Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ Η ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΕΕ

 

Το ζήτημα του «βαλκανικού διαδρόμου» που χρησιμοποιείται από πρόσφυγες και μετανάστες για την είσοδό τους στην Ευρώπη βρίσκεται, σήμερα, Δευτέρα στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε., που λαμβάνει χώρα στις Βρυξέλλες, παρουσία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, και του Τούρκου πρωθυπουργού, Αχμέτ Νταβούτογλου.

ΣΥΡΙΑ: Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΕΝΕΥΗΣ

 

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν τάσσεται υπέρ μιας πολιτικής λύσης "όσο δύσκολη κι αν είναι". Η συριακή αντιπολίτευση ανακοίνωσε σήμερα ότι θα μετάσχει στις έμμεσες διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση υπό την αιγίδα του ΟΗΕ που αρχίζουν την Πέμπτη στη Γενεύη.

ΤΡΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΚΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΕΡΧΟΝΤΑΙ

 

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε σήμερα την αποστολή τριών βρετανικών πολεμικών πλοίων για να μετάσχουν στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ κατά των διακινητών ανθρώπων στο Αιγαίο.

ΣΤΟ ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

 

Σε διπλό ναρκοπέδιο βρίσκεται σήμερα η χώρα. Στη Σύνοδο Κορυφής συζητείται το προσφυγικό, ενώ στη συνεδρίαση του Eurogroup, θα αξιολογηθεί η πρόοδος που έχει συντελεστεί, με βάση τα συμπεράσματα των τεχνικών κλιμακίων.

Ο ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!

 

Η πλήρης διαίρεση της Μέσης Ανατολής και η αποστολή χιλιάδων ακόμη προσφύγων στην Ευρώπη φαίνεται πως είναι ο κοινός στόχος της Τουρκίας και της Σαουδικής Αραβίας,  με απώτερο σκοπό να εγκλωβιστούν στην Ελλάδα!

ΤΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ!

 

Η Ρωσία ανέστειλε την παράδοση αντιαεροπορικών συστημάτων S-300 στο Ιράν μετά την αποκάλυψη ότι η Τεχεράνη παραβίασε τη συμφωνία της με τη Μόσχα να μην μεταφέρει σε τρίτη δύναμη εξελιγμένο ρωσικό οπλισμό.

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΚΟΙΝΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΚΥΠΡΟΥ – ΗΠΑ

 

Κοινή άσκηση Έρευνας και Διάσωσης Κύπρου – ΗΠΑ πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση η άσκηση CYPUSA-01/16 «πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου.

ΦΑΙΜΑΝ ΣΕ ΜΕΡΚΕΛ: ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ 400.000 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

 

Καλά κρατεί ο «πόλεμος» Αυστρίας-Γερμανίας για τους πρόσφυγες, με τον ομοσπονδιακό καγκελάριο της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν να στρέφει τα «πυρά» του και σήμερα Κυριακή κατά του Βερολίνου. Ο κ. Φάιμαν ζήτησε από την Γερμανία όχι μόνο να θέσει ανώτατο όριο για τον αριθμό των αιτούντων άσυλο, αλλά και να ανακοινώσει πόσους πρόσφυγες είναι έτοιμη να δεχθεί.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ ΜΙΑ ΦΙΛΗ

 

«Η Ελλάδα έχει στην Σερβία μια φίλη» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Απασχόλησης, Αγωνιστικών και Κοινωνικών θεμάτων της Σερβίας κ. Αλεξάνταρ Βούλιν, εθνικός συντονιστής αρμόδιος για θέματα μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης.