Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ


ΑΠΟ 1/1/2016 ΠΩΣ ΑΛΛΑΞΑΝ ΟΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

 
Η προστασία της κύριας κατοικίας υπερχρεωμένων μη εμπόρων φυσικών προσώπων που βρίσκονται σε μόνιμη και γενική αδυναμία αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρηματικών οφειλών τους (οι «οφειλέτες») έχει αποτελέσει παγίως ένα δικαιοπολιτικό desideratum. Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ....
 


«Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

 

Πάλι στα μπλόκα απόφαση για το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων. Δεν διευκρίνισε ποιο ήταν το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων που διεξήχθησαν σήμερα το πρωί μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και εκπροσώπων των αγροτών, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου έπειτα από περίπου δυόμιση ώρες ο επικεφαλής του μπλόκου της Νίκαιας Βαγγέλης Μπούτας.

ΣΤΑ ΔΙΑΒΑΤΑ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΧΑΟΣ

 

Έκρυθμη είναι η κατάσταση αυτή την ώρα στο κέντρο μετεγκατάστασης προσφύγων στα Διαβατά Θεσσαλονίκης. Όπως μεταδίδουν τοπικά sites, ομάδες προσφύγων, που κατέφθασαν χθες στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, αρνούνται να παραμείνουν στο κέντρο.

ΟΤΑΝ ΝΙΩΘΕΙ ΣΤΡΙΜΩΓΜΕΝΟΣ… O ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

 «Ας μιλήσουμε καθαρά. Είμαστε σε πόλεμο!… Πλέον η Τουρκία δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα που να ονομάζεται Συριακό. Η περιοχή μέχρι και το Χαλέπι είναι θέμα της Τουρκίας…».

ΣΚΟΠΙΑ: ΔΕΝ ΠΗΡΑΜΕ ΜΙΑ ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ

 

Ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νίκολα Πόποσκι, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Bild, αρνείται κατηγορηματικά ότι το κλείσιμο των συνόρων με την Ελλάδα αποτελεί «μονομερή απόφαση» της χώρας του.

ΤΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ ΤΟ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

 

Ο Ερντογάν στους Κούρδους ρίχνει βόμβες, στην Ελλάδα και στη λοιπή Ευρώπη ρίχνει πρόσφυγες.  Ο Ερντογάν σφάζει Κούρδους και στήνει προβοκάτσιες για να σφάξει κι άλλους. Οι Κούρδοι μαχητές στη Συρία τσακίζουν τα συνεταιράκια του στο ISIS και τη λεγόμενη «μετριοπαθή» αντιπολίτευση, που είναι η Ταξιαρχία Αλ Νούσρα και άλλα καθάρματα, αγκαλιά με την Αλ Κάιντα.

ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΓΝΗ ΚΑΙ ΑΜΟΛΥΝΤΗ;

 

Τηλεοπτικές άδειες και Siemens είναι οι δύο κεντρικές επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπαράθεσή του με την αντιπολίτευση. Από τη μία οι άφθαρτοι και αμόλυντοι και από την άλλη οι… συνέταιροι της διαπλοκής. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζουν. Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, να ξετυλίγουμε το κουβάρι. Σύντροφοι, σας λέει κάτι το όνομα Περικλής Κοροβέσης;

ΤΟ ISIS ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟΥΣ ΙΔΡΥΤΕΣ ΤΟΥ FACEBOOK ΚΑΙ ΤΟΥ TWITTER

 

Ο ISIS απειλεί τον ιδρυτή του Facebook Mark Zuckerberg και τον συνιδρυτή του Twitter Jack Dorsey σε νέο βίντεο. Στο 25-λεπτο βίντεο οι εξτρεμιστές χάκερ δηλώνουν πως μάχονται κατά των προσπαθειών των κοινωνικών δικτύων και των μέσων ενημέρωσης στην προσπάθεια τους να εξαλείψουν τους λογαριασμούς τους για να εμποδίσουν τη δράση τους.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ ΤΗΣ ΕΕ!

 

Ο Eπικεφαλής του προγράμματος CIRSD στο Κέντρο Διεθνών Σχέσεων (CIRSD) και  δεξαμενή σκέψης,  Nikola Jovanovic αναφέρθηκε με άρθρο του για τα τεκταινόμενα στην περιοχή μας, καθώς και για ένα ενδεχόμενο πόλεμο, μεταξύ της  Ρωσίας και της Τουρκίας,  στην εφημερίδα Politika του Βελιγραδίου.

ΔΙΑΦΩΝΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑΚΗ «ΑΝΤΑΡΣΙΑ» ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

  

Ταυτόσημες οι απόψεις Ελλάδας και Γερμανίας για την αυστριακή πρωτοβουλία για το προσφυγικό. «Πανευρωπαϊκή λύση» και συμμετοχή της Ελλάδας σε θέματα που την αφορούν ζητά το Βερολίνο.