρίση των προσφύγων, ιδίως στην Ελλάδα».

ΡΕΝΤΣΙ ΚΑΙ ΟΛΑΝΤ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΟΤΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΑ ΑΞΙΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

 

Στο τέλος της ιταλογαλικής διμερούς συνόδου στη Βενετία,  ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ συμφώνησαν στην διαπίστωση ότι «η ελευθερία του τύπου είναι μια εξαιρετική αξία για όλους τους άνδρες και τις γυναίκες οι οποίοι πιστεύουν στις ιδρυτικές αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».